Categories
Nohti

Premišljujete o podaljševanju nohtov?

Urejeni nohti so del urejenega videza

Nič nam ne pomaga, če smo urejeni od glave do pet, naši nohti pa so polomljeni ali celo pogriženi, različnih dolžin in namazani z več dni starim lakom, ki se je že začel luščiti. Podaljševanje nohtov nas na enostaven način reši večine teh skrbi, saj so podaljšani nohti vzdržljivi in lepega videza. Zato ne pridejo v poštev le ob večjih dogodkih (npr. poroka), ampak so primerni za vsakodnevno urejen videz. Ko boste naslednjih obiskale kozmetični salon, se pozanimajte o različnih možnostih.

Categories
Nohti

Umetni nohti – da ali ne?

Urejen videz se danes začne že pri rokah, česar se še posebno zavedajo ženske, ki si želijo biti čim bolj urejene. Pomemben vizualni del rok so tudi nohti, ki jim moramo nameniti prav posebno pozornost. Ker pa vsaka ženska nima naravno lepih in trdih nohtov, nekatere pa se rade nohtov lotijo  kar z zobmi, na pomoč priskočijo umetni nohti.

Umetni nohti – prednosti in slabosti

Umetni nohti imajo številne prednosti, ki so predvsem v tem, da je njihovo vzdrževanje enostavno, načeloma pa umetni nohti ne uničujejo naravnih nohtov, če so seveda uporabljeni pravilno. Poleg tega pa so umetni nohti, v kolikor so naravni nohti krhki in lomljivi, najboljša, najhitrejša in najcenejša rešitev za urejen videz. Prav tako pa je seveda največji razlog za uporabo umetnih nohtov estetski, nekatere ženske se za njih odločajo iz želje po spremembi, ki obenem ni prevelika in se jo da zlahka in hitro odstraniti. Pri drugih pač pretehta to, da so jim umetno podaljšani nohti, okrašeni z različnimi barvami in vzorci, preprosto bolj všeč. Pri uporabi umetnih nohtov pa je vendarle treba paziti, saj jih dermatovenerologi odsvetujejo mladoletnim osebam, tistim, ki so občutljivi na določene sestavine umetnih nohtov, ter tistim, ki imajo že predhodne težave s kožo in nohti.

Umetni nohti – novi modni hit

Ker je ponudba dandanes zelo raznolika, so umetni nohti prav zares postali pravi hit, so modni dodatki, brez katerih si marsikatera ženska ne predstavlja več življenja. Danes so vedno bolj priljubljeni tako imenovani gelirani nohti, vedno bolj pa se uporabljajo unikatne poslikave umetnih nohtov.

Categories
Nohti

So vaši nohti zdravi in močni?

Zazrite se v svoje nohte. So močni in izgledajo zdravi? Ali pa morda vidite brazde, polomljene konice ali mesta s čudno barvo? Marsičemu se lahko izognete s pravilno nego, nekateri od teh znakov pa so lahko pokazatelj bolezni, ki si zasluži pozornost.

Nohti: kaj pravzaprav iskati?

Nohti so sestavljeni iz več plasti proteina, ki se imenuje keratin, in rastejo iz korenine pod obnohntno kožico. Ko zrastejo nove celice, stare postanejo trde in tako postanejo del nohta. Zdravi nohti so gladki, brez brazd ali vdolbin, prav tako nimajo točk v različnih barvah. Po nasvet k zdravniku pa se velja odpraviti, ko opazimo naslednje spremembe:

– rumeno obarvanje;
– ločitev nohta od kože (oniholiza);
– brazde pravokotno na smer rasti nohta;
– beli nohti;
– vihanje nohtov.

Kako poskrbeti za preventivo?

Za rast nohtov so potrebne določene sestavine, ki jih dobimo z uravnoteženo prehrano, ki vsebuje dovolj beljakovin, vitaminov in mineralov. Od sadja lahko posežete po suhih marelicah za vitamin A, kiviju za vitamin C in bananah za B6. Slednjega najdete tudi v korenju, vitamin A  pa se skriva tudi v zelenjavi temno zelene barve, kot je brokoli. Listnata zelenjava vsebuje tudi veliko kalcija, železa in antioksidantov. Nohti se namreč lahko začnejo vihati zaradi pomanjkanja železa. Za močne nohte morate zaužiti tudi dovolj biotina, ki se nahaja v kvasu. Odličen vir beljakovin so jajca, ki vsebujejo tudi vitamina A in E ter kalcij in biotin. Če ste vegetarijanci oz. se izogibate mesu, so dober vir beljakovin soja in stročnice, ki vsebujejo tudi B6.

Categories
Nohti

7 nasvetov za zdrave in lepe nohte

Nohti so strašno uporabna stvar, saj nam pomagajo pobrati majne reči, očistiti posušeno umazanijo in ublažiti neprijetno srbenje. Poleg tega so zunanji znak vašega zdravja. Lepi nohti pomenijo, da vam verjetno ne primanjkuje vitaminov in mineralov. Pogosto pa so nohti lomljivi ali se cepijo. Če želite imeti zdrave in lepe nohte, se držite naslednjih nasvetov:

  1. Lepi nohti niso suhi

Vsak večer pred spanjem vtrite mastno kremo ali olje v obnohtno kožico in nohte. Pomaga tudi redno mazanje rok s kvalitetno kremo za roke, ki jo imejte vedno pri sebi. Za domačo nego pa je najboljše olivno olje.

  1. Uporabljajte rokavice

Večina hišnih opravil predstavlja strup za nohte, zato redno uporabljajte gumijaste rokavice. Za dve muhi na en mah, lahko roke pred čiščenjem oz. uporabo rokavic namažete s kremo.

  1. Bodite nežni

Ko urejate nohte, si vzemite čas in potrpežljivost, saj bodo le tako lepi. Nohti pač zahtevajo določeno nego. Redno odstranjujte obnohtno kožico, vendar bodite pri tem nežni, da je ne poškodujete.

  1. Utrdite nohte od znotraj

Mehki in lomljivi nohti so lahko znak pomanjkanja določenih hranilnih snovi. Pri tem vam lahko zelo pomaga uživanje biotina in drugih vitaminov iz skupine B.

  1. Previdno pri piljenju

Da boste imeli močne in lepe nohte, jih vedno pilite le v eni smeri. Poleg tega nohtov ne pilite takoj po tuširanju ali kopanju, saj se mokri nohti hitreje zlomijo.

  1. Uporabljajte lak

Lahko uporabite le brezbarvno različico, vsekakor pa je lak pomemben, ker zaščiti vaše nohte. Če imate raje barve, je najbolje, da uporabite podlak, dva tanka nanosa laka in nadlak.

  1. Izogibajte se acetonu

Odstranjevalci laka za nohte z acetonom lahko povečajo izsušenost nohtov, zato se jim raje izognite.

Categories
Nohti

7 nasvetov za lepše nohte

Roke so pomemben del našega telesa, tudi v vsakodnevni kulturi komunikacije. Izjemno pomembno je zato, da pri komunikaciji upoštevamo tudi bonton in predvsem urejenost rok in s tem nohtov. Kaj nam pomaga, če na sestanke pridemo nadišavljeni in lepo oblečeni, če nato ponudimo roko in z njo nohte pod katerimi se bohoti črna umazanija. Priporočljivo je zato upoštevati nekaj izmed spodnjih napotkov za lepe in urejene nohte.