Categories
Aerobika

Aerobika, vrste in načini vadbe

Aerobika je v zadnjih letih postala izjemno priljubljena športna aktivnost, ki navdušuje mlade in starejše. Včasih je veljalo, da je aerobika ženski šport, vendar se v zadnjem času to zelo spreminja. Skupinska aerobika je postala priljubljena tudi med moško populacijo, predvsem so jo vzljubili tisti moški, ki jim ni vseeno za svoj telesni videz in zdravje. Sicer poznamo več vrst tega športa, ki temelji na različnih pristopih vadbe in obremenitve telesa. Brez težav lahko rečemo, da je vsaka vredna, da se v njej preizkusimo, saj ima vsaka športna aktivnost številne pozitivne učinke na telo in duha.

V nadaljevanju si bomo ogledali nekatere najbolj razširjene vrste tega priljubljenega športa. Ena izmed najbolj priljubljenih različic je TNZ aerobika. TNZ je kratica za trebuh, noge in zadnjica. Cilj takšne vadbe je lepa postava, pri čemer je vadba zasnovana na tak način, da se oblikujejo najbolj občutljivi telesni deli. Predvsem za žensko populacijo so trebuh, noge in zadnjica najbolj občutljivi pri njeni samopodobi. Večina žensk, ki je zadovoljna s temi deli telesa, ima zelo pozitivno samopodobo lastnega telesa, zaradi česar je tudi v družbi bolj samozavestna. Vse pa vemo, kako pomembna je samozavest za to, da je oseba v življenju uspešna in TNZ aerobika lahko pri tem precej pomaga.

Zelo razširjena in priljubljena je tudi step aerobika. Gre za različico, pri kateri si pomagamo s stopničko, s katero se izvajajo številne zanimive vaje. Stopnička omogoča, da se med vadbo porabi več energije, običajne vaje naredi težje, s tem jih dodatno popestri in vnese nekaj več izziva v celotno vadbo.

Tudi vodna aerobika je pri nas in v svetu zelo razširjena vrsta. Kot že ime pove se ta aerobika izvaja v vodnem bazenu. Ker voda bistveno razbremeni telo in sklepe, je vodna aerobika predvsem primerna za ljudi, ki so v fazi rehabilitacije in za starejšo populacijo ter seveda za vse tiste, ki bi radi preskusili kaj novega.

http://www.superge.si/

Categories
Aerobika Šport

Za kakovostno vadbo si oblecite kvalitetna oblačila za fitnes

Nakup oblačila za fitnes je eden izmed temeljnih pogojev, preden sploh vstopite v center, kjer se ta športna aktivnost opravlja. Kadar se odločite, da bomo obiskali fitnes in se tja dejansko tudi odpravite, nikakor ni potrebno takoj steči do trgovine s športno opremo in si kupiti popolnoma novega oblačila. V kolikor že imate doma kakšne športne hlačke ali majice, ki se vam zdijo dovolj dobra, lahko uporabite slednje. Ni pomembno kakšne barve so oblačila za fitnes, še manj to ali so zadnji hit mode, tu igra najpomembnejšo vlogo funkcionalnost. Kupite si kakovostna in predvsem udobna športna oblačila, v katerih se počutite odlično. Važno je, da so majčke ali hlače za fitnes narejene iz materiala, ki diha. Oblačila za fitnes morajo znoj od vašega telesa čim bolj odvajati in ga ne vpijati, kar pomeni, da so precej  lahka za samo nošnjo. Za v fitnes je navadno dovolj dobro, da oblečete kratke ali dolge hlače in oprijeto majico. Oblačila za v fitnes morajo biti oprijeta, a hkrati dovolj udobna, da vašega telesa ne vežejo in ga med samo vadbo ne utesnjujejo, hkrati pa ne smejo biti preohlapna. Idealen material iz katerega so narejena oblačila za fitnes je bombaž, v zadnjem času pa tudi mešanica bombaža in nekaterih umetnih materialov. Oblačila za fitnes naj bodo narejena iz materiala, ki je zračen, propusten in na takšen način kar se da najbolje omogoča, da vaše telo med samo vadbo nemoteno diha. Oblačila za fitnes zagotavljajo kakovostno vadbo.

Categories
Aerobika

Aerobika je vadba, ki jo le stežka opravljamo nepravilno opremljeni

Aerobika je rekreacija, kjer si zares temeljito razmigamo vsak delček našega telesa, zato sploh ne preseneča, da jo obožujejo prav vsi. Seveda so v prvi vrsti oboževalk prav ženske, zato so oblačila in obutev za na aerobiko velikokrat odličen izgovor za nakup novega športnega oblačila. Nakup lahko opravite kar tukaj! Oblačila za na aerobiko so sestavljena iz športne majčke in kratkih ali dolgih hlač, ki pa morajo biti narejena iz kakovostnega materiala. Takšna oblačila naj bodo oprijeta, a obenem nam morajo zagotavljati vso svobodo, vsaj kar se tiče gibanja. Naj bodo lahka in zračna, saj je aerobika vadba, ki zahteva zares veliko gibanja. V vsakem primeru nam mora biti v oblačilih udobno, oblačila pa naj bodo iz materiala, kot so mikrovlakna ali bombaž, nikakor pa ne dajajmo nase sintetičnega oblačila. Seveda je priporočljivo, da ženske nosimo pod temi oblačili tudi primerna spodnja oblačila, tu je govora predvsem o športnem nedrčku. Najbolj pomembna stvar za aerobiko je obutev, ki naj bodo športni copati, teniski, ki se od navadnih razlikujejo predvsem po precej bolj upogljivem podplatu, ki je še kako potreben, saj je tu govora o veliko poskakovanja. S takšnimi športnimi copati bo aerobika za nas veliko bolj varna.