Categories
Hostel

Ljubljana in prenočišča: hostel kot najugodnejša rešitev

Za popotnike Ljubljana ponuja predvsem dve vrsti prenočišč: hostel ali hotel.  Ker klimatske razmere v Ljubljani niso dovolj ugodne za spanje na prostem, camping v Ljubljani ne pride v poštev, razen v poletnih mesecih. Povprečne temperature v Ljubljani namreč sežejo čez 20 stopinj Celzija le v juniju in juliju ter morda avgustu, od oktobra do marca pa so v povprečju pod 10 stopinj Celzija in okoli ali celo pod ničlo v zimskih mesecih (decembru, januarju in februarju). Trg nepremičnin v Ljubljani pa ni tako močno razvit, da bi obstajala ponudba oddaje stanovanj za krajši čas. Ljubljana tako njenim obiskovalcem za prenočišče ponuja hostel ali hotel. Pri tem velja upoštevati, da so – kot drugod po svetu – tudi v Ljubljani hostli običajno cenejši od hotelov. Cenovno najugodnejša rešitev, ki jo za prenočevanje ponuja Ljubljana, so torej hostli.

ljubljana
Letni kino na gradu Ljubljana

Hostlov je v Ljubljani zadovoljivo veliko, raztreseni pa so predvsem po centru mesta. Izbira hostla v Ljubljani zato tudi zniža stroške, ki so sicer povezani z premikanjem po mestu. Ker je večina turističnih atrakcij lociranih v centru, se lahko do ogleda večine znamenitosti obiskovalci odpravijo peš. Ljubljana je pešcem prijazno mesto, saj je večina strogega mestnega centra zaprta za promet in tako primerna za sprehode po starem delu mesta. Ljubljana tudi spodbuja gibanje po mestu z uporabo koles. Kolesarske steze so urejene in primerno označene po vseh pomembnih cestah in poteh. Možna je seveda tudi izposoja koles. Tudi iz tega vidika je zato hostel primerna izbira, Ljubljana pa jih ima glede na njeno velikost zadovoljivo veliko.

Categories
Hostel

Hostel v centru mesta Ljubljana

Ko obiskovalec išče hostel v Ljubljani, bo najprej presenečen nad tem, da so vsi hostli renovirani in dobro opremljeni. Zanemarjenih hostlov z zastrelim pohištvom in opremo v Ljubljani ni najti. Poleg tega so tudi vsi hostli v Ljubljani locirani v samem centru mesta, tako da obiskovalcem ni treba skrbeti za vozne rede avtobusov ali splošno za načine, kako doseči center mesta.

hostel v ljubljani

Hostel v mestu Ljubljana tako poleg prenočišča z urejenimi prostori ponuja tudi neposreden dostop do vseh ljubljanskih znamenitost. Prebivanje v centru tako nudi vrsto ugodnosti. Vsi pomembnejši muzeji in tudi vse pomembnejše institucije se nahajajo v centru mesta. Lepote ljubljanske arhitekture so prav tako strnjene v starem mestnem jedru in okolici. Za mlade pa bo privlačno tudi dejstvo, da se večina nočnih lokalov in prireditvenih prostorov nahaja v centru. Ljubitelji narave pa bodo iz centra imeli le nekaj korakov do največjega ljubljanskega parka, Tivoli, v bližini katerega se nahaja tudi živalski vrt. Nedvomna prednost prenočitve v hostlu v Ljubljani je tako bližina vseh atrakcij in krajev zabave, ki jih Ljubljana ponuja.

Ljubljana ni ravno zelo veliko mesto, zato ne čudi, da je večina ponudbe mesta koncentrirana v njenem centru. Prav tako so prometne povezave v centru najmočnejše, tako da je center tudi najboljša iztočnica za obisk okoliških krajev. Hostel v centru mesta Ljubljana je zato najprimernejša izbira za prenočitev, saj poleg lepo opremljenih sob in skupnih prostorov ponuja tudi neposredno bližino vseh krajev, ki privlačijo obiskovalce Ljubljane.

 

 

Categories
Hostel

Med cenejšimi prenočitvami v Ljubljani so hostli

Hostel je izraz, ki se je pri nas že dobro uveljavil. Hostli nudijo denarnici prijazno prenočišče, kjer lahko popotniki oz. turisti najamejo posteljo (običajno pograd) v skupnih spalnicah, na voljo pa jim je tudi souporaba kopalnice in kuhinje. Velikorat so na voljo tudi zasebne sobe, za katere odštejemo nekoliko več, a še vedno manj kot v hotelih. Zakaj se torej pri obisku Ljubljane ne bi odločili za hostel?

Categories
Hostel

Hostel Ljubljana – odskočna deska za izlete po Sloveniji

Z globalizacijo sveta se je liberaliziralo tudi potovanje po svetu, saj obstaja že lepo število nizkocenovnih letalskih ponudnikov. Z njimi je svet postal dosegljiv za nekaj sto evrov, poleg njih pa je za mlade ugoden tudi železniški promet, predvsem Interrail proge, ki so ugodne tudi s študentskimi izkaznicami. Prej kot slej bo mlade popotnike – »backpackerje« – pot zanesla tudi v našo prestolnico, kjer svoja vrata odpira nov hostel, Hostel Ljubljana.

Hostel Ljubljana je lociran v samem strogem centru Ljubljane, le streljaj stran od Tromostovja. Je moderno in na novo opremljen, ponuja pa izredno ugodne prenočitve, dosegljive slehernemu študentskemu žepu.
V Hostlu Ljubljana je na voljo 10 večposteljnih sob – ena 10 posteljna, dve 7 posteljni, ena 5 posteljna, po tri 3 posteljne ter dve 2 posteljni. Rezervacija je možna preko spletne strani, možna pa je tudi prenočitev ob samem obisku, saj vedno poskrbijo za to, da je na voljo nekaj ležišč za naključne potnike. Hostel Ljubljana nudi poleg tega tudi vrhunsko pripravljeno slovensko hrano in pijačo (vina, pivo, sokove), posebnost Hostla Ljubljana pa je predvsem ta, da cilja na to, da zadrži svoje obiskovalce več kot le nekaj dni (žal je realnost slovenskega turizma ta, da smo bolj kot ne le prehodna in ne končna destinacija turistov). Prav zato je Hostel Ljubljana že ob pričetku delovanja začel z organizacijo izletov po vsej Sloveniji, ki jih vodi mlada in dinamična ekipa vodnikov. Povezal se je tudi z večimi turističnimi kmetijami in domačijami po vsej državi, kjer lahko popotniki po izletu tudi prespijo in se nato naslednji dan s kombiji vrnejo v Ljubljano.

Hostel Ljubljana ni zgolj še ena prenočitvena kapaciteta v prestolnici, temveč je resna in premišljena dopolnitev turistične ponudbe, ki se bo s prenovo prestolnice le še razvijala. Dobrodošli v Hostlu Ljubljana!