Categories
Zdravje

Vrhunski implantat je lahko prava rešitev za zdravljenje zob

Zobni implantat oziroma vsadek je zelo koristen stomatološki izdelek, ki ga lahko uporabimo za izvedbo zahtevnejših zdravljenj in rekonstrukcij. Tako nam odpira številne možnosti, ki jih s pridom izkoristijo tisti, ki imajo manjkajoče ali močno poškodovane zobe. V takšnih primerih so vsadki zelo prepričljivi in ponujajo navdušujoče rezultate – celo v primeru popolne brezzobosti.

Pogosto imamo na voljo več možnosti in ni nujno, da bo prav implantat ponudil pravo rešitev. Odločamo se med ustreznimi rešitvami glede na specifike primera, najbolje bo, da se ravnamo po priporočilu zobozdravnika. Pri tem se izkaže, kako pomembno je imeti dobrega zobozdravnika, najbolje je izbrati strokovnjaka, ki si se osredotoča prav na implantate, to je Artident.

Strokovnjaki za implantate

Implantologija je zanimivo področje razvoja, oblikovanja in izdelave zobnih vsadkov, ki so običajno zelo dobro prilagojeni svojemu delu in posameznemu pacientu. To pomeni, da imamo opravka z razlikami v kakovosti in ustreznosti izdelkov, seveda pa se razlikujejo tudi storitve. Splača se izbrati prave strokovnjake, ki lahko zagotovijo odlično izkušnjo pri vseh postopkih, kar pomeni, da bomo v končni fazi bolj zadovoljni ne le s posegi, temveč tudi z vsadki in drugimi protetičnimi izdelki.

Vsekakor takšni rezultati upravičujejo tudi višjo ceno, ki je značilna za vrhunski implantat. To niso nujno poceni izdelki ali storitve, gre za nadstandard, pri katerem ciljamo na brezhibne rezultate in trajno zadovoljstvo. Pri protezah in podobnih nadomestkih so to prioritete, ki brez težav upravičijo višjo ceno.

Alternative za implantat

Lahko pa se vseeno odločimo tudi za klasično zdravljenje, ki se pri manjkajočih zobeh običajno opravi z mostičkom. V tem primeru manjkajoči zob nadomestimo tako, da na sosednja zoba namestimo mostiček, ki podpira protetični nadomestek. Implantat se bolje obnese, saj nudi večjo zanesljivost in optimalno razporeditev obremenitev, a tudi mostiček je včasih dovolj dobra rešitev za ta namen.

Implantat

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.