Categories
dom Hobiji Storitve Tiskanje Zabava

Izdelava fotoknjige za darilo ob obletnici

Obdarovanje, sploh če je pomembno, je lahko zahtevno opravilo. To pa lahko postane zabavno, če se nam v trenutku porodi ideja, ki bo navdušila tudi našega slavljenca. Še posebej smo pri izbiri darila do sebe zahtevni, ko ga nekomu želimo dati ob posebni obletnici.

Darilo ob obletnici

Kaj naj takrat kupimo? Ali pa, kaj naj takrat naročimo izdelati, da bomo zadovoljni vsi? Na spletu pa tudi sicer lahko najdemo veliko idej. Nekatere med njimi so že tako izpete, da zanje niti nočemo slišati. Vemo pa, da želimo nekoga obdarovati na način, da si ga bo lahko s pomočjo darila zapomnil za večno. Izdelava fotoknjige je lahko izjemna oblika darila, ki bo zagotovo navdušila vse.

 

Cewe fotoknjigo lahko naročite prek spleta
Fotoknjiga je super darilo

Knjiga, v kateri lahko občudujemo svoje fotografije

Ste torej sploh vedeli, da obstajajo knjige, v katerih so naše osebne fotografije? Nekateri boste ob tem verjetno pomislili na album s slikami. Toda mi ne mislimo na to.

Fotografska knjiga je nekoliko drugačna in album v primerjavi z njo niti pod točko razno ni tako lep ter zanimiv. Izdelava fotoknjige, ki vsebuje slike od poroke do zadnjega rojstnega dneva. Odlična ideja za darilo, v kolikor ste brez idej.

Izdelava fotoknjige po meri

Fotoknjiga je namreč prava knjiga, po kateri listamo ter v njej vidimo še posebej lepe fotografije, ki smo jih posneli na morju, doma, v hribih ali pa kje drugje. Taka knjiga pa ni nujno, da vsebuje samo slikovni material. Da bo stvar še bolj spominjala na knjigo, jo lahko primerno opremimo tudi z besedilom. To naj bo predvsem kratko, duhovito ter zanimivo, obenem pa naj bodo črke oblikovane na poseben oziroma nenavaden način.

Izdelava fotoknjige s fotografijami pa je hiter ter enostaven proces, ki ga lahko naročimo tudi preko spleta.

Categories
Tiskanje

Kakšni tonerji obstajajo za laserski tiskalnik?

Ko kupujete laserski tiskalnik, morate vedno preveriti, kakšen toner je uporabljen. Seveda je najbolje, da se uporabljajo čim večji tonerji za laserski tiskalnik, saj to pomeni, da boste kupili novega bistveno kasneje. Pri tem pa večji tonerji za laserski tiskalnik niti niso toliko dražji kot manjši. Eni manjših so na primer za 1.500 printov, kar je za podjetje praviloma čisto premalo in podjetja, ki niti ne tiskajo tako zelo veliko, tak toner porabijo v dveh do treh mesecih. Zato je še najbolje, da se to preveri v naprej in v kolikor je možno vstaviti večji toner v laserski tiskalnik, potem je ok, v kolikor pa ne, pa vam vsekakor svetujem, da se takšnega tiskalnika na dolgo in široko izognete. Sicer boste dali na 2 – 3 mesece le okoli 50 €, če se ne boste odločili za originalne tonerje, vendar pa če to preračunate na letno osnovo, pa to vsekakor ni več tako zelo malo. In vsekakor je to zelo nepotreben strošek. Večina proizvajalcev ta podatek jasno skriva in ga ne navaja v tehničnih lastnostih, zato morate sami bistveno bolje pogledati.

Če pa ne želite, da bi se vam zgodila kakšna nepravilnost pri nakupu, na katero boste pozabili, ker je res ogromno podobnih majhnih stvari, ki jih morate preveriti, pa vam svetujem, da nakup opravite pri podjetju Anderwald. Anderwald se nahaja v Ljubljani in imajo poleg prodaje tudi uradno servisno službo, torej vam nikakor ne bodo prodali slabega tiskalnika, saj vedo, da se jim boste zagotovo pritožili, ker vam laserski tiskalnik, ki ste ga kupili, nikakor ni všeč.

Ponudbo lahko preverite na http://www.anderwald.si/laserski-tiskalniki

Categories
Tiskanje

Vsak multifunkcijski tiskalnik ne nudi tiskanja A3 formata

Podjetja opravljajo različne poslovne dejavnosti in posledično tudi potrebujejo različno delovno opremo za svojo dejavnost. Pod delovno opremo ne sodijo zgolj najrazličnejši stroji, temveč tudi vsa oprema, ki je nujno potrebna v pisarnah. Tudi v pisarni se oprema razlikuje, zato kar vsak multifunkcijski tiskalnik ni primeren za vsako podjetje. Nekatera podjetja namreč še vedno veliko tiskajo na A3 format, zato je zanje A3 multifunkcijski tiskalnik nujno potreben. Spet druga podjetja pa na ta format tudi slučajno nič ne tiskajo, zato zanje A3 multifunkcijski tiskalnik ni primeren.

Na to mora jasno podjetje razmišljati takrat, ko multifunkcijski tiskalnik kupuje. Zakaj bi namreč kupovali multifunkcijski tiskalnik, ki omogoča tiskanje tudi navedenega formata, če to ni potrebno, saj je treba to funkcijo v končni ceni doplačati oz. drugače povedano, tak multifunkcijski tiskalnik ima višjo ceno, ki jo res ni treba plačati, če se tiskanje tega formata nikakor ne izvaja. Če se morda kdaj pojavi potrebe po tisku na to velikost papirja, potem še vedno obstajajo papirnice. Vendar pa se načeloma v takem primeru tudi podjetju dejavnost nekoliko spremeni, če po novem potrebuje tisk na večji papir.

Velja pa še nekaj kot pribito, danes gre trend vedno bolj v brezpapirno poslovanje in v kolikor potrebujete multifunkcijski tiskalnik za tisk na klasičen A4 format, potem obstaja izredno majhna možnost, da boste kdaj potrebovali kak drug format, kot ga danes, saj je bolj vprašanje časa, kdaj bo poslovanje postalo skoraj da povsem brez papirja ali pa celo kar brez.

Categories
Kartuše in tonerji

Najcenejše kartuše niso nujno najslabše

Najcenejše kartuše niso originali, saj le ti slovijo po visokih, včasih prav astronomsko visokih cenah. Velikokrat se zgodi, da pri nakupu novega tiskalnika gledamo izključno na ceno, nekoliko manj pa na pri tem pomislimo, koliko nas bodo stale nadomestne kartuše za kupljen tiskalnik. Proizvajalci tiskalnikov pogosto prodajajo tiskalnike po akcijskih, velikokrat tako ugodnih cenah, da premamijo še tako velike skeptike. To počnejo iz enega samega razloga, in sicer tega, da si velik del dobička pridobijo prav s prodajo nadomestnih kartuš. Prav zato so originalne kartuše, velikokrat pa tudi nadomestne kartuše cenovno dokaj zasoljene, poleg vsega tega pa se ob rednem tiskanju zares prehitro izpraznijo. Vse več ljudi se odloči za kartuše, ki so ponovno napolnjene, pa kljub temu cene originalnih kartuš še vedno ostajajo previsoke za žep marsikaterega uporabnika. Tako so najcenejše kartuše še vedno ceneni ponaredki, ki pa so lahko žal zelo slabe kakovosti. Najcenejše kartuše pa so tudi tiste kartuše, ki jih lahko na novo napolnimo sami doma. Set za polnjenje kartuš lahko kupite v trgovinah, ki se ukvarjajo s prodajo tiskalnikov, kartuš in delov za tiskalnike. Set za polnjenje kartuš vsebuje seveda črnilo za polnjenje, igle, rokavice iz lateksa, čistilno tekočino ter po potrebi tudi čepke za zamašitev odprtine na glavi kartuše. V vsakem primeru se morate držati priloženih navodil, saj le ta niso enaka pri vseh modelih tiskalnikov. Razlikujejo pa se tudi sama črnila, kupimo lahko tudi tako imenovana univerzalna črnila, ki pa žal veljajo za slabše kvalitete, saj uporabljajo različni tiskalniki različna črnila. Tudi kompatibilne kartuše sodijo med cenejše kartuše, čeprav so veliko dražje, kot ponaredki ali kartuše, ki jih napolnimo sami. Toda pozor, ogibajte se cenenim ponaredkom, saj je lahko v igri zavajanje kupcev. Najcenejše kartuše torej niso originalne kartuše, a se lahko velikokrat tudi v sami kakovosti tiska z njimi primerjajo.

Categories
Kartuše in tonerji Produkti Računalništvo in internet Tiskanje

Poceni kartuše so na novo obnovljene kartuše

Poceni kartuše niso originalne kartuše, ki jih izdeluje priznano podjetje, ki se med drugim ukvarja tudi z izdelavo tiskalnikov. Poceni kartuše so neoriginalne, kompatibilne, generične, na novo napolnjene, pa tudi takšne, ki jih lahko s posebnimi seti za polnjenje napolnite celo sami. Poceni kartuše pa lahko kupite tudi pri prodajalcih, ki prodajajo obnovljene kartuše. Postopek obnove je v tem primeru izpeljan na profesionalen način, zaradi česar je stranka lahko prepričana, da bo izdelek deloval brezhibno. Poleg tega takšne poceni kartuše imajo tudi garancijo, tako kot vsi izdelki, ki se prodajo, tako da skrb pred tem, da bi obnovljene poceni kartuše nekoga pustile na cedilu, je popolnoma odveč. V primeru, da hočete nove in ne pristajate na uporabo obnovljenih, potem pa bo nakup poceni kartuše nekoliko bolj težaven.

Originalne kartuše so v primerjavi z neoriginali veliko bolj drage, predvsem zato, ker se plača blagovna znamka. Poceni kartuše pa ne polnijo priznane blagovne znamke, ampak izključno podjetja, ki se s ponovnim polnjenjem nekoč že uporabljenih kartuš ukvarjajo. To naredijo tako, da zberejo že uporabljene kartuše, jih s posebnimi čistili očistijo, pregledajo, če je vse na mestu in jih ponovno napolnijo. V bistvu so poceni kartuše v primerjavi z novimi, originalnimi kartušami praktično enakih lastnosti, edina razlika, ki se med njimi pojavlja, je, da je lahko uporabljeno drugo črnilo. Obstajajo sicer deljena mnenja glede tega, ali so obnovljene poceni kartuše na enakem kakovostnem nivoju kot nove originalne kartuše.

Vsak proizvajalec tiskalnika proizvaja tudi kartuše in, če kupite kartušo te blagovne znamke, potem ste nabavili originalno kartušo, te pa ne spadajo med ravno poceni kartuše, saj določene presegajo celo ceno novega tiskalnika. Pri nakupu poceni, na novo obnovljene kartuše naj vas ne bo strah, da bi izgubili na kakovosti tiska, morda so le majhna odstopanja v barvi in v kontrastu.

Categories
Tiskanje

Za brezhibno delovanje vašega Canon tiskalnika, kupite originalne kartuše za Canon

Kartuše za Canon so izdelek priznanega podjetja Canon, ki je tržišču prisotno že kar lep čas. Tako kot vse, imajo tudi kartuše za Canon omejen rok trajanja, kar pomeni, da se vsi lastniki tiskalnika Canon, slej ko prej znajdejo pred dejstvom, ko je treba kupiti in zamenjati novo kartušo, s staro, ki se je izpraznila. Za svoj tiskalnik Canon boste na tržišču našli kar nekaj vrst kartuš, kupite lahko namreč originalne, poneredke ali pa obnovljene, oziroma ponovno napolnjene kartuše. Dejstvo je, da, če boste želeli kupiti originale, bo treba seči v žep nekoliko globlje, kot, če bi kupili generične kartuše. To so kartuše, ki so bile že izpraznjene in nato ponovno napolnjene s strani podjetja, ki se s to dejavnostjo ukvarja. To kartuše, ki so prilagojene tiskalnikom blagovne znamke Canon. Slaba stran za vse, ki se odločijo za nakup originalne kartuše za Canon, je v prvi vrsti cena, sama kakovost pa je zopet druga zgodba.

Eni prisegajo na original, spet drugim je v bistvu vseeno, kakšno kartušo vstavijo v svoj Canon tiskalnik, važno je samo, da tiska. Ena izmed poglavitnih prednosti, ki naj bi jih imele originalne kartuše za Canon, je ta, da so odporne proti morebitnemu politju in proti ultravijoličnim žarkom. Slednji močneje vplivajo šele po določenem času, in sicer tako, da izpisi zbledijo. Vsekakor naj bi bila prednost originalnih kartuš za Canon kakovost barve, ki so v njej, čeprav se tudi tisti, ki se ukvarjajo s polnjenjem oziroma z obnavljanjem starih kartuš vedno bolj trudijo, da zadostijo potrebam uporabnika. Kadar se odločite, da boste kupili obnovljene oziroma generične kartuše, jih vedno kupite le pri prodajalcu, ki mu zaupate, oziroma v spletnih trgovinah, ki jim verjamete. Da bo vaš Canon tiskalnik deloval brez napake, kupite originalne kartuše za Canon.

Categories
Kartuše in tonerji

Do najcenejše kartuše lahko pridete tako, da si kupite set za polnjenje kartuš

Najcenejše kartuše so tisto, kar pogosto iščejo uporabniki, ki imajo svoje brizgalne tiskalnike za domačo uporabo. Kljub vsej digitalizaciji še vedno moramo veliko stvari natisniti. Brizgalni tiskalniki so dokaj poceni, tudi večnamenske naprave, ki poleg tiskanja nudijo še optično branje in kopiranje niso tako zelo cenovno oddaljeni. A, da tiskanje nikakor ni poceni, boste ugotovili kaj kmalu, še posebej takrat, ko je treba zamenjati prazne kartuše. Če se boste odpravili v trgovino s tovrstnim materialom, s namenom, da bi kupili komplet črne in barvnih kartuš, boste velikokrat zelo presenečeni. Cena takšnega kompleta kartuš lahko namreč preseže ceno novega tiskalnika, komplet pa se ob dokaj redni uporabi porabi zelo hitro. Posebna pozornost naj bo tako namenjena že ob samem nakupu tiskalnika, saj so tudi med različnimi proizvajalci velike razlike že v ceni tiskalnikov, pa tudi med samimi modeli.

Najcenejše kartuše so tako velikokrat zelo iskan način, kako prihraniti. Velikokrat velja, da cenejši kot je tiskalnik ob samem nakupu, bolj bodo kasneje drage nadomestne kartuše. Do najcenejše kartuše boste lahko prišli tako, da si kupite set za ponovno polnjenje kartuš. To je set, s katerim si lahko sami znova napolnite kartuše in vsebuje barve, brizgalko, držalo za polnjenje in pa seveda navodila. Takšen barvni set je namenjen večkratni uporabi, saj zadostuje za eno pa za kar štiri polnjenja. Pri vsakem naslednjem polnjenju, vam ni treba kupovati celotnega seta, ampak je dovolj, da si kupite le črnilo. Za polnjenje kartuš, ki ga boste opravljali sami, potrebujete navodila za uporabo ter dobro mero natančnosti in potrpežljivosti, z nekaj vaje pa lahko postanete pravi mojster. Je pa vsekakor treba vedeti, da je polnilni set namenjen le ponovnemu polnjenju originalnih kartuš. Do najcenejše kartuše pa lahko pridete tudi na takšen način, da kupite na novo obnovljeno kartuše.

Categories
Tiskanje

Poceni kartuše so lahko za domačo uporabo alternativna rešitev

Poceni kartuše lahko dobite kjerkoli, na spletu, v nekaterih trgovinah s pisarniškim materialom, pa tudi pri proizvajalcih, ki se ukvarjajo s prodajo ali pa z obnavljanjem kartuš. Na tržišču lahko pridete do kar nekaj vrst različnih kopij. Lahko se odločite in pridete do poceni kartuše tako, da kupite neoriginalne kartuše ali pa že obnovljene. Obstajajo sicer deljena mnenj glede tega, ali so obnovljene poceni kartuše na enakem kakovostnem nivoju kot nove originalne kartuše. Ponovno obnovljene kartuše so v bistvu tiste, ki so v bistvu oprane s posebnimi topili in na novo napolnjene, seveda z neoriginalno barvo. In največja težava je lahko prav v tem, s kakšnim barvilom je bila kartuša ponovno napolnjena. Predvsem ima velik pomen gostota barve saj, če je pregosto se šobe tiskalne glave mašijo, če pa je uporabljeno barvilo preredko, potem imamo vse zapacano. Lahko pa seveda pridete do poceni kartuše tudi na druge načine. Eden izmed njih je, da jih napolnite sami. Za to potrebujete komplet za polnjenje kartuš, ki vsebuje barvo, injekcijsko iglo, priložena pa so tudi navodila. A to je opravilo, ki ga lahko opravijo le tisti ta spretni, saj pri tem ne zadostuje le velika samozavest in prepričanje v svoje sposobnosti ampak je treba vedeti, na kakšno barvo v kompletu boste dejansko naleteli. Je pa vsekakor dobro, da že pred samim nakupom seta za polnjenje preverite, ali se lahko model kartuše, ki jo imate v tiskalniku sploh da napolniti. Nekateri proizvajalci namreč izdelujejo kartuše, ki tega ne dovoljujejo, bodisi tako, da sam proces preprečijo ali pa zakomplicirajo način odpiranja kartuše. V tem primeru vam, če želite priti do poceni kartuše ne preostane drugega, kot da kupite obnovljene kartuše. Če bi dobro pogledali razliko med uporabo kvalitetno obnovljene poceni kartuše in nove originalne kartuše, bi le stežka opazili razliko.

http://www.printink.si/

Categories
Kartuše in tonerji

Obnovljene ali originalne Epson kartuše?

V svetu tiskalniške tehnologije so med najbolj znanimi zagotovo Epson kartuše. Gre za podjetje, ki s svojo blagovno znamko oskrbuje ta trg že veliko desetletij in si je skozi čas utrdilo močno pozicijo. Deloma gre zasluge za uspeh iskati v kakovosti njihovih tiskalniških izdelkov, deloma pa je razlog za to tudi dostopna cena. Za tega proizvajalca je vedno veljalo, da proizvaja izdelke visoke kakovosti po dostopnih cenah. To velja tudi za Epson kartuše, ki spadajo v sam vrh kakovosti izpisa. Mnogi ocenjevalci, ki so primerjali različne produkte, so dokazali s primerjavami, da Epson kartuše velikokrat presegajo druge proizvajalce v istem cenovnem rangu tiskalnikov. Pri tem je potrebno opozoriti, da za razliko od drugih, uporabljajo Epson kartuše posebno tehnologijo, ki deluje na podlagi električnega polja in ne na podlagi toplote. Epson kartuše so opremljene s posebnim kristalom, ki spreminja svojo obliko in velikost glede na to, kakšnemu električnemu toku je izpostavljen. Ta tehnologija omogoča izjemno natančen izpis, poleg tega pa v določenih okoliščinah tudi prihranek na črnilu. Ta prihranek pa se ne zgodi na račun znižanja kakovosti izpisa.

Torej prav iz vidika primerjave cene in kakovosti, so Epson kartuše v samem vrhu. Kupci sicer lahko izbirajo med originalnimi in obnovljenimi. Vprašanje, katere so bolj kakovostne, pa nima enostavnega odgovora. Nekateri bodo vedno trdili, da dokler so katerekoli Epson kartuše dobro ohranjene in primerno vzdrževane ter obnovljene na pravilen način, bo kakovost ostala enaka kot pri originalnih. Drugi pa prisegajo na varnost in ne pristanejo na uporabo ponovno napolnjenih oziroma obnovljenih verzij. Za povprečnega uporabnika, ki Epson kartuše uporablja doma za občasno tiskanje raznih dokumentov, seminarskih nalog, voščilnic in podobno najbrž ne bo opazil razlike. V njegovem primeru se najbrž bolj izplača privarčevati z nakupom obnovljene Epson kartuše. Tisti, ki uporabljajo Epson kartuše v bolj profesionalne namene pa naj raje ne tvegajo.

http://www.printink.si/

Categories
Kartuše in tonerji

Barvne kartuše za tiskalnike

Kartuša za tiskalnik je lahko takšna, ki lahko tiska le črno bele izpise, ali pa takšna, ki omogoča tisk tudi barvnih zapisov. Za običajne pisarniške zadeve zadošča črn tisk. Različno pomembnost v tekstu lahko označimo tudi tako, da uporabimo odebeljen ali poševen tekst. Barvana kartuša pa omogoča uporabo barv, ko želimo v tekstu kaj poudariti. Črno bela kartuša pa vas lahko kaj hitro pusti na cedilu, če želite natisniti kakšne grafikone. Pri prikazu podatkov je namreč izjemno pomembno, da so rezultati in glavni podatki razvidni. Črno bel tisk pa ne omogoča ravno najbolj nazornega prikaza, saj različni odtenki sive, šrafiranja in črtkanja hitro postanejo premalo poudarjena. V teh primerih se barvna kartuša izkaže kot precej boljša rešitev. Barve dopuščajo precejšnje razlikovanje med natisnjenimi objekti. Ker smo že pri grafikonih, je to najbolj razvidno, če uporabimo za vsako skupino podatkov svojo barvo.

Barvna psihologija potrjuje, da si ljudje veliko bolje zapomnimo tiste podatke, ki jih povežemo z različnimi barvami. Barvna kartuša je torej primerna tudi za tiste tekste, iz katerih se bodo posamezniki učili za kakšen izpit. Barvna mnemo tehnika je ena izmed bolj učinkovitih za hitro učenje in osvajanje novega znanja zlasti takrat, ko se mudi in je časa za učenje zelo malo.

Barvna kartuša je običajno dražja od črno bele, vendar pa tudi omogoča več alternativ tiskanja. Tisti, ki uporabljajo le goli tekst brez barv, ne potrebujejo barvnih kartuš. Seveda bi tudi te lahko tiskale črno barvo, vendar takšen tisk bi bil nekajkrat dražji kot tisti, ki ga omogoča črno bela kartuša.