Categories
Vrtno pohištvo

Vrtno pohištvo v novi podobi vrta

Ste že razmišljali, da bi korenito spremenili videz vašega vrta tudi tako, da bi zamenjali vrtno pohištvo? Vzemite v roke list papirja in svinčnik ter pričnite risati načrt, kakšna bo nova podoba vašega vrta. Določite kraj, kjer bodo po novem ležale gredice z rožami. Poleg njih določite prostor, kjer bo stalo vrtno pohištvo: vrtni stoli, vrtna miza, klopi in ostala vrtna garnitura, na katero se boste lahko udobno namestili in opazovali lepote cvetličnega vrta.

V naslednjem koraku morate določiti mesta, kjer se bodo nahajala drevesa in razni okrasni grmi. Odločiti se morate, ali bo vaš vrt bolj podoben sadovnjaku ali pa bo bolj podoben parku, seveda pa lahko uberete tudi vmesno pot. Vrtno pohištvo za sadovnjak je precej manj številno kot za vrt, ki ima zasnovo parka. V sadovnjaku boste potrebovali vrtno mizo, ki je precej robustna, če jo boste želeli uporabljati tudi kot delovno mizo. Za ta namen je bolj priporočljivo, da izbirate med vrtnimi mizami, ki so izdelane iz masivnega lesa, ali pa imajo mizno ploščo izdelano iz kovine. Tudi ostalo vrtno pohištvo za sadovnjak mora biti nekoliko bolj vzdržno, zlasti v primeru, da boste nanj odlagali orodja in druge pripomočke, ki jih boste uporabljali.

Če ste se odločili za vrt, ki bo imel videz parka, potem imate veliko več manevrskega prostora pri izbiri tega, kakšno vrtno pohištvo boste nanj namestili. Če ne nameravate porabiti veliko denarja, potem pozabite na masivni les ali pa na vrtno pohištvo iz kovine. V tem primeru poglejte raje za kakšno dobro ponudbo vrtnega pohištva iz umetnih materialov. Zagotovo boste našli kakšno dobro ponudbo po zelo dostopni ceni. Ne pozabite, da na vrt spadajo tudi vrtni ležalniki, na katerih se lahko odpočijete na prijetnem soncu ali v zavetju sence. Kadar kupujete vrtno pohištvo morate imeti v mislih predvsem to, da si boste z novo opremo povečali udobje.

http://www.vrtno-pohistvo.si/

Categories
Vrtno pohištvo

Vrtno pohištvo po naročilu

Ste se odločili, da boste kupili novo vrtno pohištvo, vendar želite, da bo tokrat res nekaj posebnega? Potem je rešitev preprosta. Unikatno vrtno pohištvo boste dobili tako, da ga boste naročili po vaši meri. Mizarji vam lahko izdelajo vrtno pohištvo, ki je povsem personalizirano, kar preprosto pomeni, da je res unikatno in da nihče nima natančno takšnega, kot ga imate vi. Vendar je potrebno že takoj poudariti, da je vrtno pohištvo po naročilu precej dražje od standardiziranega pohištva, ki ga lahko nabavite pri večjih prodajalcih. Dober mizar pa ni poceni, saj so njegove delovne ure precej zaželene.

Po naročilu lahko izdelate zunanje sedežne garniture. Pri tem lahko skupaj z mizarjem določite tudi različne mere, kakor je višina, širina in globina. Takšne rešitve so izjemno praktične, če že imate vrtno pohištvo, želeli pa bi dodati nekaj novih elementov. S tem si boste zagotovili, da se bo slog, v katerem je izdelano staro vrtno pohištvo, ujemal s slogom novih elementov. Za ljudi, ki so izjemno natančni in zahtevajo, da je vsak detajl usklajen z njihovo željo, je nedvomno pomembno, da se stol lahko spravi pod mizo. Če se vrtne mize ne želi menjati, potem je potrebno nove ali dodatne stole izdelati po naročilu, tako da bo celota popolnoma usklajena s svojimi različnimi elementi.

Prednost, ki jo ponuja vrtno pohištvo, ki ga izdelamo po naročilu, je predvsem v tem, da lahko stranka sodeluje pri procesu nastajanja. Spreten mizar bo poslušal želje in zahteve stranke, nato pa bo izdelal načrt, ki bo vseboval želje stranke in njegove strokovne rešitve in izboljšave izhodišče ideje.

Vrtno pohištvo, ki je izdelano iz masivnega lesa in zanj ustrezno tudi skrbimo in ga vzdržujemo, lahko traja desetletja. Sicer je takšno vrtno pohištvo, ki je poleg tega izdelano še po naročilu, res nekoliko dražje od običajnega, vendar je njegova kakovost in prilagodljivost osebnim okusom neprimerljiva.

http://www.vrtno-pohistvo.si/

Categories
Vrtno pohištvo

Izberite vašo vrtno garnituro

Vrtne garniture predstavljajo celovito rešitev za vaše zahteve o pohištvu, ki bi ga želeli imeti na vrtu, terasi ali drugem odprtem prostoru. Glede na to, kakšna je okolica in kakšni so vremenski pogoji, lahko izbirate med lesenimi, kovinskimi in pletenimi vrtnimi garniturami iz ratana. Vsaka ima svoje prednosti, seveda pa se najprej ustavimo pri izgledu, kjer se kovinske lahko odlično zlijejo z okoljem, če imate nekoliko bolj moderno opremljeno teraso. Lesene so klasične in narejene iz kvalitetnega materiala lahko dajejo občutek masivnosti in resnosti. Pletene vrtne garniture os lahkotnejše in ravno zato najdejo svoje mesto na različnih vrtovih in terasah. Vse je seveda odvisno od tega, kako je opremljena okolica in kakšen stil vam je všeč. Pogosto prodajalci vrtne garniture svetujejo, da na nakup prinesete kakšno fotografijo mesta, kamor bi radi postavili vašo vrtno garnituro. Na takšen način vam lahko izkušeni svetovalci predlagajo, kakšne vrste material bi se najbolj prilegel vaši terasi.

Nujno je, da se resnično posvetujete s prodajalcem, saj so vrtne garniture in drugo vrtno pohištvo pogosto prepuščene vrmenskim vplivom, kar pomeni da je potrebno posebej razmisliti, kateri materiali so primerni in kako jih boste zaščitili, saj želite da izgledajo lepo in da jih lahko uporabljate še dolgo. Nikakor si ne želite, da bi že po enem ali dveh letih vaša vrtna garnitura izgledala, kot da je tukaj še iz časa Titanika in da jo je ves ta čas bičal severni veter. Zato se posvetujte in poslušajte nasvete, ki jih dobite in izbrali boste lahko čudovito vrtno garnituro.

Več informacij

Categories
Vrtno pohištvo

Pletene vrtne garniture, garniture, ki so namenjene razvajanju

Izbira vrtnega pohištva in predvsem vrtne garniture je tisto, čemur se je potrebno še posebej posvetiti, saj je dejstvo, da vedno več toplih dni preživljamo zunaj, na prostem. Kakšno izbrati je odvisno predvsem od prostora, ki nam je na voljo in od tega ali jo bomo imeli na prostem, oziroma jo bomo morali pred vsakim slabim vremenom pospraviti. Pletene vrtne garniture predstavljajo klasično udobnost, ki je marsikdo ne bi zamenjal za nič na svetu. Udobje in stilsko dovršenost, ki jo ponujajo je tisto, kar lahko uporabimo tako v zunanjem, kot tudi v notranjem prostoru. V kolikor si želimo na prostem ustvariti tako imenovano dnevno sobo, potem so pletene vrtne garniture kot nalašč ustvarjene za takšno razkošje.

Pletene vrtne garniture so lahko narejene tako iz naravnega, kakor iz umetnega materiala. Res je, da so naravne za marsikoga tiste, ki mu dajejo občutek povezanosti z naravo, a umetne prav nič ne zaostajajo. V kombinaciji s aluminijem, kamor se pletivo naplete so oblikovno in stilsko dovršene, udobje takšnih garnitur pa lahko še povečamo z uporabo mehkih blazin, ki jih namestimo na tovrstno garnituro. Nekaj nasvetov lahko najdete na spletnem naslovu. Pletene vrtne garniture navdušujejo prav vse generacije ljudi, saj je predvsem tisto, ki je pleteno z umetnim materialom enostavno za vzdrževanje, poleg vsega pa odporno na različne zunanje vremenske pogoje. Odvisno od materiala iz katerega je izdelano pletivo je različno dolga tudi življenjska doba. Pletene vrtne garniture so namenjene tako počitku, uživanju v udobju bivanja na prostem, pa tudi v zavetju zimskih vrtov.

Categories
Vrtno pohištvo

Za brezskrbni počitek v zunanjih prostorih je obvezna oprema vrtni senčnik

Idealna rešitev za tiste, ki želimo v udobju narave čutiti sončne žarke, a ne maramo ne njihove pretirane vročine, še manj njihovega bleščanja v oči, je vrtni senčnik. Pa ne le za udobje na terasi, balkonu ali v vrtu v okolici doma, vrtnih senčnikov se velikokrat poslužujejo tudi gostinski lokali z zunanjimi terasami, kar zagotavlja, da se gostje pod njim resnično počutijo kot kralji. To, da  so poletja vedno bolj vroča in velikokrat prav neznosna, je že kar jasno. A zakaj bi se zaradi tega odrekli počitku v zavetju zunanjega dela svojega domovanja?  Enostavna rešitev za prav vsak kotiček zunanjega prostora je vrtni senčnik, ki ne le, da bo hladil nas, zaščitil bo tudi ostalo vrtno pohištvo, ki bo postavljeno pod njim.

Vrtni senčnik je lahko že kot sam del vrtne garniture, lahko pa je samostojen element, ki ga postavljamo ter prenašamo popolnoma po svojih željah in seveda, po svojih potrebah. V kolikor potrebujemo več sence, potem so gotovo najboljša rešitev veliki vrtni senčniki, ki pod seboj naredijo zares imenitno vzdušje in predvsem blagodejni hlad, naš vrt pa z njimi dobi najboljšo možno popestritev. Ko kupujemo vrtni senčnik je pomembno, da izberemo takšnega iz kvalitetnega in trpežnega materiala, po možnosti odpornega na UV žarke. Dobro je, da vemo kam ga bomo postavili, saj lahko le na takšen način kupimo pravi senčnikpreverite ponudbo na internetu.  Vrtni senčnik je tisti, ki naš vrt polepša, je funkcionalen, cenovno dostopen in izjemno enostavna rešitev za zasenčenje.

Categories
Vrtno pohištvo

Si sploh predstavljate svoj zunanji prostor brez udobne vrtne garniture?

Pred nakupom vrtne garniture je pomembno, da temeljito premislimo o tem, kaj si želimo, v kakšen namen jo bomo uporabljali in predvsem o tem, kje bo postavljena. Dejstvo je, da so pomemben del vsakega vrta, terase ali pa balkona, skratka zunanjega prostora, v katerem se radi zadržujemo. Odvisna od tega ali bomo le ležerno poležavali, ali pa bo to prostor, kjer se bodo družili ljudje, lahko izberemo najboljši primerek vrtne garniture. V kolikor ste ljubitelj sonca in ležernega poležavanja od zunaj, je prav, da na prvo mesto postavite udobje, saj boste ob takšnem poležavanju verjetno vzeli v roke tudi knjigo. V kolikor želite prostor popestriti z kakšno poletno zabavo, kjer bodo z vami prijatelji je izbira vrtne garniture usmerjena v nakup večje mize in klopi.

Dobro je, da prostor malce premerite, da kupite garnituro, ki se bo stilsko ujemala tako z zunanjo podobo okolice, kot tudi z vami in z vašimi navadami. Dobro je vedeti kakšen material želite, verjetno tisti, ki nimate pretiranega prostega časa ne boste mogli temeljito poskrbeti za določene materiale, ki zahtevajo redno nego ali občasne zaščitne premaze. Pomembno je, da se odločite za nakup vrtne garniture po vaših željah, saj je to praviloma dolgoročen nakup in ne le muha enodnevnica. Pomembno je, da si izberete takšno obliko vrtne garniture, ki v sebi združuje tako uporabnost, kakor tudi všečno obliko in kakovost materiala. Pred nakupom preglejte ponudbo na internetu. Zunanji prostor, v katerem se boste radi zadrževali imenitno zaokrožajo skrbno izbrane vrtne garniture.

Categories
Vrtno pohištvo

Ustvarimo si udoben prostor na vrtu in izberimo sodobno vrtno pohištvo

Sodobno vrtno pohištvo je kot zanalašč za tiste, ki imajo radi bivanje na prostem. Toda na kakšen način izbrati vrtno pohištvo, je odvisno le od nas, od naših navad, predvsem pa od dolžine bivanja na prostem. V kolikor smo radi zunaj je prav, da izberemo nekoliko bolj kakovostno, udobno, predvsem pa masivnejše pohištvo, pod enim samim pogojem in ta je, da imate zunaj res veliko prostora. Veliko ljudi imajo radi, da se njihov vrt čez poletje spremeni v prostor, kjer se zbere in druži celotna širša in ožja družina.

Sodobno vrtno pohištvo, je kot nalašč za takšna druženja. Odvisno od prostora izberemo zunanje pohištvo, dejstvo je, da na majhen balkon ali teraso ne moremo postaviti ogromne sedežne garniture. Glede na vrsto materiala lahko izbiramo med lesenimi, kovinskimi in pletenimi vrtnimi garniturami, a prav vsaka je po svojevrstna in po svoje zanimiva. Med seboj se razlikujejo po funkcionalnosti in obliki glede na to, kako so narejene. Izbiramo lahko med vrtnimi ležalniki, zofami, stoli, mizami, nizkimi stoli in vrtnimi klopmi. Vsak izmed naštetih je udoben, narejen po najboljših standardih in daje videz modernosti in sodobnosti. Sodobno vrtno pohištvo lahko postavimo v vsak košček vrta.

Categories
Vrtno pohištvo

Izbrano vrtno pohištvo, za najlepše trenutke dneva

Vrtno pohištvo je tisto, ki naš vrt ne le polepša, temveč mu daje tudi uporabno vrednost. Ker so tisti trenutki, ki si jih lahko v določenem delu dneva vzamemo za počitek čedalje redki, so še toliko bolj dragoceni. Prav iz tega razloga moramo biti pri izbiri vrtnega pohištva še toliko bolj zahtevni, saj je vendar pri tem še najbolj pomembno naše udobje in sprostitev. Tako sedežne garniture, kakor ležalniki, zofe ali klopi, prav vse lahko postavimo na prosto že spomladi, ko se nežno božajoče sonce šele dobro prebuja. Sodobni moderni trendi so, ko izbiramo vrtno pohištvo čedalje pomembnejši.

Kamorkoli že bomo postavili posamezne dele vrtnega pohištva, pomembno je, da nam nudi udobje in, da se v njem dobro počutimo. Izbira dobrega in kakovostnega vrtnega pohištva bo še iz tako pustega vrta, terase ali balkona naredila pravo oazo. Zunanji prostori našega bivalnega okolja bodo tako zelo pridobili na kvaliteti bivanja. Naj bo leseno, pleteno ali kovinsko, vsako vrtno pohištvo nosi v sebi svoj čar in svoje udobje. Mir, ki ga tako želimo v pogrešamo, brezmejno nebo, ki se razgrinja nad nami, kotiček za zabavo ali za sprostitev, vse to lahko dobimo, če izberemo vrtno pohištvo.

Ponudbo izbranega vrtnega pohištva si lahko ogledate na spletni strani: http://www.vrtno-pohistvo.si

 

Categories
Vrtno pohištvo

Leseno vrtno pohištvo – prednosti in slabosti

Kadar izbiramo vrtno pohištvo moramo vedno razmišljati o tem, koliko smo pripravljeni za njega skrbeti. Skrb za vrtno pohištvo je najbolj povezana s tem, koliko ga je potrebno vzdrževati. Običajno je tako, da se leseni izdelki, ki so izpostavljeni vremenskim vplivom, kot so dež, sneg, veter in sočni žarki, precej izrabljajo in izgubljajo svoj začetni lesk in lep videz. Zato se tudi vrtno pohištvo, ki je izdelano iz lesa, po nekaj sezonah precej obrabi. Problem je potemtakem v tem, da če takšno vrtno pohištvo povsem zanemarimo, kaj hitro postane neuporabno. Les ne izgubi le svojega sijaja in izvorne lepote, ampak tudi strohni.

To je seveda dolgotrajen proces, vendar pa je neizogiben in slej ko prej, se bo vrtno pohištvo, ki ga ne vzdržujemo končalo v njem. Zato je potrebno na določeno število sezon opraviti vzdrževalna dela, ki vrtno pohištvo, ki je izdelano iz lesa, povrnejo v prvotno stanje. To pa zagotovi ni razlog, ki bi nas smel odvrniti od nakupa izdelkov iz lesa. Vzdrževalna dela so v osnovi izjemno preprosta in jih lahko izvede prav vsak sam. Drži pa to, da od nas zahtevajo čas, kar pa ni privilegij vsakogar. Leseno vrtno pohištvo je namreč najbolj primerno za tiste, ki imajo dovolj časa, da ga lahko vzdržujejo. Nekaj časa zahteva brušenje stare barve in laka, nato je potrebno nanašanje sredstva za odstranjevanje raznih žuželk in potem se lahko prične barvanje in lakiranje lesa. Vendar pa je leseno vrtno pohištvo izjemno privlačnega videza in poleg tega zagotavlja tudi dolgo življenjsko dobo, če ga le redno vzdržujemo.

Categories
Vrtno pohištvo

Vrtno pohištvo v poletnem času

Vrtno pohištvo je tista pika na i, ki na hišnem vrtu ustvari udobnost. Vroči poletni večeri, ki jih preživljamo v krogu družine ali pa prijateljev, so nepopisno prijetnejši, če se odvijajo na prostem. Udobje, ki ga zagotavlja kakovostno vrtno pohištvo, je v teh okoliščinah neprecenljivo. Stene hiše se poleti tako močno segrejejo, da mora klimatska naprava delovati še pozno v noč, če želimo da so temperature znosne. Klimatizirani zrak pa, to vedo vsi, ki uporabljajo klimatske naprave, ni podoben svežemu zraku. Zvečer se še tako vroči julijski ali avgustovski dnevi ohladijo in vrtno pohištvo, kot so vrtni stoli in mize, nam lahko pričarajo tisto udobnost, ki nas prepriča, da se je bolje pohladiti zunaj kot pa znotraj hiše. Vrtno pohištvo se uvršča v vse možne cenovne kategorije od tistih najbolj cenovno ugodnih, do tistih nekoliko bolj dragih variant, ki so narejene iz kakovostnega lesa.

Torej lahko kupujemo vrtno pohištvo, ki je izdelano pretežno iz cenovno ugodnega plastičnega materiala, lahko pa se spogledujemo tudi z lesenimi izdelki. Vrtno pohištvo, ki je narejeno iz lesa, je stilsko izjemno lepega videza, saj zlasti, če imamo na vrtu posajena drevesa, se leseno vrtno pohištvo izjemno lepo poda v takšno okolje. Leseno vrtno pohištvo je nasploh prijetno za sedenje in izjemno trpežno, če ga pridno negujemo in skrbimo za to, da je les premazan z zaščitnim namazom, polakiran in čist. Res je, da leseno vrtno pohištvo zahteva nekaj več vzdrževanja, ampak po drugi strani so prednosti lesa izjemno široke. Le stežka mu lahko konkurira vrtno pohištvo, ki je izdelano iz umetnih mas.