Categories
Kozmetika Lepota

Mezoterapija ali biorevitalizacija

Mezoterapija je tehnika za pomlajevanje kože. Metoda mezoterapija obstaja že več kot stoletji, v sodobnem času za njenega začetnika velja doktor Michel Pistor.

  • Izraz mezoterapija izhaja iz grških besed mesos in therapeia.
  • Prvi dokazi za podobne pristope pomlajevanja kože izvirajo iz leta 400 pred našim štetjem, opisana pa je bila tik pred koncem osemnajstega stoletja.
  • Mezoterapijo imenujemo tudi biorevitalizacija ker gre za tehniko za pomlajevanje kože s pomočjo drobnih injekcij multivitaminskih pripravkov v njeno podkožje.

Mezoterapija za pomlajevanje kože

Storitev mezoterapije opravljajo tudi v Skin  centru, v estetski kliniki v Ljubljani.

Apliciranje vitaminov in mineralov

Človeška koža je največji človeški organ, ima številne funkcije in lastnosti. Med drugim je tudi človeška koža podvržena procesom staranja. Zaradi tega se na koži začnejo z leti in pod vplivom drugih dejavnikov kazati znaki procesa staranja. Drugi dejavniki so onesnaženje, izpostavljenost soncu, stres in kajenje. Nezanemarljivo vlogo pa ima tudi nega kože in splošna skrb za zdravje in zdrav življenjski slog. Nega kože zahteva veliko več kot milo in vodo. Danes je za nego kože na voljo zelo veliko izdelkov in storitev. Dodatno lahko pri izdelkih in storitvah izbiramo v zelo velikem obsegu.

Razmeroma malo vpliva ima človek na gene, saj jih prinese na svet ob rojstvu. Načeloma bo imel novorojenec v odrasli dobi kožo enakih ali podobnih lastnosti, kot njegovi predniki. Med drugim to pomeni tudi bolj ali manj odporno na procese staranja. V osnovi se z leti začnejo kazati znaki staranja, ker se celice začnejo počasneje obnavljati. Koža vsebuje vse manj kolagena in hilauronske kisline. Kolagen in hialuronska kislina dajeta koži oporo in volumen.

Metoda mezoterapija temelji na apliciranje hilauronske kisline, vitaminov in mineralov. S tem se omejijo učinki poglavitnih dejavnikov staranja. Mezoterapija za aplikacijo uporablja štirinajst vitaminov, ki stimulirajo glavne funkcije celic, štiriindvajset amino kislin, katere povečajo produkcijo za kožo pomembnih proteinov. Dodatno mezoterapija koristi učinke petih nukleinskih kislin. Te aktivirajo komunikacijo med celicami kože. Mezoterapija prav tako uporablja dva antioksidanta, ki preprečujeta poškodbo kože s strani zunanjih dejavnikov. Mezoterapija je uspešna metoda za pomlajevanje kože na obrazu in vratu.

Categories
Kozmetika

Ste vedeli, da so tudi ženski parfumi znamke Giorgio Armani?

Na svetu kar mrgoli število priznanih ter uglednih znamk in še kar jim ni konca. Vendar pa nekatere med njimi na trgu ne obstanejo prav dolgo časa, ker niso dovolj kvalitetne ali pa jih ljudje preprosto ne zaznajo. Za znamko Armani pa lahko rečemo, da je poznana celemu svetu in da je na trgu že toliko časa, da lahko rečemo, da se je prijela za vedno. Če menite, da si parfuma te znamke ne morete privoščite, obiščite parfumerijo Myspirit in odšteli boste bistveno manj. Znamka Armani se lahko pohvali z marsičim, kar je že dolgo na trgu in ne samo to, pohvali se tudi s svojo kvaliteto ter zadovoljstvom, ki ga opisujejo njene stranke. Giorgio Armani ženski parfumi Myspirit proizvajalca so prav tako priljubljeni izdelek, ki je na trgu že lep čas in se bo prav gotovo obdržal še v prihodnje. Ženski parfumi so torej različnih znamk, posledično pa tudi različnih kvalitet ter tudi cen. Giorgio Armani ženski parfumi so priljubljeni prav zaradi dolgega obstoja, prijetnega ter mikavnega vonja, ki na marsikateri ženski diši tako, kot ona hoče. Ženski parfumi te znamke so torej že na samem začetku osvojili veliko žensk, ki kupujejo samo še to znamko in ker so z njo tako zadovoljne, ostalim znamkam sploh ne dajo priložnosti. In če že, se pogosto vrnejo nazaj, kajti ženski parfumi te znamke so res nekaj posebnega. Lahko preprosto rečemo, da se vonja te znamke navzamemo in z njim tudi živimo. Ženski parfumi nas torej lahko zaznamujejo do te mere, da smo po vonju tudi prepoznavni. Tudi če nas ljudje ne vidijo direktno, po vonju sodijo, da smo v bližini in že komaj čakajo, da nas vidijo v polnem zagonu, ki nam ga prav tako ponujajo tovrstni ženski parfumi.

Categories
Lepota

Indeks telesne mase je treba razumeti

Indeks telesne mase ali ITM je podatek informativne narave.

Zato indeks telesne mase ne gre vedno jemati dobesedno. Zamolčana je sestava telesa, ne upošteva tudi razvojni ciklus ter razne druge dejavnike. Vsekakor pa indeks telesne mase nudi okvirno informacijo o primernosti oziroma neprimernosti telesne teže glede na višino. Pretirano debeli ali suhi ljudje imajo dejansko težave s telesno težo, težje pa je s pravilno oceno pri mejnih vrednostih, odraščajočih osebah in v raznih drugih primerih. Pri mladoletnikih je ob določeni telesni višini in telesni teži indeks telesne mase lahko drugačen, vsak strokovnjak se ob tem zaveda možnosti rasti in pridobivanja telesne teže. Na drugi strani pa tudi brez tega podatka lahko z prostim očesom ocenimo tiste, ki imajo prekomerno telesno težo. Ter tudi tiste, ki sodijo v skupino normalna telesna masa oziroma imajo majhne odklone od nje. Za to skupino je bolj kot indeks telesne mase pomembno, da se pravilno prehranjujejo ter se veliko gibajo. Nič kaj drugače ni z odraslimi osebami iz skupine normalna telesna masa ter skupin z odklonom v eno ali drugo smer. S pravilno prehrano in rednim gibanjem se bo ITM sam od sebe uravnal na optimalno vrednost. Enak nasvet bo koristil tistim, ki indeks telesne mase pretirano debelost ali suhost. Pretirano suhi ljudje največkrat ne zmorejo večjih obremenitev, zato bodo začutili potrebo po prehranjevanju, povečala se bo mišična masa ter teža. Pretirano debeli ljudje bodo obratno pokurili več, kot je vnos hrane. Spremembe ne gre pričakovati čez noč, ampak na dolgi rok. Zato tudi ne gre obupati, če po nekaj tednih ne bo želenih rezultatov. Pri prehranjevanju se je potrebno zavedati potreb ter njim po potrebi prilagajati jedilnike. Nikakor pa ni smiselno z brezglavo črtati živila, ki se nam zdijo krivec za povečano telesno težo. Tak primer so maščobe, katere so potrebne za nekatere funkcije človeškega telesa.

Indeks telesne mase ne kaže vedno realnega stanja.

Categories
Lepota

Moški parfumi so različnih vonjev in intenzivnosti

Pravijo, da lahko na podlagi uporabljenega parfuma lahko sklepamo, kakšen moški je kdo. S to trditvijo bi se strinjal marsikdo med nami. Tudi dejstvo, da moški prav tako radi kupujejo ter prejemajo parfume, drži. Moški parfumi so namreč ravno tako zelo dober prodajni artikel, ki se ponuja v drogerijah, navadnih, klasičnih trgovinah ter seveda v zadnjem času tudi na spletu in še kje. Moški parfumi so osvojili mnoge moške, saj so njihovi vonji tako zelo različni, da se najde prav za vsakega moškega kak vonj. Moški parfumi so lahko zelo močni ali pa tudi tako nežni, da jih komaj lahko zaznamo. Seveda se njihov vonj razlikuje tudi glede na letni čas. Niso vsi moški parfumi namenjeni za vse letne čase, zato moramo biti pri izbiri še posebej pozorni. Pozorni moramo biti tudi, za kakšen tip moškega se izbira parfum. Moški parfumi so namreč tako različni med seboj, kot so tudi različni moški. Če ne vemo točno, kateri vonj kupiti moškemu, potem se je dobro pozanimati pri prodajalcih. Nekateri prodajalci so pravi strokovnjaki, saj že po kratkem opisu moškega vedo, kateri parfum bo ustrezal zanj. Na spletnih straneh gredo s predstavitvijo parfumov celo tako daleč, da poleg vsakega parfuma napišejo še, kakšna osebnost naj bi se odločila za tak parfum. Tako nam je ohranjena dodatna skrb, ki nas ponavadi spremlja ob nakupovanju parfumov. Moški parfumi so torej predstavljeni tako natančno, da se lahko hitro odločimo za nakup, nad katerim bo navdušen vsak moški, ki si želi lepo in prijetno dišati.

Categories
Lepota

Lasersko odstranjevanje dlak, učinkovito in trajno

Lasersko odstranjevanje dlak je učinkovita depilacija .

V sodobnem času lasersko odstranjevanje dlak postaja vedno bolj aktualno, saj klasična depilacija ne prinaša trajnih rezultatov. Depilacija v nasprotju z mnogimi prepričanji ni odkritje sodobnega časa, poznali so jo že v starem Egiptu ter drugih časovno oddaljenih obdobjih. Na depilacijo v veliki meri vpliva splošno prepričanje in moda. Na starejših slikah znanih osebnosti vidimo, da je bilo razumevanje depilacije in poraščenosti drugačno od današnjega. Poleg tega so se znane osebnosti kot ljudje na sploh, veliko bolj skrivali pod oblačili. Gole kože, kot rečemo, je bilo bistveno manj. Pomembna prelomnica se je zgodila sredi šestdesetih let dvajsetega stoletja, ko se po modni brvi prvič sprehodi manekenka v mini krilu. Takrat je mini krilo pomenilo, da se blago konča deset centimetrov pred koleni. Razmeroma malo za današnje čase, za takratne prava revolucija. Z njim so se hitro spoprijateljile mlade punce z ne preveč razkošnim proračunom, vendar občudovanja vredno postavo. Mini krilo je seveda razkrilo več kože, kar je seveda med drugim zahtevalo tudi več nege. Na to področje sodi depilacija, ki se od takrat do današnjih dni tudi precej razvila in spremenila v marsičem. Med drugim smo dobili lasersko odstranjevanje dlak, ki je prineslo podobno revolucijo kot mini krilo v modo. Depilacijo na klasične načine je potrebno v različnih časovnih termini, noben način pa ni tako učinkovit kot lasersko odstranjevanje dlak. Med klasične depilacije štejemo britje, odstranjevanje dlak z depilacijsko kremo, voskanje, brazilsko voskanje, egipčanska depilacija ter odstranjevanje dlak s strojčkom. V primerjavi z njim je lasersko odstranjevanje dlak praktično trajno, saj so v mnogih primerih dlake odstranjene za desetletje. Dnevno odstranjevanje dlak na drugi strani zahteva britje, nekoliko dlje traja občutek gladke kože pri voskanju. Kot postopek je lasersko odstranjevanje dlak v primerjavi z drugimi depilacijami neboleč in ne zahteva raznih neprijetnih občutkov. Primer neprijetnih občutkov med depilacijo je brazilska depilacija, voskanje tudi ne sodi med neboleče depilacije. Nekoliko učinkovitejši je depilator, ki pa ni tako dosleden kot lasersko odstranjevanje dlak . Pri depilaciji s strojčkom se dlake izpulijo, kar pomeni nastanek novih po nekaj tedni. Za razliko od te metode lasersko odstranjevanje dlak deluje na zarodne celice dlačnega mešička. Največje učinke se doseže, ko gre za odstranjevanje dlak v njihovi aktivni fazi rasti. V fazi aktivne rasti, so dlake najbolj dovzetne za delovanje laserja. To lastnost omogoča največja količina pigmenta, z laserjem je potrebno nanje vplivati. Prav faza aktivne rasti, pa lasersko odstranjevanje dlak nekoliko omejuje. Vpliv te metode je učinkovit predvsem na omenjene dlake z največjo količino pigmenta. Vendar niso v izbranem trenutku vse dlake omenjeni aktivni fazi rasti. Dlake rastejo v ciklih, kar pomeni potrebo po večkratnih terapijah. Povprečno je potrebno lasersko odstranjevanje dlak ponoviti od pet do osemkrat, če želimo svilnato kožo. Med terapijami pa sledi od štiri do osem tednov premora. Natančnejše informacije bo nudil osebni pregled, pri katerem se oseba odloči za odstranitev določenega področja. Pogosta področja so obraz, bikini, noge, pazduhe ter druga področja. Glede na izbrano področje in ugotovljene značilnosti dlak, sledi strokovna ocena ter možen načrt izvedbe odstranjevanja dlak. Zgolj premor med štiri in osem tednov, lahko na grobo ocenimo z mesecem dni, če dodamo nekaj terapij to pomeni obdobje enega letnega časa. Zato je modro za lasersko odstranjevanje dlak izkoristi brezplačne preglede, na katerih dobimo osnovo za odločanje. Če želimo imeti poleti gladko kožo, je morda primerno začeti z terapijami jeseni. Do naslednjega poletja imamo na voljo skoraj leto dni, v tem času pa lahko po želji področja odstranjenih dlak tudi zakrijemo z oblačili. Izbira jesenskega termina je modra tudi zardi priporočljivega izogibanja izpostavljanja soncu. Pred posegom se je priporočljivo štiri tedne izogibati soncu. Pri tem je koristno tudi uporabljati kreme z visokim zaščitnim faktorjem. Iz vsega naštetega sledi primernost začetnega jesenskega termina. S sončenjem smo takrat večinoma zaključili, sonce ošibi, na sebi imamo več oblačil, gola koža je izjema. Ob pregledu se določi tudi najprimernejši laser glede na tip polti in kože. Ta podatek je pomemben, saj v veliki meri odloča o učinkovitosti. Obstajajo laserji z različnimi valovnimi dolžinami, pri izbiri velja upoštevati predvsem varnost in učinkovitost. To najlažje dosežemo z izbiro priznanih, lahko bi rekli referenčnih blagovnih znamk. Dobra referenca so certifikati, ki jih podeljujejo razne pomembne inštitucije. Priznane blagovne znamke so predvsem tiste, ki veliko vlagajo v posodabljanje tehnike. Z izbiro naprav priznanih blagovnih znamk se tudi izogibamo možnih negativnih in stranskih učinkov. Najmanjše možnosti so prav pri napravah priznanih blagovnih znamk. Paziti se moramo predvsem ponudb, ki lasersko odstranjevanje dlak zgolj oglašujejo. V oglasih bomo zasledili razne navedbe, pogosto bomo naleteli na blago rečeno zavajanje. Navedeno bomo dobili napravo, ki preprosto ni laser. Zato tudi ne gre za lasersko odstranjevanje dlak, ampak terapijo ustrezno uporabljeni napravi. Besedila v oglasih moramo zato dobro pregledati in prebrati, pozorni moramo biti na droben tisk. V oglasu imamo lahko omenjeno lasersko odstranjevanje dlak, vendar pa nikjer ne dobimo potrditev za ponudbo takšnega posega. Tak oglas moramo preprosto preverit, najbolje pri zaupanja vrednih osebah po naši lastni oceni. Nič ni narobe, če dobimo več mnenj. Bolj kot bodo strokovna, bolj bomo prepričani ali gre za lasersko odstranjevanje dlak ali določeno alternativno odstranjevanje dlak. Poleg laserja se je dobro prepričati v strokovno osebje. Reference o usposobljenosti lahko dobimo preko raznih virov. Strokovna oseba za lasersko odstranjevanje dlak je predvsem tista, ki zna prepoznati tudi morebitne stranske učinke ter zna oceniti splošno stanje. Dlake med drugim niso zgolj nezaželene za estetski videz, njihove lastnosti so lahko tudi indikator bolezni ali motenj delovanja človeškega organizma. Zaupanja vredna strokovna oseba se poleg tega posveti pregledu kožnih znamenj na izbranem področju odstranitve. Znamenja zahtevajo posebno skrb, pred posegom jih je potrebno zaščititi. Poseg poteka z vplivanjem ustvarjene svetlobe z eno valovno dolžino na kožni pigment v dlačnem mešičku. Cilj je dolgotrajna ustavitev cikla rasti dlak, dosežemo pa ga z vplivanjem na zarodne celice. Opravljeno lasersko odstranjevanje dlak večina ocenjuje, kot bistveno manj boleče od voskanja in puljenja. Na mestu delovanja laserja je moč čutit pekoč občutek, ki ga blaži aparat z ustreznim in dobrim hlajenjem.

Lasersko odstranjevanje dlak je dolgoročna rešitev estetskega problema.

skin-dermatologija.si/services/lasersko-odstranjevanje-dlak/

Categories
Lasje

Zakaj lasni vstavki?

Le zakaj? Zato, da postanemo dolgolaske. Da se lahko bahamo z lepimi, dolgimi, sijočimi in negovanimi lasmi. Da se lahko primerjamo z zvezdnicami. Da krademo poglede drugih ljudi. Da prebujamo občudovanje. Itd.

Že sedaj smo našteli kar nekaj razlogov zakaj lasni vstavki. Seznam bi se bistveno povečal, v kolikor bi vsaka ženska podala svoje mnenje. Kajti, vsaka ženska se bo za lasne vstavke odločila na podlagi svojih želja. Z njimi bo želela izpolniti svoje dolgolase cilje in pričakovanja. Zato je vprašanje odvisno od sogovornice, ki bo odgovarjala.

Vsekakor pa je en razlog, s katerim se bomo strinjale vse. Dolgo lasje. Zato so lasni vstavki. V kolikor smo se odločile zanje, potem si zagotovo želimo dolgih las. Kar ni presenetljivo, glede na to, da smo vsak dan nekako priča dolgolasim lepoticam, če ne drugače, pa na tv oglasih in na drugih medijih. Pa tudi, da so lasje že od pradavnine pomenili prednost vseh žensk. Bili so kot nekakšen dragocen okras. In seveda si jih zaželimo. Pa tudi, če nimamo pravega razloga, zakaj bi jih imele, je dovolj, da si jih želimo. In pustimo sedaj razloge. Pomembno je, da lasni vstavki pozitivno vplivajo na našo samozavest, ustvarjajo zadovoljstvo in prijetno počutje.

Lasni vstavki so popolnoma neškodljiva metoda podaljševanja las, vsekakor pa nam jih morajo vstaviti strokovnjaki, zato da bo res metoda ostala kot takšna. Ustrezna nega in učinkovito podaljševanje las z ustreznimi lasnimi vstavki, pa omogočajo naraven videz pričeske.

Categories
Kozmetika

Parfumi Estee Lauder in Helena Rubinstein

Estée Lauder Companies Inc je bila ustanovljena leta 1946 z Jožefom in Estée Lauder. Ga Lauder je pridobil zgodnje izkušnje za izdelke za nego kože in kozmetični industriji pod vodstvom svojega strica. Družba je odprla svojo prvo trgovino z imenom Saks Fifth Avenue, le dve leti kasneje. V letu 1953 je družba predstavila svojo prvo dišavo, mladinski Rosi, v obliki kopeli, olja, ki podvoji kot parfum. V nadaljevanju pa je Estee Lauder izumil še veliko različnih parfumov, ki so bili prodani v zelo velikem številu. Ga Lauder je umrl leta 2004, vendar pa je podjetje še vedno v rokah družin, danes sta sinova Lenart in Ronald na ključnih položajih vodenja in vnuk William kot predsednik, vnukinja Aerin kot višji podpredsednik v Estee Lauder blagovne znamke in kreativni direktor in vnukinja Jane kot globalni predsednik in vodja. Oblikovalci Estee Lauder so do danes ustvarili že več kot 77 parfumov. Najstarejša izdaja sega v leto 1953 najnovejša pa v letošnje leto 2012. Parfumi Estee Lauder so nastajali v sodelovanju z veliko znanimi parfumerji ko so: Alberto Morillas, Yves CASSAR, Lois Evans, Pierre Wargnye, Alienor Massenet, Jean Kerleo, itd. Ponudbo si lahko ogledate tu: http://www.ilike.si/estee-lauder

Oblikovalka Helena Rubinstein je do danes ustvarila 7 parfumov in dišav. Vsi parfumi Helena Rubinstein so bili izdelani za ženske. Helena Rubinstein je stara hiša parfumov. Najzgodnejši izdaja je bila ustanovljena leta 1941 in je najnovejša iz leta 2009. Helena Rubinstein dišave so nastali v sodelovanju z parfumerji Carlos Benaim in Dominique Ropion.

Categories
Lasje

Naravni podaljški za lase

Podaljški za lase se med seboj razlikujejo, ne samo po načinu vstavljanja, lastnostih in znamki, pač pa tudi po materialu iz katerega so lasje podaljškov za lase. Tako poznamo naravne podaljške za lase oz. podaljške za lase iz pravih las in podaljške za lase iz las sintetičnega materiala. Med njimi so razlike in sicer so te razlike, razlike v ravnanju.

Podaljški za lase iz naravnih ali pravih las so sicer kemično obdelani, vendar samo do te mere, da jih lahko vstavljamo in z njimi podaljšujemo lase. Zato so ti lasje kot naši, čeprav so sicer mrtvi, vendar jih lahko z ustrezno nego ohranjamo dalj časa lepe in negovane. Ker so lasje pravi, lahko s podaljški za lase iz pravih las ravnamo enako kot s svojimi naravnimi lasmi, medtem, ko tega z lasmi podaljškov za lase iz sintetičnega materiala ne moremo. Ko rečemo, da lahko z njimi počnemo vse kar s svojimi, mislimo tako in sicer, te podaljške za lase lahko normalno oblikujemo (kodramo, likamo) in tudi barvamo.

Lasje naravnih podaljškov za lase so mehki, gladki in padajo, tako da se dobro pomešajo z našimi in je naraven videz pričeske zagotovljen. Četudi podaljški za lase iz las sintetičnega materiala in v kolikor so kakovostni to omogočajo.

Predvsem, ko se odločamo za trajnejše podaljševanje las, oz. želimo podaljške za lase imeti nekaj časa, je dobro, da se v tem primeru odločimo za naravne podaljške za lase, ki so zelo obstojni in vzdržljivi.

Categories
Kozmetika

Parfumi Clarins

Blagovno znamko Clarins je leta 1954 ustanovil Jacques Courtin-Clarins, ko je bil še študent medicine. Ime Clarnis blagovna znamka ni dobila po njegovem priimku. Iz priimka Courtin je spremenil na Courtin-Clarins. Kmalu si je Clarnis ustvaril uspešno pot s prodajo dišave, ki so bili narejeni iz rastlinskih sestavin. Leta 1970 je bila blagajna znamka Clarnis najbolj popularnejša v Franciji. Kmalu pa se je začela razvijati na mednarodne trge. Zaradi naravnih sestavin, ki so jih vsebovali izdelki Clarnisa je postala ta znamka pravi hit. Saj se v tistem času takšnih izdelkov z naravnimi sestavinami ni dalo dobiti. Leta 1981 je Clarnis osvojil ameriški trg, ter zaradi vse večjega povpraševanja in prodajanja postal blagovna Znamka ena v ZDA. Do 1990 Clarins je bil eden izmed najbolj prodajanih kozmetičnih znamk. Njihov izdelki so se močno povečali in začeli so ponujati različne izdelke za nego obraza, izdelki za nego telesa, dišave in druge proizvode za moške in ženske.

Clarins ponujajo široko paleto dišav, ki so učinkovite čistilne dišave. Eau des Jardins je osvežujoč vonj, ki je opremljen z vlažilnimi sredstvi. Clarins Sunshine Fragrance izžareva pod geslom “Radiance, osvežitev in zabava.” Clarins frangrance skupina, ustanovljena leta 1990, je prestižna dišava Clarins oziroma podružnica. Clarins proizvaja dišave z več različnih modelov in lifestyle blagovne znamke. Med njimi so Porsche Design, Azzaro, Thierry Mugler, Swarovski, Zadig & Voltaire in David Yurman. Oblikovalec Clarins ima kar devet svojih različnih parfumov in dišav dandanes jih ima še vač. Dišave je ustvarjal vse od leta leta 1987 in jih ustvarja še danes. Clarins parfumi so nastali v sodelovanju z parfumerji Jacques Courtin-Clarins, Nathalie Feisthauer, Raphael in Haury Charabot. Danes lahko kupimo veliko različnih vrst parfumov in dišav. Znamka Clarnis pa nam ponuja še druge izdelke, ki so namenjeni za naše telo. Cene izdelkov pa se gibljejo nekje od 20 do 150€ odvisno za kakšno vrsto parfuma gre ter količino.

Categories
Lasje

Sintetični lasni podaljški

Vsaka ženska, ki se odloči podaljšati lase, se mora najprej zavedati pomembnosti ustreznosti izbire lasnih podaljškov. Vsaka, ki se odloči, ve zakaj se je odločila za lasne podaljške in vsaka ve, kaj pričakuje od njih, kaj želi doseči. Vse pa se bomo strinjale, da z lasnimi podaljški želimo dolge lase. Vendar je pomembno, da izberemo takšne lasne podaljške, ki ne bodo samo podaljšali las, ampak bodo dobro vplivali na našo samozavest, bodo izpolnili vsa pričakovanja, zagotavljali naraven videz, prebujali občudovanje s strani drugih ljudi, ipd.

Poznamo različne lasne podaljške. Ločijo pa se predvsem po načinu vstavljanja in po materialu iz katerih so lasje lasnih podaljškov. Ko se pogovarjamo o materialu, vemo da poznamo lasne podaljške iz naravnih las in lasne podaljške iz sintetičnega materiala. Če se ustavimo pri slednjih, vemo da gre za umetni material, vendar moramo vedeti, da kvalitetni lasni podaljški iz las iz sintetičnega materiala enako tako zagotavljajo naraven videz pričeske.

In v čem je potem razlika med naravnimi lasmi lasnih podaljškov in iz las sintetičnega materiala? Razlika je v ravnanju z lasnimi podaljški. Namreč, lasnih podaljškov iz las sintetičnega materiala ne moremo barvati. To pomeni, da ko se odločamo za lasne podaljške, moramo izbrati točno določeno barvo, kot imamo svoje naravne, da bo naraven videz zagotovljen. Tudi oblikovanje je onemogočeno, če pa je omogočeno pa zahteva drugačne pogoje oblikovanja.

Lasni podaljški iz las sintetičnega materiala so praviloma tudi ugodnejši od naravnih lasnih podaljškov.