Categories
Internet

Gledanje TV preko interneta

Svetovni splet je dodobra spremenil navade tistih, ki se zabavajo s pomočjo raznovrstnih video vsebin na takšnih in drugačnih zaslonih. Medtem ko smo bili še kakšno desetletje nazaj omejeni le na televizijski zaslon, je danes možno gledanje TV preko interneta, poleg rednih televizijskih programov pa splet ponuja še celo vrsto drugih video vsebin, tako vsebin na zahtevo kot programov, ki obstajajo izključno za gledalce preko spleta. Seveda pa je treba znati te vsebine najprej najti, kar ni vedno enostavno. Tudi gledanje TV preko interneta ni samoumevno za vsakogar, ki ima računalnik in povezavo s spletom, čeprav mnoge oddaje s televizije brez težav najdemo tudi na spletu. Če želimo na druge zaslone res prenesti celotno izkušnjo gledanja televizije, se bomo morali nekoliko bolj potruditi. Predvsem pa bomo morali izbrati prave storitve, ki to omogočajo – čeprav lahko mnogi zatrdijo, da je gledanje TV preko interneta povsem enostavno, ne bo šlo brez storitev zanesljivih ponudnikov televizijskih storitev.

gledanje tv preko interneta

Kako urediti gledanje TV preko interneta?

Za gledanje TV preko interneta bomo seveda potrebovali ustrezno povezavo, tako s televizijskim kot z internetnim signalom. Najbolj elegantno bo to, če imamo oboje kar pri istem ponudniku telekomunikacijskih storitev, ki za nameček ponuja tudi programsko opremo za gledanje TV preko interneta. Takšni ponudniki imajo zelo dobre ponudbe za pakete storitev, ki to vključujejo, tako da imamo pogosto priložnost za odličen izkoristek. S takšnim izhodiščem je lahko gledanje TV preko interneta povsem enostavno, morda bo potrebna le namestitev aplikacije ali obisk spletne strani. Večinoma ponudniki ciljajo na uporabnike, ki želijo vedno ostati v stiku s svojimi najljubšimi televizijskimi vsebinami, tako da so na voljo aplikacije za osebne računalnike, tablice, pametne telefone in še kaj. Preprosto se prijavimo s svojim uporabniškim računom in že lahko krmarimo med televizijskimi programi, ki so zdaj na voljo na praktično vsaki napravi, s katero razpolagamo. Še več možnostih gledanja tv preko interneta si preberite tukaj.

Categories
Internet Prenosniki

Prenosnik za splošno uporabo

Največ težav imajo pri izbiri prenosnika zase tisti uporabniki, ki niso pretirano zahtevni. Posegali bodo po prenosnikih iz nižjega in srednjega cenovnega ter kakovostnega razreda, široka ponudba na tem področju pa pogosto povzroča preglavice. Včasih je dobra ideja, da se omejimo na izdelke iz priznanih serij uveljavljenih proizvajalcev.

ASUS VivoBook

Znamka ASUS je še posebej dobro znana po kakovostnih izdelkih v nižjih cenovnih razredih. Če je torej prav cena ena izmed glavnih lastnosti, ki odločajo o izbiri prenosnika, je ASUS gotovo ena izmed boljših možnih izbir. Še posebej privlačna bo takšnim kupcem serija ASUS VivoBook, ki združuje celo vrsto ugodnih, a kakovostnih računalnikov.

prenosni računalnik ASUS VivoBook

ASUS VivoBook sicer z nekaterimi modeli posega tudi v višji cenovni razred, a večina ponudbe se nahaja v razponu med 500 in 1000 evri, nekateri računalniki pa so celo cenejši. Dobro je vedeti, da so tudi cenejši prenosniki iz te serije opremljeni s posebej zmogljivimi komponentami, prav po tem pa se ASUS loči od drugih ugodnih znamk. V nižjem cenovnem razredu bo težko najti boljše razmerje med kakovostjo in ceno, zato ASUS predstavlja varno in smiselno izbiro.

HP prenosnik

Za splošno uporabo bo morda kot nalašč tudi HP računalnik, saj je tudi ta priznani proizvajalec zelo dobro zastopan v srednjem cenovnem razredu. Težko bi izpostavili le eno serijo, pravzaprav jih je kar nekaj, ki so kot nalašč za manj zahtevne in tudi nekoliko zahtevnejše uporabnike. HP računalnik bo odlična izbira za tiste, ki iščejo nekaj več zmogljivosti in zanesljivosti. Gre namreč za posebej kakovostne izdelke, ki že v srednjem razredu prinašajo vtis in občutek višjega razreda.

HP računalnik iz srednjega razreda je varna izbira za splošno uporabo, saj so takšni prenosniki izjemno vsestranski in dovolj zmogljivi, da se lahko uspešno lotijo vseh opravil pri vsakdanji uporabi. Piko na i dodajo še edinstvene odlike proizvajalca HP.

Categories
Optimizacija

Seo optimizacija je proces izboljšanja vidnosti spletne strani

Seo optimizacija je proces, s katerim spletna stran lahko pridobi boljšo uvrstitev med rezultati iskanja. S tem pa seo optimizacija lahko pomaga do boljših poslovnih rezultatov. Spletno poslovanje ali poslovanje s pomočjo spleta je danes vedno bolj priljubljena praksa. Posebno to velja za večja mesta in na splošno področja s potencialnim večjim povpraševanjem.

Izdelava in optimizacija strani - SEO
Na uspešnost spletne strani vpliva več dejavnikov

Informacija več, manj zadreg

Informacijska družba ima na voljo veliko več informacij, kot so jih je imela družba v preteklosti. To lastnost je hitro s pridom izkoristil poslovni svet. Dobra seo optimizacija je omogočila, da je predmet prodaje postal dosegljiv. Ko je uporabnik spleta v iskalnik vtipkal določeno ključno besedo, se mu je po aktiviranju pojavilo večje število rezultatov. Seo optimizacija je bila toliko boljša, kolikor višja je bila uvrstitev spletne strani med rezultati iskanja. S tem je bila večja možnost, da bo uporabnik spletnega iskalnika postal dejanski kupec izdelka ali storitve. Možnosti za to uresničitev so bile odvisne tudi od drugih podpornih dejavnosti. Seo optimizacija je lahko poskrbela za dobro uvrstitev, vendar se zaradi drugih dejavnikov nakup ni uresničil. Ponudba izdelka je lahko preveč oddaljena, kar pomeni nedosegljivost za kupca. Med prodajalca in kupca se v realnem svetu postavlja več ovir, kot virtualnem svetu. Vendar se pri tem poslovni svet ni ustavil, ampak je iskal rešitve. Kmalu pa je postalo tudi jasno, da bo za boljšo vidnost spletne strani oziroma poslovnih aktivnosti ne bo potrebna zgolj seo optimizacija. Boljše pozicije med rezultati iskanja si želi čisto vsak poslovnež. Z razvojem, so se spreminjali tudi načini motiviranja kupca. Uporabnikom kmalu ni bilo več dovolj pridobiti ponudbo, želeli so tudi čim več informacij o predmetu nakupa. Zato danes ni nič nenavadnega pridobiti ponudbo, kot tudi pripadajoče razširjene informacije o ponudbi na isti spletni strani. Koristne informacije so danes prav tako pomembne, kot seo optimizacija in pripadajoča čim boljša uvrstitev med rezultati iskanja. Ali potrebujete optimizacijo spletnih strani? Obiščite stran red-orbit.si.

Categories
dom Hobiji Storitve Tiskanje Zabava

Izdelava fotoknjige za darilo ob obletnici

Obdarovanje, sploh če je pomembno, je lahko zahtevno opravilo. To pa lahko postane zabavno, če se nam v trenutku porodi ideja, ki bo navdušila tudi našega slavljenca. Še posebej smo pri izbiri darila do sebe zahtevni, ko ga nekomu želimo dati ob posebni obletnici.

Darilo ob obletnici

Kaj naj takrat kupimo? Ali pa, kaj naj takrat naročimo izdelati, da bomo zadovoljni vsi? Na spletu pa tudi sicer lahko najdemo veliko idej. Nekatere med njimi so že tako izpete, da zanje niti nočemo slišati. Vemo pa, da želimo nekoga obdarovati na način, da si ga bo lahko s pomočjo darila zapomnil za večno. Izdelava fotoknjige je lahko izjemna oblika darila, ki bo zagotovo navdušila vse.

 

Cewe fotoknjigo lahko naročite prek spleta
Fotoknjiga je super darilo

Knjiga, v kateri lahko občudujemo svoje fotografije

Ste torej sploh vedeli, da obstajajo knjige, v katerih so naše osebne fotografije? Nekateri boste ob tem verjetno pomislili na album s slikami. Toda mi ne mislimo na to.

Fotografska knjiga je nekoliko drugačna in album v primerjavi z njo niti pod točko razno ni tako lep ter zanimiv. Izdelava fotoknjige, ki vsebuje slike od poroke do zadnjega rojstnega dneva. Odlična ideja za darilo, v kolikor ste brez idej.

Izdelava fotoknjige po meri

Fotoknjiga je namreč prava knjiga, po kateri listamo ter v njej vidimo še posebej lepe fotografije, ki smo jih posneli na morju, doma, v hribih ali pa kje drugje. Taka knjiga pa ni nujno, da vsebuje samo slikovni material. Da bo stvar še bolj spominjala na knjigo, jo lahko primerno opremimo tudi z besedilom. To naj bo predvsem kratko, duhovito ter zanimivo, obenem pa naj bodo črke oblikovane na poseben oziroma nenavaden način.

Izdelava fotoknjige s fotografijami pa je hiter ter enostaven proces, ki ga lahko naročimo tudi preko spleta.

Categories
Računalništvo in internet zaposlitev

Prosta delovna mesta preko sodobnih medijev

Prosta delovna mesta lahko lažje pridobimo, ko so nam socialni mediji pomemben vir informacij. Oglaševanje kadrov je danes vedno bolj konkurenčna prednost in dodana vrednost. Bodoči zaposleni se zavedajo, da imajo več možnosti najti sebi primerna prosta delovna mesta s samopromocijo, kar je možno tudi  tukaj, kot čakati v vrsti med več deset ali sto kandidati. Izbrati pravi medij je pri tem zelo pomemben, praktično ga lahko primerjamo z izbiro oglasnega prostora. Če bi želeli oglaševati določeno reklamno sporočilo, bi bili najbolj zainteresirani za najboljša oglasna mesta. Kar v primeru oglasnih tabel ob cesti pomeni najbolj lokacije ob najbolj prometnih cestah na najlažje berljivih mestih.

Socialna omrežja kot način oglaševanja

Socialna omrežja so podobno priljubljen kanal, zaradi velike frekvence ogleda ter enostavno berljivih informacij. Prosta delovna mesta so ena od možnih tem objav, objavljena so lahko na razne načine. Kot prvo je potrebno poiskati medij, ki deluje kot poslovno okolje. Kar pomeni odsotnost prijemov raznih socialnih omrežji naravnanih na prostočasne aktivnosti.

Prosta delovna mesta moramo jemati približno tako resno, kot predstavitev na razgovoru ali kakšni podobni formalnosti. V takih primerih lahko hitro storimo napako ter med možnimi kandidati hitro postanemo nezanimiva preteklost. Ob tem se seveda poraja vprašanje: kako se predstaviti na socialnem omrežju.

Verjetno najbolj preprosto usmeritev nam nudi obrnjen pogled na prosta delovna mesta, iskanje kandidatov in podobno. Postaviti se moramo v vlogo osebe, ki med nekaj deset ali sto kandidati išče najboljšega ali kvečjemu nekaj najboljših kandidatov za delo. Lahko se odločimo tudi za praktičen preizkus, ter poizkušamo sami med množico izbrati nekaj kandidatov. Izbrani kandidati so v tem primeru tisto, kar je najboljša predstavitev kandidata za prosta delovna mesta.

Če želimo vzorec še dodatno izboljšati, vprašamo nekaj prijateljev, sorodnikov ali znancev za mnenje ali jim damo isto nalogo. S tem se oblikuje vedno bolj idealna predstavitev za potencialna prosta delovna mesta preko socialnih omrežji ali spleta na splošno.

 

Categories
Računalništvo in internet

Predprodukcija videa ali priprava na snemanje

Vsaka priprava videa je izjemno zanimiv proces, hkrati pa seveda zelo naporen. V ozadju je veliko število strokovnjakov, ki se vsak na svoj način trudijo, da bo končni izdelek kar se da atraktiven, obenem pa bo nosil pečat vrhunske kvalitete. Pripravi lahko rečemo strokovno tudi predprodukcija.

Snemanje videa ni samo post-produkcija
Pri vsaki video produkciji je nadvse pomembno to, kako se bomo nanjo pripravili. To v praksi pomeni, katere avtorje bomo izbrali, v nadaljevanju kdo bo napisal scenarij, kdo bo režiser, kako se bomo lotili samega snemanja, kdo bo snemal, kaj se bo snemalo, ogled terena. Pomemben je tudi pogovor, ki ga opravimo z naročnikom, prav tako pa še izbira statistov ali igralcev. V ozadju pa je še scenografija ter rekviziti. Dobra priprava oziroma predprodukcija zagotavlja tekoče snemanje in tudi produkcijo videa.

Vse pa se začne pri ideji
Seveda pa predprodukcija ni del, ki je prvi na vrsti. Tako kot pri vsakem delu je tudi tu najprej pomembna ideja. Na podlagi ideje pa se lahko začne pisati besedilo ter vse ostalo. Če ideja že na začetku ni dobra, potem je velika verjetnost, da tudi video ne bo dober. Ravno zato si moramo za idejo vzeti dovolj časa. Vedeti moramo, kakšni so naši cilji in pa tudi zmožnosti. Če je temelj dober, potem smo lahko brez skrbi, da bo tudi končni izdelek vrhunski in ne samo dober. To pa velja predvsem v primeru, kadar imamo na kupu tudi izjemno dobro ekipo, ki je usklajena in dobro dela v skupini.

Categories
Tiskanje

Kakšni tonerji obstajajo za laserski tiskalnik?

Ko kupujete laserski tiskalnik, morate vedno preveriti, kakšen toner je uporabljen. Seveda je najbolje, da se uporabljajo čim večji tonerji za laserski tiskalnik, saj to pomeni, da boste kupili novega bistveno kasneje. Pri tem pa večji tonerji za laserski tiskalnik niti niso toliko dražji kot manjši. Eni manjših so na primer za 1.500 printov, kar je za podjetje praviloma čisto premalo in podjetja, ki niti ne tiskajo tako zelo veliko, tak toner porabijo v dveh do treh mesecih. Zato je še najbolje, da se to preveri v naprej in v kolikor je možno vstaviti večji toner v laserski tiskalnik, potem je ok, v kolikor pa ne, pa vam vsekakor svetujem, da se takšnega tiskalnika na dolgo in široko izognete. Sicer boste dali na 2 – 3 mesece le okoli 50 €, če se ne boste odločili za originalne tonerje, vendar pa če to preračunate na letno osnovo, pa to vsekakor ni več tako zelo malo. In vsekakor je to zelo nepotreben strošek. Večina proizvajalcev ta podatek jasno skriva in ga ne navaja v tehničnih lastnostih, zato morate sami bistveno bolje pogledati.

Če pa ne želite, da bi se vam zgodila kakšna nepravilnost pri nakupu, na katero boste pozabili, ker je res ogromno podobnih majhnih stvari, ki jih morate preveriti, pa vam svetujem, da nakup opravite pri podjetju Anderwald. Anderwald se nahaja v Ljubljani in imajo poleg prodaje tudi uradno servisno službo, torej vam nikakor ne bodo prodali slabega tiskalnika, saj vedo, da se jim boste zagotovo pritožili, ker vam laserski tiskalnik, ki ste ga kupili, nikakor ni všeč.

Ponudbo lahko preverite na http://www.anderwald.si/laserski-tiskalniki

Categories
Tiskanje

Vsak multifunkcijski tiskalnik ne nudi tiskanja A3 formata

Podjetja opravljajo različne poslovne dejavnosti in posledično tudi potrebujejo različno delovno opremo za svojo dejavnost. Pod delovno opremo ne sodijo zgolj najrazličnejši stroji, temveč tudi vsa oprema, ki je nujno potrebna v pisarnah. Tudi v pisarni se oprema razlikuje, zato kar vsak multifunkcijski tiskalnik ni primeren za vsako podjetje. Nekatera podjetja namreč še vedno veliko tiskajo na A3 format, zato je zanje A3 multifunkcijski tiskalnik nujno potreben. Spet druga podjetja pa na ta format tudi slučajno nič ne tiskajo, zato zanje A3 multifunkcijski tiskalnik ni primeren.

Na to mora jasno podjetje razmišljati takrat, ko multifunkcijski tiskalnik kupuje. Zakaj bi namreč kupovali multifunkcijski tiskalnik, ki omogoča tiskanje tudi navedenega formata, če to ni potrebno, saj je treba to funkcijo v končni ceni doplačati oz. drugače povedano, tak multifunkcijski tiskalnik ima višjo ceno, ki jo res ni treba plačati, če se tiskanje tega formata nikakor ne izvaja. Če se morda kdaj pojavi potrebe po tisku na to velikost papirja, potem še vedno obstajajo papirnice. Vendar pa se načeloma v takem primeru tudi podjetju dejavnost nekoliko spremeni, če po novem potrebuje tisk na večji papir.

Velja pa še nekaj kot pribito, danes gre trend vedno bolj v brezpapirno poslovanje in v kolikor potrebujete multifunkcijski tiskalnik za tisk na klasičen A4 format, potem obstaja izredno majhna možnost, da boste kdaj potrebovali kak drug format, kot ga danes, saj je bolj vprašanje časa, kdaj bo poslovanje postalo skoraj da povsem brez papirja ali pa celo kar brez.

Categories
Internet

Google AdWords doseganje kupcev

Google AdWords omogoča doseganje kupcev na praktično vseh koncih sveta.

Doseganje kupcev Google AdWords omogoča na enostaven način. Gre za sodobno obliko oglaševanja, s tem pa je Google AdWords sodobna rešitev. Trendi kažejo, da bo Google AdWords tudi v prihodnosti igral pomembno vlogo. Dober učinek in izkoristek možnosti, katera ga ponuja Google AdWords je mogoč. Hkrati pa Google AdWords zagotavlja preglednost učinkovitosti. Kako izkoristiti ponujene možnosti je mogoče ugotoviti na številne možne načine. Osnova za ugotavljanje so meritve obiskanosti. Zainteresiranim meritve obiskanosti kažejo sedanje stanje. Lahko pa meritve obiskanosti zainteresiranim nudijo pogled na možno stanje. Te lahko opazimo na rezultatih, ki jih meritve obiskanosti nudijo kot splošno dostopne. Obstajajo pa tudi meritve obiskanosti, ki so zaupne narave. Namen takšne meritve obiskanosti je predvsem zagotavljanje prednosti. Tržna učinkovitost je danes zelo zaželena. Če želimo, da bodo meritve uporabne in koristne je treba vse zajete informacije tudi pravilno razumeti. Velikokrat so zajete informacije le neuporabni znaki in številke. Uporabni znaki in številke pa postanejo po obdelavi. Vsi uporabni znaki in številke koristijo aktivnosti, ki jih pravimo analiza. Namen, ki ga ima analiza je predvsem iskanje priložnosti za prihodnost. Pri tem analiza zre tako v preteklost, kot tudi prihodnost. Vez preteklosti s prihodnosti predstavlja trend oziroma trendi. Te lahko analiza ustvari ali pa izkoristi. Dobra analiza je predvsem tista, ki se v prihodnosti izkaže kot koristno orodje. V mnogih primerih je možno prihodnost oceniti tudi na druge načine. Prihodnost je za mnoge zelo pomembna. V poslovnem svetu je pomembna predvsem zaradi narave učinkov in vseh potrebnih predhodnih investicij. Prihodnost mora biti zato znana, da se oblikuje vse potrebno na optimalen način. Preveč ali premalo je v tem primeru slabo in nezaželeno. Vsekakor si vsak poslovni subjekt želi biti svojim željam primerno uspešen.

Google AdWords se lahko prilagodi neštetim in raznovrstnim zahtevam naročnikom oglaševanja.

Več

Categories
Računalništvo in internet

Na hitro o računalniških dodatkih

Zunanji trdi disk, tipkovnica, zvočniki, tiskalniki, LCD monitorji, zunanje zvočne kartice in še in še. Računalniških dodatkov je na trgu ogromno, če pa bi naštevali vse, pa bi lahko tu bili celo noč.

A vsekakor lahko računalniki izboljšajo uporabniško izkušnjo kar precej. Seveda je vse odvisno od tega, kaj potrebujete za svoje delo, ter koliko ste pripravljeni odšteti za računalniške dodatke, dobite jih lahko za zelo ugodno ceno ali pa tudi za zelo drago ceno.

Kvalitetna računalniška tipkovnica in miška vsekakor ne bosta zgrešen nakup, tudi če boste zanju odšteli malce več, saj se z njima srečujete vsakokrat, ko delate za računalnikom. Prenosniki sicer ne potrebujejo dodatne tipkovnice, saj so že vključene v ohišje, potrebovali pa jo boste, če boste imeli zunanji monitor povezan na vaš prenosnik. Nepogrešljivi so tudi dobri zunanji zvočniki, če vam je ljubša glasba si raje kupite dober 2.0 ali pa dober 2.1 sistem, za gledanje filmov pa so bolj pripravni 5.1 sistemi ali sistemi za domači kino, s pomočjo teh sistemov si lahko pričarate tako imenovan prostorski zvok, kot ga imajo v kinih. Dober LCD monitor bo precej zmanjšal utrujenost vaših oči, večji, kot pa je monitor, več stvari boste na računalniku lahko počeli naenkrat. Na začetku pa smo omenili tudi prenosni trdi disk, na njih boste lahko shranili različne podatke od glasbe, iger, filmov, dokumentov ter še kaj. Na trgu obstajajo različne kapacitete trdih diskov, kupite tako, ki bo ustrezala vašim potrebam, te naprave so precej ugodne, od njih pa imamo zelo veliko koristi.