Categories
Hotel

Hotel v idiličnem kraju Bled

Bled skupaj z idiličnim jezerom, ki ga krasi mali otok s cerkvico, je ena najpomembnejših turističnih destinacij v Sloveniji. Turistična ponudba je zelo močno razvita, zato ne čudi, da izbrati hotel Bled sploh ni tako lahka izbira. Možnosti za prenočitev je toliko, da zadovoljilo povpraševanje številnih obiskovalcev turistične destinacije, ki se propagira z različnimi ponudbami: od konferenčnega in igralniškega turizma do vrste naravnih znamenitosti, ki vsako leto privabijo na tisoče obiskovalcev.

Park hotel Bled
Park hotel Bled

Bled je s svojo izjemno geografsko lego primerno izhodišče za vzpon na marsikateri okoliški hrib. Občudovanje narave pa lahko ponuja tudi z mirnimi sprehodi okoli jezera ali na bližnje griče, kot so Straža, Osojnica, Ojstrica, blejski grad ali razgledna točka na Kukovici. Izmed vseh teh gričev pogled seže čez krasno pokrajino z idilično cerkvico sredi jezera.  V bližini kraja se nahajata tudi krasni soteski, soteska Vintgar in Pokljuška soteska in seveda najpomembnejša naravna dediščina Slovenije, Triglavski narodni park.

Bled ponuja različne vrste nastanitev; hotel je najpogostejša izbira, poleg hotelov različnih vrst pa je možen tudi najem zasebnih sob oziroma apartmajev, prenočitev v mladinskih prenočiščih, na turističnih kmetijah, poleti in nasploh v toplih mesecih pa je na razpolago tudi camping. Izbira nastanitve je odvisna od razlogov, zaradi katerih obiskovalci prihajajo na Bled. Pestrost nastanitvene ponudbe izraža tudi pestrost teh razlogov. Izbrati primerno nastanitev, izbrati hotel izmed vse množice hotelov, ki jih Bled ponuja, zato sploh ni lahka odločitev.

Categories
Hotel

Ljubljana: kratka predstavitev 4 hotelov

Ljubljana: Hotel Lev

Hotel Lev, ki se ponaša s kar petimi zvezdicami, se nahaja v neposredni bližini samega središča Ljubljane. Gostom je za nočitev na voljo 173 luksuzno opremljenih sob in apartmajev, Ljubljana pa se lahko prav po zaslugi omenjenega hotela pohvali tudi z igralnico (ta je del hotelskega kompleksa), ki privablja mnoge zabave željne obiskovalce. Začutite lasvegaški utrip kar sredi Ljubljane

Ljubljana: Hotel Union

Hotel Union se lahko pohvali z dolgo tradicijo, saj je bil zgrajen že davnega leta 1905, ko so bile tovrstne storitve v Ljubljani bolj redkost kot izjema. Lociran je v bližini Prešernovega trga, torej v samem centru mesta. V pritličju hotela se nahaja znamenita Unionska kavarna, ki že dolga desetletja predstavlja zbirno točko pomembnih prebivalcev mesta Ljubljana. Hotel Union ponuja svojim obiskovalcem kar 327 različnih sob, moderno urejenih in opremljenih z najsodobnejšo tehnologijo, gostom pa so na voljo tudi savne, fitnes in bazen.

Ljubljana: Hotel Slon

Hotel Slon, podobno kot že omenjena, spada med bolj znane in priljubljene ljubljanske hotele. Verjetno ni naključje, da se tudi ta hotel nahaja na zelo dobri lokaciji (in sicer ob Slovenski cesti), ki gostom omogoča, da imajo vse storitve, ki jih potrebujejo, na dosegu roke. Hotel Slon se lahko prav tako pohvali s petimi zvezdicami, ki obljubljajo luksuzno namestitev v osrčju Ljubljane. Ob bivanju v hotelu pa ne smete izpustiti obiska Zvezde – priljubljene slaščičarne v pritličju, ki ima pri Ljubljančanih že skorajda kulten status.

Hotel Slon

Ljubljana: Hostel Celica – hotel za mlade

Ljubljana se glede hotelov za mlade morda zares ne more ponašati s kvantiteto, se pa zato toliko lažje s kvaliteto. Hostel Celica, nekdanji zapor, je zaradi izvirno opremljenih sob prejel že številna mednarodna priznanja. Če omenimo zgolj eno – na lestvici Lonely Planeta je zasedel celo prvo mesto med hostli. Nepozabna izkušnja Ljubljane za mlade po srcu …

Hostel Celica

Categories
Hotel

Bled: hotel za konferenčne prireditve

Poleg številnih naravnih lepot, ki obdajajo bližnjo in širšo okolico blejskega jezera ter vsako leto privabijo množice obiskovalcev, ponuja Bled tudi vso potrebno infrastrukturo za različne prireditve. Bled je tako svoje naravne danosti izkoristil za razvoj dodatne turistične ponudbe v vedno le bolj pomembni panogi konferenčnega turizma. Bled ponuja vse, kar je za to potrebno: hotel Bled, veliko konferenčno dvorano, ki sprejme do 512 ljudi, ter več manjših dvoran s kapaciteto za gostitev od 20 do 150 ljudi.

Razvoj konferenčnega turizma je omogočila tudi pestra ponudba prostočasnih dejavnosti, saj Bled ponuja raznovrstno paleto rekreativnih dejavnosti, kor so golf, jahanj, jamarstvo, balonarstvo, planinske dejavnosti, plavanje, potapljanje, drsanje na ledu in še bi lahko naštevali. Poleg konferenčnih kapacitet (hotel, dvorana, restavracija) je namreč Bled zaželena konferenčna destinacija ravno zaradi preostale zabavne ponudbe. Pomembno je, da namreč tudi na kongresih in konferencah udeleženci imajo možnosti aktivnega preživljanja časa, ki ga ne preživijo v konferenčni dvorani. Bled tako ponuja pestro življenje izven hotelov, ki se razteza od igranja v kazinu in drugega nočnega življenja do športnih in rekreativnih dejavnosti. Za uspešne konference in kongrese je pomembno, da se lahko udeleženci tovrstnih prireditev družijo tudi izven konferenčne dvorane. Bled seveda nudi tudi izvrstno kulinarično ponudbo, ki je v tem oziru pomembna.

Razlog za veliko priljubljenost Bleda kot konferenčne ali kongresne destinacije je tudi njegova geografska lega. Iz širšega gledišča namreč leži v samem osrčju Evrope, iz vidika prometnih povezavi pa je le 30 km oddaljen od letališča Jožeta Pučnika. Za konferenčne in kongresne dogodke torej Bled ponuja vse: hotel, dvorane, odlično hrano, raznovrstne prostočasne dejavnosti in primerno lego.

Categories
Hotel Turizem

Bled, kjer hotel ni zgolj hotel

Blejski otok, skupaj z naravnimi lepotami okoliških hribov in planot, je destinacija, ki je noben obiskovalec Slovenije ne sme zamudili. Mali otoček s cerkvico sredi jezera je postal tako rekoč mednarodni simbol Slovenije. Prav zaradi turistov, ki iz celotnega sveta obiskujejo Bled hotel najbolj iskano prenočišče na Bledu. Poleg hotelov pa se je razvila tudi množica drugih nastanitvenih ponudb na Bledu; tako lahko streho nad glavo in toplo ter prijetno prenočišče najdete tudi v zasebnih apartmajih, mladinskih prenočiščih in poleti tudi v kampu.

Blejskih hotelov je zelo veliko in nudijo zelo raznoliko ponudbo, vsem pa je skupen prijazen odnos do gostov in visok nivo storitve. Hotel na Bledu ni le hotel, temveč svojstveno doživetje, ki gostu ne nudi le prenočišča, temveč široko ponudbo raznovrstnih razvajanj. Blejska kulinarika je znana po širni Sloveniji, nikakor pa od blejskih dobrot ne smete izpustiti domače kremne rezine (kremšnita). Na Bledu se gosti zabavajo v kazinu in sproščajo v toplicah. Ljubitelji narave pa uživajo v mirnih sprehodih okrog jezera in na bližnje griče ter planote.  Ljubiteljem bolj ekstremnih športov so na voljo alpinizem, rafting, jamarstvo in soteskanje. Ljubiteljem bolj umirjenih aktivnosti pa Bled ponuja pohodništvo, balonarstvo, jahanje, golf, ribolov, drsanje na ledu in veslanje ter tudi bolj klasične športne aktivnosti, kot so kolesarjenje, tenis, odbojka in podobno.

Bled je torej destinacija, ki ponuja dejavnosti za vse okuse. Razvito ima pestro turistično ponudbo in tudi vso potrebno turistično infrastrukturo. Obiskovalec kraja Bled bo ob jezerski idili našel vse, kar potrebuje za aktivne in umirjene počitnice, sproščujoči hotel in divje pustolovščine. Vse na enem kraju.

Categories
Hotel Turizem

Hotel Bled – kjer razvajanje ne pozna meja

Hotel Bled – privoščite si luksuzen oddih

Hotel Bled se ponaša s kar petimi zvezdicami, ki zagotavljajo vrhunsko namestitev, o čemer priča tudi veliko število slavnih gostov, ki so v preteklosti prenočevali prav v Hotelu Bled, pogosto pa je tudi prizorišče pomembnih kongresov in različnih slavij. Za vaše udobje bo torej več kot poskrbljeno. Privoščite si lahko razvajanje v njihovih bazenih, savnah, se odločite za masažo ali celostno pomladitveno nego. V Hotelu Bled boste uživali, kot že dolgo niste. Za pikico na i vsemu temu dodajte še šampanjec z jagodami v roki in čista fantazija se lahko prične … Hotel Bled – spoznajte, kakšno je življenje »na veliki nogi«.

Hotel Bled in aktivnost

Če ste nekoliko bolj športen tip človeka, vam Hotel Bled ponuja možnost, da se preizkusite v golfu – igri, ki jo morate preizkusiti, da lahko razumete, zakaj ima toliko navdušencev.  Odločite se lahko tudi za jahanje, tenis, vožnjo s kajaki in kanuju … Vsem adrenalina željnim ob bivanju v Hotelu Bled tako zagotovo ne bo dolgčas.

Bled z okolico

Namestitev v Hotelu Bled je lahko tudi izvrstno izhodišče za raziskovanje Bleda in okoliških krajev. Kraj slovi po številnih naravnih lepotah in ostalih znamenitostih. Znameniti jezerski otok s cerkvijo je verjetno vaša prva asociacija, ko pomislite na Bled, vendar to še zdaleč ni vse … Odkrijte manj znane in raziskane kotičke ter se prepustite čudovitemu miru v zavetju narave – nekaj, česar si zagotovo ne morete privoščiti vsak dan.

 

Hotel Bled – oddih s petimi zvezdicami!

Categories
Hotel

Ste že razmišljali o počitnicah v hotelu na Bledu?

Vsem so nam znane idilične podobe jezera, na sredi katerega se nahaja prisrčen otoček s cerkvijo – seveda gre za Blejsko jezero in Blejski otok. O zgodovini otoka obstaja mnogo legend in vsekakor gre za pravljični kraj, ki pa nudi mnogo več kot le vožnjo s ladjico do otoka in kremne rezine. Lahko bi rekli, da si boste naredili veliko uslugo, če boste najeli sobo v hotelu in raziskali še ostale zanimivosti Bleda.

Categories
Hotel

Grand hotel Bled – glamur na dosegu roke

  • Ekskluzivne namestitve v Grand hotelu Bled

Bi želeli prenočiti nekje, kjer so med drugim bivali tudi Pablo Neruda, Josip Broz Tito, Paul McCartney, Donald Trump, Monica Lewinsky, Andie MacDowell in Laura Bush? Ne, zaradi tega vam ni potrebno v tujino, saj lahko svoj košček prestiža poiščete kar v Grand hotelu Bled, ki  ponuja 33 luksuzno opremljenih apartmajev, ki navdušijo celo največje petičneže. Namestitev s kar petimi zvezdicami in z vrhunsko postrežbo vas zagotovo ne bo pustila ravnodušnih. Sobe in apartmaji v Grand hotelu Bled so opremljene z minibarom, klimo, sefom, kabelsko televizijo … Privoščite si torej doživetje, polno luksuza, ki ste si ga zagotovo zaslužili. Vse to in še mnogo več vam ponuja Grand hotel Bled.

  • Grand hotel Bled – v središču dogajanja

Tudi okolica Grand hotela Bled ni nič manj glamurozna. Odpravite se lahko v bližnji Casino Bled in preverite svojo srečo, se odločite za preizkus jahalnih spretnosti ali pa se podate na teniško igrišče. Tudi v samem Grand hotelu Bled sta vam na voljo dve restavraciji in dva bara, sprostitev pa lahko poiščete v njihovih razkošnih toplicah, ki obsegajo tudi sprostitveni center. Bivanje v Grand hotelu Bled, čigar tradicija in kvaliteta segata vse do leta 1931, je torej vse prej kot dolgočasno …

  • Grand hotel Bled – cenik

Cena nočitve v Grand hotelu Bled morda res ni med najnižjimi, vendar pa vam ne bo žal niti centa, saj se vam bo obrestovalo v obliki vrhunske namestitve, ki je boste  deležni. Grand hotel Bled pogosto ponuja tudi večje popuste pri vnaprejšnjih rezervacijah, zato si čim prej zagotovite bivanje v Grand hotelu Bled, kjer razvajanju ne bo konca. Grand hotel Bled– glamur tudi za vaš žep!

Categories
Hotel

Hotel Koper – počitnice za vse generacije

  • Hotel Koper in najmlajši

V Hotelu Koper ponujajo posebne popuste pri bivanju otrok, ki je v nekaterih primerih celo brezplačno. Najmlajše člane vaše družine bo nastanitev v Hotelu Koper zagotovo navdušila. Že sami samopostrežni obroki (v Hotelu Koper ponujajo zajtrk, kosilo in večerjo) so lahko zanje pravo malo doživetje.  Radoživi igri se bodo lahko prepustili v bazenih Hotela Koper (tako notranjih kot zunanjih) in na igralih, namenjenih prav najmlajšim, v neposredni bližini (približno 50 metrov stran) pa se nahaja tudi plaža, kjer bodo vaši otroci zagotovo neizmerno uživali in se za nekaj dni spremenili v navihane pomorščake ali skrivnostne morske deklice.

  •  Hotel Koper – zabava do jutranjih ur

Hotel Koper se nahaja v starem mestnem jedru in je tako prava izbira za vse tiste, ki se želijo na počitnicah predvsem zabavati. Avanturisti, željni novih dogodivščin, se lahko odpravijo v enega izmed koprskih lokalov, kjer dobre volje ne bo manjkalo. Hotel Koper je tudi izvrstno izhodišče za odkrivanje ostalih slovenskih obmorskih mest. Raziščite torej Obalo in se sami prepričajte, da tu ni nikoli dolgčas. Tudi čez dan je za nivo vašega adrenalina več kot poskrbljeno, kar omogočajo številni športni objekti v neposredni bližini Hotela Koper.

  • Hotel Koper in sprostitev

Se želite na počitnicah predvsem odpočiti od stresnega in napornega vsakdana? Bivanje v Hotelu Koper vam omogoča tudi popolno relaksacijo v sprostitvenem centru, kjer lahko izbirate med različnimi možnostmi. Privoščite si sproščujoče masažo, prečistite svoje telo v eni izmed savn ali pa se odločite za lepotno nego. Hotel Koper bo zagotovo poskrbel, da se bodo vaše baterije ponovno napolnile. Brezskrbno uživanje je v Hotelu Koper zagotovljeno …

Categories
Hotel

Biserna ponudba hotelov v biseru Slovenije – na Bledu

Nujna destinacija vsakega turista, naj bo tuj ali domač, je vsekakor biser vseh slovenskih biserov – Bled. Že samo mesto s svojim jezercem, otočkom na njem in gradom nad njim, kot tudi sama okrasitev sprehajalnih poti okoli jezera, nas začara, okolica pa magijo le še stopnjuje. Ker se človek v enem dnevu ne more nagledati vsega, je prav, da ostane več dni. Med drugim mu prenočišča nudijo hoteli.

Kje so hoteli?

Večina hotelov se nahaja bolj ali manj neposredno ob glavni cesti skozi mesto, levo in desno od slavnega drevoreda, ki nas ob vstopu v mesto pozdravi, nato pa zapelje direktno do jezera. Hoteli so postavljeni rahlo v klanec, tako da imajo lep razgled na jezero z okolico, nekaj pa jih je celo neposredno ob jezeru. Za tiste, ki jim gneča osrednjega dela Bleda ne ugaja, je nekaj hotelov postavljenih na drugih, mirnejših lokacijah ob jezeru ali rahlo stran od njega.

Categories
Hotel Turizem

Hoteli v Kopru – kjer se srečata morje in mesto

Le 46 km jo imamo, a jo vendarle imamo – pravo morsko obalo. Na njej, kot se spodobi, je tudi nekaj pristanišč. Največje in najpomembnejše med njimi se nahaja v Kopru. No, čeprav je koprska obala kratka, pa je vendarle čudovita in dovolj raznolika, da človeka zadrži par dni, in noči. Slednje lahko preživite v enem od koprskih hotelov.

Mir v velikem mestu

Ljubitelji neutrudnih nočnih zabav se bodo verjetno raje nastanili v našem obmorskem kontinuumu Piran-Portorož-Lucija, malce bolj umirjeni pa bodo izbrali enega izmed petih koprskih hotelov. Dva se nahajata neposredno ob morju, dva v mestnem središču, eden pa na obrobju mesta.