Categories
Oglaševanje in marketing

Razmišljate, da bi najeli marketinško agencijo?

Marketinška agencija je specializirano podjetje, ki ima potrebna sredstva in znanja za uspešno marketinško kampanjo. Tako za denar, ki ga namenite za oglaševanje, dobite večji učinek. Če ste se odločili za sodelovanje z marketinško agencijo, je tukaj nekaj nasvetov, kako najti najboljšo agencijo za vas in kako se pripraviti za sodelovanje, da boste vsi kar se da zadovoljni.

1. Vedeti morate, kaj hočete od marketinške agencije. Morda želite nekaj oglasov v lokalnem časopisu, morda želite zasnovati celo znamko. Zaposleni v agenciji vam bodo pomagali oblikovati nove ideje, a vseeno se nekoliko pripravite.

2. Premislite, koliko denarja lahko namenite za marketing. Ne pozabite, da bo dobra kampanja ta denar zelo hitro povrnila.

3. Pri drugih podjetjih, ki imajo dobre izkušnje z oglaševanjem, povprašajte, s katerimi marketinškimi agencijami sodelujejo. Če boste večkrat dobili isti odgovor, gre očitno za dobro naložbo.

4. Pozanimajte se, ali ima marketinška agencija izkušnje s podjetji z vašega področja. Za dobro strategijo morajo namreč zaposleni poznati vaše tržišče in ciljno publiko.

5. Dogovorite se za srečanje z različnimi agencijami in jih povprašajte o njihovi zgodovini, izkušnjah na vašem področju in cenah.

6. Zapišite si vsa svoja pričakovanja v povezavi s projektom. Kopijo pošljite agenciji, ki jo boste najeli. Morda bodo pripravili pogodbo oni, sicer pa jo pripravite vi in vključite pričakovanja, cene in roke za dokončanje. Tako boste vsi vedeli, kaj pričakovati.

 

Sodelovanje z marketinško agencijo je zagotovo naložba v vaše poslovanje, zato te odločitve ne sklepajte prenagljeno. Verjetno si za svoj denar želite dobiti največ in zaradi tega je pomembno, da pred podpisom pogodbe zberete čim več informacij.