Categories
Optimizacija

Seo optimizacija je proces izboljšanja vidnosti spletne strani

Seo optimizacija je proces, s katerim spletna stran lahko pridobi boljšo uvrstitev med rezultati iskanja. S tem pa seo optimizacija lahko pomaga do boljših poslovnih rezultatov. Spletno poslovanje ali poslovanje s pomočjo spleta je danes vedno bolj priljubljena praksa. Posebno to velja za večja mesta in na splošno področja s potencialnim večjim povpraševanjem.

Izdelava in optimizacija strani - SEO
Na uspešnost spletne strani vpliva več dejavnikov

Informacija več, manj zadreg

Informacijska družba ima na voljo veliko več informacij, kot so jih je imela družba v preteklosti. To lastnost je hitro s pridom izkoristil poslovni svet. Dobra seo optimizacija je omogočila, da je predmet prodaje postal dosegljiv. Ko je uporabnik spleta v iskalnik vtipkal določeno ključno besedo, se mu je po aktiviranju pojavilo večje število rezultatov. Seo optimizacija je bila toliko boljša, kolikor višja je bila uvrstitev spletne strani med rezultati iskanja. S tem je bila večja možnost, da bo uporabnik spletnega iskalnika postal dejanski kupec izdelka ali storitve. Možnosti za to uresničitev so bile odvisne tudi od drugih podpornih dejavnosti. Seo optimizacija je lahko poskrbela za dobro uvrstitev, vendar se zaradi drugih dejavnikov nakup ni uresničil. Ponudba izdelka je lahko preveč oddaljena, kar pomeni nedosegljivost za kupca. Med prodajalca in kupca se v realnem svetu postavlja več ovir, kot virtualnem svetu. Vendar se pri tem poslovni svet ni ustavil, ampak je iskal rešitve. Kmalu pa je postalo tudi jasno, da bo za boljšo vidnost spletne strani oziroma poslovnih aktivnosti ne bo potrebna zgolj seo optimizacija. Boljše pozicije med rezultati iskanja si želi čisto vsak poslovnež. Z razvojem, so se spreminjali tudi načini motiviranja kupca. Uporabnikom kmalu ni bilo več dovolj pridobiti ponudbo, želeli so tudi čim več informacij o predmetu nakupa. Zato danes ni nič nenavadnega pridobiti ponudbo, kot tudi pripadajoče razširjene informacije o ponudbi na isti spletni strani. Koristne informacije so danes prav tako pomembne, kot seo optimizacija in pripadajoča čim boljša uvrstitev med rezultati iskanja. Ali potrebujete optimizacijo spletnih strani? Obiščite stran red-orbit.si.

Categories
Optimizacija

5 najpogostejših napak pri optimizaciji spletnih strani

Optimizacija spletnih strani pripomore k temu, da se vaša stran pojavlja višje na lestvici rezultatov na iskalnikih in je s tem dostopna čim več ljudem. Obstaja pet najpogostejših napak, ki jih ljudje storijo, ko se lotijo optimizacije spletne strani.

1. Pomanjkanje ciljnih besed in fraz
Pomanjkanje ciljnih besed in fraz lahko pomeni uničenje vaše spletne strani. Če ljudje v iskalnik vpišejo določeno besedo, ki jih zanima, vi pa te besede nimate napisane na vaši spletni strani, vas bo veliko težje najti.

2. Slabo napisana vsebina
K optimizaciji spletne strani spada tudi vsebina, ki je izjemnega pomena za iskalnik in iskalce vaših ponudb. Če je vaša vsebina slabo napisana, ni nikoli prenovljena ali ni v povezavi z glavnim namenom vaše strani, potem vaša stran ni prijazna do iskalnikov. Vaša vsebina mora nujno vsebovati ciljne besede in fraze, saj boste šele z dobro napisano vsebino prejeli dobre ocene.

3. Prepričanje, da ste že storili, kar se da
Dobra optimatizacija spletnih strani se nikoli ne konča. Vedno se najde nekaj, kar bi bilo dobro posodobiti ali optimizirati.

4. Nepravilna uporaba oznak – meta tags
Oznake vključujejo oznake naslovov, ciljnih besed in opisov. Čeprav to ni najpomembnejši element vaše vsebine (to mesto je rezervirano za ključne besede in fraze), pa igrajo tudi oznake pomembno vlogo. Uporabite jih na vsaki strani vaše spletne strani.

5. Slabo oblikovana stran
To vključuje nejasno navigacijo, slabo oblikovane okvirje in velike, intenzivne grafične elemente. Iskalniki lahko dejansko blokirajo slabo oblikovane strani. Res je tudi, da bodo ljudje kmalu zapustili vašo spletno stran, če na njej ne bodo dovolj hitro našli, kar so iskali.

Za kvalitetno in učinkovito optimizacijo spletnih strani vsekakor potrebujete precej znanja – ali pa dobrega strokovnjaka!

Categories
Optimizacija

Zakaj je pridobivanje povratnih povezav ključno za uspešnost spletne strani

Pridobivanje povratnih povezav je pomemben proces, ki ga uporabljajo strokovnjaki za optimizacijo spletnih strani. Vsak lastnik spletne strani mora imeti pred seboj naslednji cilj: spletni iskalniki morajo stran postaviti čim višje, kadar v iskalno okno uporabniki vpišejo določen niz ključnih besed, ki so vsebinsko povezane s spletno stranjo. Na tak način blogi pridobijo nove bralce, spletne trgovine nove kupce, spletne strani podjetij pa gradijo na prepoznavnosti in še bi lahko naštevali. V tem procesu je pridobivanje povratnih povezav zelo pomembno, saj spletni iskalniki uporabljajo različne algoritme za rangiranje spletnih strani na seznamu pomembnosti. Pri tem pridobivanje povratnih povezav pomeni, da se na drugih straneh nahajajo povezave do naše spletne strani.

 

Čeprav se zdi, da bi moralo biti pridobivanje povratnih povezav preprosto, v resnici pa ni tako. Ranžirni algoritmi iskalnikov namreč ločijo kakovostne in manj kakovostne povratne oziroma zunanje povezave do naše spletne strani. Najbolj pomembno za pridobivanje povratnih povezav, ki so kakovostne, je, da so spletne strani, ki s povezavami vodijo do naše, vsebinsko povezane.

 

Eden izmed pomembnih korakov za uspešno pridobivanje povratnih povezav je sodelovanje na socialnih omrežjih. Pomembno je, da se vi ali vaše podjetje mreži, to pa počne tako, da komentira objave na relevantnih Facebook in Google+ straneh, tako da podajate kvalitetno vsebino. S tem bodo drugi izvedeli za vas, vaše informacije bodo uporabili dalje in velika verjetnost je, da bodo v svojih prispevkih ustvarili povezavo da vas. Če boste strateško uporabljali različna socialna omrežja, boste pridobili tudi druge, ki se ukvarjajo s sorodno dejavnostjo kot vi. Sodobna ekonomija ne temelji le na tekmovalnosti ampak tudi na kooperativnosti. Tako kot vas tudi druge zanima pridobivanje povratnih povezav, ki so kvalitetne in s tem si lahko medsebojno pomagate.

 

Optimizacija spletnih strani v katero spada pridobivanje povratnih povezav je dinamični proces, ki ga je potrebno redno obnavljati, zato morate biti vedno na preži za nove kvalitetne povratne povezave.

 

Categories
Optimizacija Spletni marketing

Uporaba orodja Google Analytics za potrebe marketinga

Spletna stran danes ni več samo vizitka s kontaktnimi podatki, ampak postaja vedno bolj pomembno orodje za marketing in prodajo. Na kakšen način pa lahko spletno stran spremenimo v prodajno orodje? Postavljanje strategije, planiranje in izvedba so obvezni koraki pri postavljanju spletnega mesta. Do tu vse lepo in prav. Vendar pa lastniki spletnih strani pogosto pozabijo na to, da je možno in potrebno na nek način izmeriti njihovo učinkovitost. S pomočjo pridobljenih rezultatov lahko pravilno načrtujemo nadaljnji razvoj spletne strani, ki na ta način postaja vedno bolj učinkovita v smislu vračila investicije.

Orodje, ki omogoča spremljanje statistike in je hkrati brezplačno, je Google Analytics (http://www.google.com/analytics/). Verjetno večina pozna Google Analytics, saj vsi statistični podatki kažejo na to, da že več kot 50 odstotkov spletnih strani za pridobivanje svoje statistike uporablja to orodje. Dejstvo je, da Google Analytics postaja tako rekoč obvezna oprema pri spletni strani, podobno kot varnostni trikotnik v avtomobilu. Čeprav je orodje brezplačno, omogoča marsikaj, kar ponujajo plačljiva orodja, poleg tega pa je zelo prilagodljivo. Google Analytics že v osnovi ponuja vse potrebne statistične podatke, ki jih lastnik spletnega mesta potrebuje, za boljše poznavalce pa omogoča tudi spremljanje napredne statistike.

 

Kako lahko zbrani podatki koristijo marketingu?

Osnovni podatki, ki jih lahko dobimo s pomočjo orodja, koristijo predvsem programerjem spletne strani in strokovnjakom za optimizacijo strani. Prvi lahko hitreje odpravijo tehnične napake, drugi lahko učinkoviteje izvajajo optimizacijo strani. Naprednejša statistika pa je zelo pomembna za uspešnost spletne strani kot marketinškega in prodajnega orodja. Glavne koristi, ki jih prinaša uporaba Google Analytics-a z vidika marketinga, so naslednje:

1. Informacije o viru obiska spletnih strani. Če smo npr. zakupili oglaševalski prostor na različnih portalih (pasice, oglasi ipd.), lahko spremljamo število obiskovalcev, ki pridejo na našo stran preko teh strani.

2. Informacije o obisku posameznih sklopov vsebine in obisku posameznih podstrani. Spremljamo lahko, katere podstrani so najbolj obiskane in najbolj brane, kje se obiskovalci najdlje zadržujejo, katere strani imajo največji vpliv na konverzijo ipd. Tako lahko obiskovalcem in potencialnim strankam ponudimo tisto, kar jih najbolj zanima.

3. Segmentacija uporabnikov. S kreiranjem različnih segmentov uporabnikov in primerjavo različnih podatkov lahko relativno hitro najdemo najbolj primerno ciljno skupino. Vsebino spletne strani lahko kasneje prilagodimo tem uporabnikom in tako povečamo oz. maksimiziramo možnost konverzije.

4. Možnost merjenja vsake posamezne marketinške kampanje, ki je kakorkoli povezana s spletno stranjo. S pravilno pripravljeno kampanjo in pravilnimi nastavitvami v Google Analytics-u lahko natančno izmerimo uspešnost posamezne kampanje, pa naj bo to email kampanja, kampanja na spletni strani, kampanja preko partnerskih strani ipd.. Tako bodo naše kampanje vedno učinkovitejše in tako tudi uspešnejše.

Vidimo lahko, da je Google Analytics primeren tako za majhne spletne strani kot tudi za kompleksna spletna mesta. Dejstvo je, da je danes za uspeh spletnega mesta pomembno, da znamo izmeriti, kaj učinkuje in kaj ne. Tako se izognemo napakam in izkoristimo svoj potencial. Predvsem zaradi tega je Google Analytics postal nepogrešljiv pripomoček za lastnike spletnih strani.

Categories
Optimizacija

Za zagotovljen uspeh spletno optimizacijo prepustiti strokovnjakom

Čisto na hitro, kaj je spletna optimizacija in zakaj je za lastnike spletnih strani tako pomembna?
Optimizacija spletnih strani je inovativna prodajna tehnika, katera s pravilnim in strateškim pristopom občutno pripomore k bolšim prodajnim rezultatom. Je proces izboljšav spletne strani in njene vsebine, ki vodi do boljše vidnosti oziroma uvrščenosti spletne strani v spletnih iskalnikih. Posledično spletno stran obišče več uporabnikov. Za lastnike spletnih strani je pomembna iz stališča vidnosti njihovih storitev, produktov, ter predvsem prepoznavnosti njihovih blagovnih znamk.

Se lahko optimizacije tudi sami priučimo ali je bolje, da se obrnemo na zunanjega strokovnjaka?
Zelo priporočljivo je, da se določenih tehnik optimizacije lastniki spletnih strani naučijo, saj bo to v nekaterih primerih pripomoglo k boljšim rezultatom. Področje optimizacije je tako široko ter spreminjajoče,
da je potrebno k optimizaciji pristopiti strateško z jasno določenimi koraki, za kar pa je potrebno znanje zunanjega strokovnjaka, kateri redno spremlja vse trende in prilagodi celotno strategijo produktu oziroma storitvi, ki jo prodajamo. Takšen pristop je cenejši in prinaša bolj dolgoročne rezultate.

Kako spletni velikani, kot je Google, gledajo na »optimizacijske« napore posameznikov?
Cilj spletnih iskalnikov je jasen – Med poplavo zadetkov, uporabniku ponuditi najbolj relavanten in vsebinsko kvaliteten zadetek. Mislim, da gredo iskalniki kot so Google, ter strokovnjaki na področju optimizacije v isto smer. Vse skupaj se odvija v nekakšni simbiozi saj vsi vpleteni skrbimo da je na koncu uporabnik zadovoljen z najdenimi rezultati.

V nedogled koncept spletne optimizacije ne more piti vode? Kje vidite težave v prihodnosti?
Da se zazremo v prihodnost moramo najprej analizirati preteklost. V slednji, se je optimizacija spreminjala kot živ organizem. Z dinamiko sprememb so se razvile različne tehnike optimizacije, ki so danes praktično neuporabne in je potrebno skozi ves čas razvijati nove inovativne tehnike.
Moje mnenje je, da ima svetlo prihodnost tisti, ki je sistematično spremljal pretekle trende in jih bo na podlagi izkušenj , v prihodnosti sam ustvarjal. Optimizacija bo vedno obstajala, vendar se bo potrebno prilagajati trendom. V Red Orbitu se prihodnosti ne bojimo, saj s konstantnimi inovacijami vedno ostajamo v koraku z najnovejšimi trendi.

Kako lahko vi pomagate lastnikom spletnih strani
Z Red Orbitovo inovativno ekipo, poskrbimo za kvaliteten obisk spletnih strani. S strateško zasnovanim 360 stopinjskim pristopom pri pozicioniranju blagovne znamke, produktov in storitev, pa za dolgoročne rezultate.

Na začetku vsakega projekta naši analitiki podrobno  analizirajo spletno stran. Na podlagi analiz, nato podamo rešitve, katerim vzporedno sledi strategija celostnega nastopa na spletnih iskalnikih. Ob vsakem začetku projekta pa v ozadju postavimo metriko katera nam in našim naročnikom omogoča natančno spremljanje napredka celotne optimizacije.

Kako bi se podjetje moralo lotiti pozicioniranja blagovne znamke na spletu?
Ob vsakem razvoju blagovne znamke so pomembni jasno začrtani cilji, sporočila, komunikacija, slogani itd.
Takšna je razvojna pot tudi na spletu. Spletno komunikacijo je potrebno v komponirati v 360 stopinjski pristop, pri katerem ima delež komunikacije na spletu, čedalje večjo težo. Dvosmerna komunikacija preverjeno prinaša pozitivne učinke , tako pri prodaji kot tudi nenehnemu razvoju blagovne znamke.

Boštjan Košec je v Red Orbitu zaposlen kot vodja trženja in skrbi za svetovanje naročnikom pri pripravi digitalnih strategij. Na področju digitalnega marketinga deluje že več kot 8 let.

Categories
Optimizacija

Kako lahko skozi metriko optimiziramo uspešnost spletnih kampanj?

Predpostavimo, da je vaša spletna stran dobro pozicionirana na spletnih iskalnikih in s tem na spletno stran mesečno dobivate veliko število obiskovalcev. Zadovoljni ste z optimizacijo svoje spletne strani, zakupom ključnih besed in prepoznavnostjo svoje spletne strani. Obiskovalce na spletno stran privabljate tudi s spletnimi pasicami na različnih spletnih mestih. Praktično bi lahko rekli, da vaš spletni marketing deluje kot urica, kajne? Vendar, kako ste lahko prepričani, da je recimo prav optimizacija spletnih strani zaslužna za večji obisk in boljšo prodajo? Oglejmo si nekaj metrik s katerimi lahko ocenite uspešnost posamezne kampanje.

 

Obisk spletne strani

Obisk spletne strani je sigurno metrika, ki nam je vsem najbolj poznana. Pri analizi obiska spletne strani bodite pozorni na sezonsko komponento, ki lahko hitro »skrivi« podatke. Upoštevajte tudi organsko rast uporabe interneta na tržišču in posameznih kanalov preko katerih dobivate obisk (Google, Facebook, …).

 

Vir obiska

Vir obiska nam zelo hitro pokaže katera od trženjskih aktivnosti nam prinaša največ obiskovalcev. V praksi dobro optimizirane spletne strani prinašajo več kot 60% vseh obiskovalcev spletne strani. Seveda na razmerje pomembno vpliva nabor komunikacijskih kanalov in prepoznavnost blagovne znamke. Če se pri viru obiska osredotočimo na  organske obiskovalce iz spletnih iskalnikov lahko hitro vidimo kako uspešna je optimizacija spletne strani.

 

Kvaliteta obiska

Bistvo optimizacije spletnih strani, zakupa ključnih besed ali katerekoli druge trženjske akcije ni povečanje obiska strani, temveč povečanje prodaje. Zelo pogosto se dogaja, da se spletni tržniki pri analizi ustavijo že na prvem nivoju. Preučijo razmerje med prikazi in kliki (CTR), pogledajo obisk strani in hitro potegnejo zaključek o uspešnosti akcije. Napaka! Bistvo akcije je povečanje prodaje in analiza akcij bi se morala osredotočati na analizo kvalitete obiska in konverzije glede na posamezen vir obiska.

 

Stroški konverzije

Počasi se premikamo iz preprostih metrik v že malo bolj napredne. Vsak tržnik dobro ve, da je eden izmed najbolj pomembnih podatkov strošek, ki smo ga morali plačati, da je nek uporabnik v naši spletni trgovini opravil nakup. Dejstvo je, da večina spletnih trgovin ta strošek spremlja le na splošni ravni. Le redko se opravi analiza na podlagi vira obiska. Podrobnejše analize so pokazale, da se stroški konverzije glede na vir obiska med seboj drastično razlikujejo. Vsekakor najmanjši strošek konverzije dosegajo brandirani obiskovalci, sledi optimizacija spletnih strani, email marketing in zakup ključnih besed. Med najdražjimi so spletne pasice, ki se običajno uporabljajo za povečanje prepoznavnosti blagovne znamke, ne pa za pospeševanje prodaje.

 

Vrednost konverzije

Podobno kot strošek konverzije je tudi vrednost konverzije močno povezana z virom obiska. Lojalni obiskovalci spletne strani bodo vsekakor dosegali najvišjo vrednost konverzije. Zanimive podatke razkrije nadaljnja analiza obiskovalcev, ki na spletno stran pridejo preko spletnih iskalnikov. Izkaže se, da je vrednost konverzije povezana s fazo nakupnega procesa in številom ključnih besed.

 

Viri konverzij

Pri celotni analizi prodaje v spletnih trgovinah ne smemo pozabiti na analizo virov konverzij. Strošek in vrednost konverzije nam razkrijeta kateri viri nam prinašajo najbolj donosne obiskovalce, ne pa tudi koliko kupcev nam prinašajo. Med najboljšimi viri konverzije so spletni iskalniki in brandirani obiskovalci.

Dejstvo je, da je kakršnokoli oglaševanje brez metrike skok v neznano. Le malo je možnosti, da bomo na koncu prišli do dobrega izkupička. Sodobna spletna orodja ponujajo natančne metrike s pomočjo katerih lahko skorajda garantiramo uspešnost kampanje. Na koncu pa vedno prevlada pravilo: Kdor vlaga in meri, ta zmaga.

 

Avtor: Andraž Štalec je strokovnjak s področja spletnega trženja in direktor podjetja Red Orbit, vodilnega slovenskega ponudnika iskalnega marketinga in optimizacije spletnih strani. Več informacij na www.red-orbit.com.

Categories
Optimizacija Spletni marketing

Kateri so ključni faktorji pri uspehu vaše spletne trgovine

Izbor ključnih besed

Pravilen izbor ključnih besed za optimizacijo spletne strani in zakup ključnih besed je zagotovo prvi dejavnik na našem seznamu. Različne študije in primeri iz prakse vedno znova dokazujejo, da najbolj očitne ključne besede včasih ne prinašajo najboljše konverzije. Izbor ključnih besed se ne sme osredotočati zgolj na povečanje obiska spletne strani, temveč mora kot ključno metriko upoštevati vrednost prodaje in stopnjo konverzije. Dobro postavljene metrike vam bodo pri selekciji ključnih besed v izjemno pomoč.

Longtail oz. dolgi rep

Pri optimizaciji spletnih trgovin učinek dolgega repa resnično pokaže svojo moč. Analize nekaterih največjih slovenskih spletnih trgovin so pokazale, da najpopularnejše ključne besede v povprečju generirajo samo 5 odstotkov obiska na spletni strani, medtem ko ključne besede, ki se nahajajo znotraj dolgega repa, generirajo preostalih 95 odstotkov obiska. Kar 95 odstotkov ključnih besed mesečno na spletno stran pripelje manj kot 10 obiskovalcev. Očitno je, da je dobra vsebinska in tehnična optimizacija eden ključnih elementov uspeha vaše spletne trgovine.

Nakupni cikel

Upoštevanje nakupnega cikla in nakupnih navad vaših kupcev je pri pozicioniranju spletne trgovine izredno pomembno. Ključne besede, ki so bližje koncu nakupnega cikla, dosegajo precej večjo konverzijo in večjo vrednost nakupa. Pri planiranju trženjskih akcij, zakupa ključnih besed ali optimizacije spletnih strani je torej izredno pomembno, da uporabnika ulovimo čim bližje koncu nakupnega cikla ter da ga na sami spletni strani pripeljemo na primerno pristajalno stran. Spletni nakupni proces je v večini dolgotrajen in premišljen, zato ne pričakujte impulzivnih nakupov in hitrih rezultatov.

Zavedajte se tudi, da imajo različni uporabniki pri obisku vaše spletne strani različne namere. V primeru, da se uporabnik nahaja šele v začetnih fazah nakupnega procesa, bo vhodna stran vaše spletne trgovine ali posamezna kategorija izdelkov popolnoma primerna pristajalna stran, ko pa se uporabnik bliža koncu nakupnega procesa, pa ga moramo pripeljati čim bližje samega nakupa, torej na predstavitveno stran izdelka.

Blagovna znamka

Nove, neprepoznavne spletne trgovine v večini primerov pričakujejo hiter in skokovit porast prodaje preko spleta, vendar pa je realnost pogosto precej drugačna. Neprepoznavna blagovna znamka težko privlači nove uporabnike, prav tako pa ji uporabniki težje zaupajo. Prepoznavna blagovna znamka na spletu dejansko predstavlja izredno veliko prednost. To se ne kaže samo na obisku spletne strani, ampak tudi direktno na prodaji. Praksa je pokazala, da brendirane ključne besede dosegajo do 3x večjo konverzijo in do 30 % večjo vrednost nakupa.

Nadaljevanje članka, kjer so predstavljeni še zadnji trije ključni faktorji uspeha spletnih trgovin, si lahko preberete na Red Orbit blogu: http://blog.red-orbit.com/7-kljucnih-faktorjev-uspeha-spletnih-trgovin/

Avtor: Andraž Štalec je strokovnjak s področja spletnega trženja in direktor podjetja Red Orbit, vodilnega slovenskega ponudnika iskalnega marketinga in optimizacije spletnih strani. Več informacij na www.red-orbit.com.

Categories
Internet Optimizacija Storitve

Konkurenčna prednost bo zagotovljena, če bo pravilno izvedena optimizacija spletne strani

Optimizacija spletne strani Optimizacija spletne strani je zelo pomembna stvar, v kolikor smo lastniki takšne ali drugačne spletne strani. Biti lastnik spletne strani, ne pomeni veliko, če nas na spletu enostavno ni med zadetki, dejstvo je, da večina ljudi v spletnih iskalnikih pogleda le prvih nekaj zadetkov, vse ostalo jih več ne zanima. Optimizacija spletne strani, imenovana tudi SEO igra pri vidnosti na spletu izredno pomembno vlogo. Optimizacija spletne strani za iskalnike predstavlja kar malo umetnost, nekaj sreče in seveda kar nekaj znanja. A ena najboljših in najučinkovitejših poti za pridobivanje strank je optimizacija spletne strani. Na trgu so številni tako imenovani strokovnjaki, ki lahko obljubijo tudi nemogoče, a optimizacija je mnogo več kakor le izbira ključnih besed. Optimizacija spletne strani, narejena na nestrokovni način lahko privede do kaznovanja s strani spletnih iskalnikov, kar pa privede do izgube obiskovalcev in posledično do izpada dohodka. Prav iz tega razloga je bolje, da se optimizaciji posveti le strokovnjak, ki ima po možnosti za seboj že kakšno dobro referenco. Dolgoročen proces, ki zahteva precej dela in, če je narejena po vseh pravilih in se znajdete med top zadetki, tam tudi precej časa ostanete je optimizacija spletne strani.

Več informacij: www.red-orbit.com

Categories
Optimizacija

Optimizacija spletnih strani zagotovo poveča obisk

Optimizacija spletnih strani je v današnjem času priprava oziroma predelava spletnih strani na način, da jih spletni iskalniki najlažje in najhitreje najdejo. To v praksi pomeni, da se ob kvalitetni optimizaciji na internetnih straneh določena spletna stran, s nekaterimi ključnimi besedami uvrsti čim višje med ponujenimi rezultati. Dejstvo je, da, ko si ustvarimo svojo spletno stran želimo čim več obiskovalcev, a to je mogoče le na način, ki se imenuje optimizacija spletnih strani – SEO. Torej, če naša stran, ko jo pošljemo v svetovni splet ne dobiva želeno število obiskovalcev za to nikakor ni krivo napačno gostovanje, to pomeni le, da je naša stran premalo optimizirana in se zato ne pojavlja visoko v iskalnikih. Navadno nam strokovnjaki, ki jim optimizacija spletnih strani leži dobesedno v malem prstu, lahko pri tem še največ pomagajo.

Optimizacija spletnih strani
Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani je skoraj nujno potrebna, saj s njo občutno povečamo obiskovalce na naši spletni strani. Kar devetdeset odstotkov obiskovalcev je tistih, ki v iskalniku pogleda le prvo stran med iskanimi. Na trgu so številni, ki obljubljajo marsikaj, a optimizacija je mnogo več kakor le izbira ključnih besed. Optimizacija spletnih strani, ki je narejena na nestrokovni način lahko privede do kaznovanja s strani spletnih iskalnikov, kar pa posledično privede do izpada obiskovalcev. Prav iz tega razloga je bolje, da se optimizaciji posveti le strokovnjak, ki ima za sabo že kakšno dobro referenco. Kljub vsemu ne smemo nikoli v popolnosti verjeti, da bomo prvi v iskalniku, večja kot je konkurenca, težja je optimizacija spletnih strani.

Categories
Optimizacija

Optimizacija spletnih strani zagotavlja konkurenčno prednost

Optimizacija spletnih strani je nujno potrebna prednost, da prehitimo konkurenco. Podjetja ali ponudniki storitev dobro poznajo večne težave, ki jih imajo s prodaja. Narejena spletna stran je še zdaleč od tega, da bo kar na začetku dobro obiskana, še manj, da bo konkurenčna ostalim. Optimizacija spletnih strani-SEO je priprav spletne strani tako dobro, da je uvrščena kar se da visoko pri iskanju s spletnimi iskalniki. Predpogoj za uspešno optimizacijo so dobro in temeljito opravljene analize še pred samim začetkom izvedbe optimizacije. Podjetja večinoma opravljajo tovrstno analizo s orodji, s katerimi iščejo ključne besede. Nekaj najpomembnejših faktorjev dobre spletne optimizacije je pravilna izdelava spletne strani, pravilna izbira in pravilna umestitev ključnih besed v samo spletno stran.

Optimizacija spletnih strani
Optimizacija spletnih strani

Zelo je pomembno, da je optimizacija opravljena kvalitetno in strokovno. Spletna stran in optimizacija spletnih strani sta tako zelo tesno povezani in odvisni ena od druge. Uspeh spletne strani je odvisen od uspešnosti optimizacije spletne strani. Takšno partnerstvo je odlična kombinacija, ki daje izjemne rezultate. Optimizacija spletnih strani je pod narekovaji rečeno živa stvar in zato se ne da prav nič garantirati. Rezultati se lahko le predvidevajo, popolne garancije pa enostavno ne moremo zagotoviti. Mnogo izkušenj je potrebnih za dobre rezultate optimizacije spletnih strani, sicer boste zelo težko dosegali najboljše rezultate v spletnih iskalnikih. Dolgoročen proces, ki zahteva precej dela in, če je narejena po vseh pravilih in se enkrat znajdete med top zadetki tam tudi precej časa ostanete. V skladu s etičnim SEO kodeksom se izvaja optimizacija spletnih strani.