Categories
Kozmetika Lepota

Mezoterapija ali biorevitalizacija

Mezoterapija je tehnika za pomlajevanje kože. Metoda mezoterapija obstaja že več kot stoletji, v sodobnem času za njenega začetnika velja doktor Michel Pistor.

  • Izraz mezoterapija izhaja iz grških besed mesos in therapeia.
  • Prvi dokazi za podobne pristope pomlajevanja kože izvirajo iz leta 400 pred našim štetjem, opisana pa je bila tik pred koncem osemnajstega stoletja.
  • Mezoterapijo imenujemo tudi biorevitalizacija ker gre za tehniko za pomlajevanje kože s pomočjo drobnih injekcij multivitaminskih pripravkov v njeno podkožje.

Mezoterapija za pomlajevanje kože

Storitev mezoterapije opravljajo tudi v Skin  centru, v estetski kliniki v Ljubljani.

Apliciranje vitaminov in mineralov

Človeška koža je največji človeški organ, ima številne funkcije in lastnosti. Med drugim je tudi človeška koža podvržena procesom staranja. Zaradi tega se na koži začnejo z leti in pod vplivom drugih dejavnikov kazati znaki procesa staranja. Drugi dejavniki so onesnaženje, izpostavljenost soncu, stres in kajenje. Nezanemarljivo vlogo pa ima tudi nega kože in splošna skrb za zdravje in zdrav življenjski slog. Nega kože zahteva veliko več kot milo in vodo. Danes je za nego kože na voljo zelo veliko izdelkov in storitev. Dodatno lahko pri izdelkih in storitvah izbiramo v zelo velikem obsegu.

Razmeroma malo vpliva ima človek na gene, saj jih prinese na svet ob rojstvu. Načeloma bo imel novorojenec v odrasli dobi kožo enakih ali podobnih lastnosti, kot njegovi predniki. Med drugim to pomeni tudi bolj ali manj odporno na procese staranja. V osnovi se z leti začnejo kazati znaki staranja, ker se celice začnejo počasneje obnavljati. Koža vsebuje vse manj kolagena in hilauronske kisline. Kolagen in hialuronska kislina dajeta koži oporo in volumen.

Metoda mezoterapija temelji na apliciranje hilauronske kisline, vitaminov in mineralov. S tem se omejijo učinki poglavitnih dejavnikov staranja. Mezoterapija za aplikacijo uporablja štirinajst vitaminov, ki stimulirajo glavne funkcije celic, štiriindvajset amino kislin, katere povečajo produkcijo za kožo pomembnih proteinov. Dodatno mezoterapija koristi učinke petih nukleinskih kislin. Te aktivirajo komunikacijo med celicami kože. Mezoterapija prav tako uporablja dva antioksidanta, ki preprečujeta poškodbo kože s strani zunanjih dejavnikov. Mezoterapija je uspešna metoda za pomlajevanje kože na obrazu in vratu.

Categories
Kozmetika

Ste vedeli, da so tudi ženski parfumi znamke Giorgio Armani?

Na svetu kar mrgoli število priznanih ter uglednih znamk in še kar jim ni konca. Vendar pa nekatere med njimi na trgu ne obstanejo prav dolgo časa, ker niso dovolj kvalitetne ali pa jih ljudje preprosto ne zaznajo. Za znamko Armani pa lahko rečemo, da je poznana celemu svetu in da je na trgu že toliko časa, da lahko rečemo, da se je prijela za vedno. Če menite, da si parfuma te znamke ne morete privoščite, obiščite parfumerijo Myspirit in odšteli boste bistveno manj. Znamka Armani se lahko pohvali z marsičim, kar je že dolgo na trgu in ne samo to, pohvali se tudi s svojo kvaliteto ter zadovoljstvom, ki ga opisujejo njene stranke. Giorgio Armani ženski parfumi Myspirit proizvajalca so prav tako priljubljeni izdelek, ki je na trgu že lep čas in se bo prav gotovo obdržal še v prihodnje. Ženski parfumi so torej različnih znamk, posledično pa tudi različnih kvalitet ter tudi cen. Giorgio Armani ženski parfumi so priljubljeni prav zaradi dolgega obstoja, prijetnega ter mikavnega vonja, ki na marsikateri ženski diši tako, kot ona hoče. Ženski parfumi te znamke so torej že na samem začetku osvojili veliko žensk, ki kupujejo samo še to znamko in ker so z njo tako zadovoljne, ostalim znamkam sploh ne dajo priložnosti. In če že, se pogosto vrnejo nazaj, kajti ženski parfumi te znamke so res nekaj posebnega. Lahko preprosto rečemo, da se vonja te znamke navzamemo in z njim tudi živimo. Ženski parfumi nas torej lahko zaznamujejo do te mere, da smo po vonju tudi prepoznavni. Tudi če nas ljudje ne vidijo direktno, po vonju sodijo, da smo v bližini in že komaj čakajo, da nas vidijo v polnem zagonu, ki nam ga prav tako ponujajo tovrstni ženski parfumi.

Categories
Kozmetika

Parfumi Estee Lauder in Helena Rubinstein

Estée Lauder Companies Inc je bila ustanovljena leta 1946 z Jožefom in Estée Lauder. Ga Lauder je pridobil zgodnje izkušnje za izdelke za nego kože in kozmetični industriji pod vodstvom svojega strica. Družba je odprla svojo prvo trgovino z imenom Saks Fifth Avenue, le dve leti kasneje. V letu 1953 je družba predstavila svojo prvo dišavo, mladinski Rosi, v obliki kopeli, olja, ki podvoji kot parfum. V nadaljevanju pa je Estee Lauder izumil še veliko različnih parfumov, ki so bili prodani v zelo velikem številu. Ga Lauder je umrl leta 2004, vendar pa je podjetje še vedno v rokah družin, danes sta sinova Lenart in Ronald na ključnih položajih vodenja in vnuk William kot predsednik, vnukinja Aerin kot višji podpredsednik v Estee Lauder blagovne znamke in kreativni direktor in vnukinja Jane kot globalni predsednik in vodja. Oblikovalci Estee Lauder so do danes ustvarili že več kot 77 parfumov. Najstarejša izdaja sega v leto 1953 najnovejša pa v letošnje leto 2012. Parfumi Estee Lauder so nastajali v sodelovanju z veliko znanimi parfumerji ko so: Alberto Morillas, Yves CASSAR, Lois Evans, Pierre Wargnye, Alienor Massenet, Jean Kerleo, itd. Ponudbo si lahko ogledate tu: http://www.ilike.si/estee-lauder

Oblikovalka Helena Rubinstein je do danes ustvarila 7 parfumov in dišav. Vsi parfumi Helena Rubinstein so bili izdelani za ženske. Helena Rubinstein je stara hiša parfumov. Najzgodnejši izdaja je bila ustanovljena leta 1941 in je najnovejša iz leta 2009. Helena Rubinstein dišave so nastali v sodelovanju z parfumerji Carlos Benaim in Dominique Ropion.

Categories
Kozmetika

Parfumi Clarins

Blagovno znamko Clarins je leta 1954 ustanovil Jacques Courtin-Clarins, ko je bil še študent medicine. Ime Clarnis blagovna znamka ni dobila po njegovem priimku. Iz priimka Courtin je spremenil na Courtin-Clarins. Kmalu si je Clarnis ustvaril uspešno pot s prodajo dišave, ki so bili narejeni iz rastlinskih sestavin. Leta 1970 je bila blagajna znamka Clarnis najbolj popularnejša v Franciji. Kmalu pa se je začela razvijati na mednarodne trge. Zaradi naravnih sestavin, ki so jih vsebovali izdelki Clarnisa je postala ta znamka pravi hit. Saj se v tistem času takšnih izdelkov z naravnimi sestavinami ni dalo dobiti. Leta 1981 je Clarnis osvojil ameriški trg, ter zaradi vse večjega povpraševanja in prodajanja postal blagovna Znamka ena v ZDA. Do 1990 Clarins je bil eden izmed najbolj prodajanih kozmetičnih znamk. Njihov izdelki so se močno povečali in začeli so ponujati različne izdelke za nego obraza, izdelki za nego telesa, dišave in druge proizvode za moške in ženske.

Clarins ponujajo široko paleto dišav, ki so učinkovite čistilne dišave. Eau des Jardins je osvežujoč vonj, ki je opremljen z vlažilnimi sredstvi. Clarins Sunshine Fragrance izžareva pod geslom “Radiance, osvežitev in zabava.” Clarins frangrance skupina, ustanovljena leta 1990, je prestižna dišava Clarins oziroma podružnica. Clarins proizvaja dišave z več različnih modelov in lifestyle blagovne znamke. Med njimi so Porsche Design, Azzaro, Thierry Mugler, Swarovski, Zadig & Voltaire in David Yurman. Oblikovalec Clarins ima kar devet svojih različnih parfumov in dišav dandanes jih ima še vač. Dišave je ustvarjal vse od leta leta 1987 in jih ustvarja še danes. Clarins parfumi so nastali v sodelovanju z parfumerji Jacques Courtin-Clarins, Nathalie Feisthauer, Raphael in Haury Charabot. Danes lahko kupimo veliko različnih vrst parfumov in dišav. Znamka Clarnis pa nam ponuja še druge izdelke, ki so namenjeni za naše telo. Cene izdelkov pa se gibljejo nekje od 20 do 150€ odvisno za kakšno vrsto parfuma gre ter količino.

Categories
Kozmetika

Da se dobro počutimo v svoji koži je nega telesa izjemnega pomena

Nega telesa je izjemnega pomena, tako za naše zdravje kot seveda za dobro počutje. Na žalost je tako, da zunanji vremenski dejavniki, vsakdanja naglica, vplivi okolja, onesnaženost, pozimi suh zrak v prostoru in stres zelo vplivajo na naše telo. Zato je zelo pomembno, da se tega dejstva zavedamo in poskrbimo kar se da najbolje, da svojemu telesu nudimo vso potrebno nego. Nega telesa je nekaj čemu se je potrebno posvečati večkrat na dan, ne glede na to kakšen tip kože imamo in koliko let štejemo. Temeljita nega telesa je potrebna prav zato, ker je naša koža živ organ in ne le ovoj okoli našega telesa. Še posebno nego naše telo potrebuje, če je koža izrazito suha ali izrazito mastna. Nega suhe kože je še posebej pomembna saj je takšna koža ob nepravilni negi zelo izpostavljena prezgodnjemu staranju. Že res, da je v mladosti nega mastne kože veliko bolj potrebna in je suha kože takrat lepša, v kasnejšem obdobju pa se stvari kar precej spremenijo. Ne, da je nega mastne kože lažja, prav nasprotno, ker je težko ohraniti mastno kožo lepo. Izjemnega pomena za naš videz je nega telesa.

Z naravno kozmetiko čudežnega drevesa neem do lepe in zdrave kože – http://cudezno-drevo.si/

Categories
Kozmetika

Kakor čarobna paličica deluje na nas kozmetika

Kozmetika je tista nepogrešljiva stvar, ki je v skoraj vsaki ženski torbici, a nikakor ni samo v njihovi domeni. Vse več je tudi takšnih moških, ki skrbijo zase in za svoj videz in tudi sami posegajo po kozmetiki. Obstaja več vrst kozmetike in sicer tista dekorativna in negovalna kozmetika, pri kateri pa moramo biti še posebej pozorni in paziti, da vsebuje čim več naravnih snovi. Ker je ponudba kozmetike na našem tržišču zelo pestra, moramo biti previdni kje in kako je bil izdelek poizveden. Verjetno si nihče noče mazati svojega telesa s kozmetiko, proizvedeno na račun trpljenja mnogih testiranih živali. Naša koža je največji organ našega telesa in vpija prav vse škodljive snovi v kozmetiki, ki jih pa ni tako malo kakor se včasih zdi.

Naravna kozmetika
Naravna kozmetika

Nekateri kozmetični izdelki so polni strupenih snovi, ki lahko povzročijo resne zdravstvene težave, ki so lahko včasih tudi usodne. Navadno nas na to, da nam kozmetika ne ustreza opozori alergična reakcija, ki smo je deležni. Zato pa je še posebej pomembno to, da smo pri nakupu kozmetike  pozorni pri branju sestavin. Zato je najbolje, da si privoščimo sto odstotno naravno kozmetiko. Tudi naravna kozmetika ni vedno tako naravna kakor bi človek pričakoval saj nekateri tako imenovani kozmetični izdelki vsebujejo precej alkohola. Čeprav naj bi bil alkohol dober za kožo, to vedno ne drži, ker kožo izsuši. Kozmetična industrija je navadno tista, ki deli kozmetiko na moško in žensko, a na osnovi tipa kože spoznamo katera je za nas ustrezna kozmetika.

Categories
Kozmetika

3 osnovi izdelki za nego kože na obrazu

Koža na obrazu je še posebej občutljiva, zato si zasluži posebno skrb. Kljub temu pa še vedno precej ljudi – tako moških kot žensk – pozablja na pomen vsakodnevne nege kože na obrazu. Postopek, ki bo drastično izboljšal zdravje in videz vaše kože in upočasnil njeno staranje, vam bo vzel le nekaj minut dnevno,  hkrati pa vam za to ni potrebno izropati celotne drogerije. Dovolj bo že nekaj najosnovnejših produktov, ki jih predstavljamo v članku. Naj nega kože na obrazu postane vaša vsakodnevna rutina! Ne bo vam žal …

nega kože

  1. Čistilni gel/pena

Nega kože na obrazu naj se vedno začne s čiščenjem, saj se na njej vsakodnevno nabirajo različne nečistoče, ki lahko povzročijo njeno razdraženost. Ustrezna nega kože na obrazu je še posebej pomembna v primeru, da uporabljate ličila. Mnogo žensk namreč pozabi na njihovo redno odstranjevanje, kar pa predstavlja veliko obremenitev za kožo. Poskrbite, da čistilni gel ne bo preveč agresiven; izogibajte se izdelkom, ki vsebujejo alkohol, umetna barvila in dišave. Prednost naj imajo predvsem naravni izdelki za čiščenje obraza., ki so ravno tako učinkoviti pri negi kože kot običajni, a zato veliko manj škodljivi.

  1.  Tonik

Tonik za obraz  se mnogim ne zdi bistven izdelek, vendar pa bo nega kože na obrazu brez njega nepopolna, saj  pomiri vašo kožo po čiščenju, zmanjša pore, hkrati pa deluje tudi antiseptično in pripravi kožo na nadaljnjo nego.

  1. Krema 

Za nego kože na obrazu je izrednega pomena ustrezna krema, z nanosom katere naj se osnovni vsakodnevni postopek nege tudi zaključi. Če je vaša koža suha, posezite po vlažilni kremi, za nego normalne kože (predvsem mlajše) pa je primernejša hranilna krema. Tudi tu izbirajte karseda naravne izdelke. Privoščite svoji koži le najboljšo nego! Izplačalo se bo …

Categories
Kozmetika

Organska kozmetika v boju za živalske pravice

Laboratorijska testiranja na živalih  

Testiranje kozmetike na živalih je še vedno precej običajna praksa po vsem svetu (do nedavnega tudi znotraj Evropske unije, predvsem v Franciji). V kozmetičnih laboratorijih naj bi tako življenje letno izgubilo kar približno 115 milijonov živali, in sicer na mučen in grozljiv način. Te živali so načeloma že od rojstva izolirane od naravnega okolja in zaprte v majhnih laboratorijskih kletkah. Je to res cena, ki ste jo pripravljeni plačati za lep videz? Eden izmed glavnih ciljev proizvajalcev organske kozmetike je dokazati, da je proizvodnja povsem varnih kozmetičnih izdelkov mogoča tudi brez izvajanja poizkusov na živalih.

organska kozmetika

Je vsaka organska kozmetika živalim prijazna?  

Oznaka »organska kozmetika« v večini primerov zagotavlja, da izdelek ni bil testiran na živalih. Če želite biti zares povsem prepričani, preverite, ali nosi produkt certifikat HCS, ki ga podeljuje PETA. Mnogi proizvajalci kozmetike sicer na svoje izdelke zapišejo, da ti niso bili testirani na živalih, vendar ni nujno, da to velja tudi za posamezne sestavine. Pri organski kozmetiki je takšnih kršitev oziroma zavajanja potrošnikov manj, področje je tudi strožje nadzorovano, zato se zdi trenutno daleč najboljša izbira za tiste, ki jim ni vseeno za živalske pravice.

Za lepši jutri!   

Zdi se, da se vsaj znotraj Evropske unije obetajo boljši časi. Kmalu namreč ne bo zgolj organska kozmetika tista, ki bo relativno neoporečna, kar se tiče testiranja na živalih. Že leta 2009 je bila izdana prepoved testiranja živali za potrebe kozmetične industrije, z letom 2013 pa prične veljati prepoved prodaje izdelkov, ki so bili testirani na živalih. Potezo so pozdravili predvsem proizvajalci organske kozmetike, ki so prepričani, da lahko z današnjimi tehnologijami dosežemo povsem primerljive rezultate testiranj, medtem ko so nekatere priznane in uveljavljene kozmetične hiše ogorčene in vztrajno vlagajo pritožbe na omenjeni odlok. Koga boste podprli s svojim nakupom? Izbira je vaša …

Categories
Kozmetika

Naravna kozmetika iz konoplje

Nekaj informacij o uporabi konoplje

Konoplja velja za eno izmed najstarejših gojenih rastlin na svetu. Čeprav vas beseda najverjetneje najprej asociira na drogo (marihuano), ki jo pridobivajo iz nje, pa se konoplja uporablja tudi v številne druge namene. Iz semen, ki so bogata s proteini in jih lahko uživamo tudi surova, je mogoče pridelati izredno kvalitetno rastlinsko olje, ki postaja vse bolj priljubljeno. Predvsem v preteklosti je bila konoplja ena izmed glavnih surovin za izdelavo papirja, koristili so jo pri gradnji, izredno uporabna pa je tudi v medicini, saj so znani njeni številni terapevtski učinki. V zadnjem času pa se čedalje bolj uveljavlja tudi naravna kozmetika in konoplje ….

naravna kozmetika konoplja

Naravni kozmetični izdelki iz konoplje

Naravna kozmetika iz konoplje je posebej primerna za problematično kožo (akne, alergije …). Konopljino olje, glavna sestavina vseh naravnih kozmetičnih izdelkov iz konoplje, vsebuje optimalno razmerje nenasičenih maščobnih kislin, vitaminov, proteinov in mineralov. Z uporabo naravne kozmetike, ki vsebuje konopljino olje,  bo vaša koža ustrezno navlažena, zaščitena in manj podvržen staranju. Pozitivni učinki, ki pretehtajo tudi v primerjavi z nekoliko višjo ceno! Naravna kozmetika iz konoplje velja za eno izmed najkvalitetnejših na tržišču. Na voljo so vam različni izdelki – kreme za roke, odstranjevalci ličil, geli za tuširanje, hranilna mleka, vlažilna mila, kreme za obraz … Pazite le, da ne boste kupovali ponaredkov – preverite, ali so produkti označeni s posebnimi certifikati za naravno kozmetiko.

Lepa koža, čisto okolje … 

Z uporabo naravne kozmetike iz konoplje pa ne boste le pomagali svoji koži do lepšega videza in boljšega zdravja, temveč boste storili tudi nekaj dobrega za okolje. Kot pove že ime samo, naravna kozmetika ne vsebuje sintetičnih snovi, običajno se prodaja v embalažah, ki jih je mogoče reciklirati, poleg tega pa ni testirana na živalih.

Čeprav preženeš naravo z vilami, se bo vedno vrnila. (Horacij)

Categories
Kozmetika

3 koraki, da odpravite akne in aknasto kožo

Akne oz. mozolji nastajajo zaradi zaprtja žlez lojnic. Loj in bakterije se kopičijo v kožnih porah in preprečujejo obnovo kožnih celic.

 

1. korak: Boj proti aknam se začne zjutraj.

Temeljito umivanje/ čiščenje obraza zjutraj in zvečer. Tako boste odstranili odvečno maščobo in odmrle celice s kože, ki bi sicer zamašile lojnice. Uporabite nežne čistilne gele, pene ali peneča mila brez dodanih parabenov, alkoholov in umetnih dišav. Čistilno sredstvo, ki odstrani umazanijo in make-up, naj bo neagresivno, da ne bi poškodovalo kožo. Pilingov ne uporabljajte prepogosto. 2x do največ 3x na teden bo povsem dovolj, tudi če naj bi bili namenjeni vsakdanji rabi.

 

Temeljito umivanje/ čiščenje obraza zjutraj in zvečer. Tako boste odstranili odvečno maščobo in odmrle celice s kože, ki bi sicer zamašile lojnice.
Čiščenje kože in akne

2. korak: Uporabljajte učinkovite izdelke proti aknam

Uporaba kvalitetnih izdelkov z aktivnimi učinkovinami. Zvečer ali zjutraj, odvisno kaj uporabljate in kako hude akne imate, nanesite na vse predele, kjer se vam pojavljajo mozolji (in ne le na posamične mozolje) izbrani izdelek, ki vsebuje aktivno učinkovino. Če vas koža po uporabi zateguje, kar se zlasti rado zgodi po uporabi topičnih retinoidov, počakajte 10 min in nanesite ustrezno vlažilno oz. hranljivo kremo.

 

Ustrezna UV zaščita. Strokovnjaki nenehno poudarjajo, da je vsakodnevna UV zaščita nujna za ohranjanje zdrave kože in preprečevanje kožnega raka.
Problematična koža

3. korak: Zaščitite aknasto kožo

Ustrezna UV zaščita. Strokovnjaki nenehno poudarjajo, da je vsakodnevna UV zaščita nujna za ohranjanje zdrave kože in preprečevanje kožnega raka. Pri uporabi katerih koli izdelkov proti nečisti koži (tako lokalnih kot oralnih) je občutljivost kože na UV sevanje še povečana in zato UV zaščita še toliko bolj nujna.