Categories
Nepremičnine

Kako najti stanovanje v Mariboru

Dokler se nisem soočila z iskanjem stanovanja, sem vedno mislila, da to ni težko. Prepričana sem bila, da je iskanje stanovanja celo zanimivo. Pregleduješ oglase in si izmišljuješ, ali bi v določenem stanovanju živel ali ne. Če ti je kakšno stanovanje res všeč, ga greš pogledat. Potem pa sem začela iskati stanovanje v Mariboru. V spletni iskalnik sem tako vpisala oddaja stanovanj Maribor in začela pregledovati zadetke.

Ključne besede oddaja stanovanj Maribor

Če želiš najeti stanovanje v Mariboru, v spletni iskalnik vpišeš oddaja stanovanj Maribor. Kliknila sem na prvi zadetek in si začela ogledovati stanovanja. Kot verjetno naredi vsak, ki išče stanovanje oziroma si ga želi najeti. A kmalu sem ugotovila, da mi bo ta taktika iskanja vzela več časa, kot sem mislila. Ko sem našla neko stanovanje, ki mi je bilo po slikah sodeč kar všeč, sem naposled ugotovila, da stanovanje sploh ni v Mariboru, ampak v Ljubljani!

Najprej sem se spraševala, kako je to možno, potem pa sem ugotovila, da ti strani z nepremičninskimi oglasi med brskanjem ponudijo podobne oglase na ogled. Podobni pa si niso nujno le po lokaciji, ampak tudi po drugih parametrih. Če iščeš enosobno stanovanje v Mariboru, lahko mimogrede zaideš na enosobno stanovanje v Ljubljani. Še bolj pogosto pa se mi je zgodilo, da sem ponevedoma kliknila na oglas, kjer se stanovanje ni oddajalo, ampak prodajalo.

Toliko zadetkov, pa nič pametnega

Po pregledovanju celega kupa zadetkov, sem ugotovila, da me med vsemi stanovanji, zanimajo le tri. Vzela sem telefon in poklicala telefonsko številko ob prvem oglasu. Gospod na drugi strani mi je povedal, da se je stanovanje oddalo že pred pol leta in da oglas ni več aktualen. Druga telefonska številka se je izkazala za neobstoječo. Pri tretjem oglasu pa sploh ni bilo telefonske številke, ampak le elektronski naslov. Kamor sem poslala sporočilo, a mi do danes ni odgovoril prav nihče.

Kako naj torej najdem stanovanje?

Ko sem svojo izkušnjo opisala prijateljici, me je pomirila, da je to normalno. Povedala mi je, da se stanovanja nikakor ne išče z Googlom in ključnimi besedami oddaja stanovanj Maribor. Pa tudi s kakšnimi drugi ključnimi besedami ne, ampak s pomočjo nepremičninske agencije. Ona je imela zelo dobro izkušnjo z agencijo, ki je zanjo uredila vse. Na spletni strani c21.si sem poiskala njihov kontakt in jih poklicala. Že čez 14 dni sem bila vseljena v novo najemniško stanovanje, v katerem živim še danes, zato to agencijo lahko samo priporočam!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja