Categories
Zdravje in lepota

Ognjičevo mazilo in konopljino olje

Ognjičevo mazilo in konopljino olje sta prava bisera narave, v tem članku pa si bomo ogledali nekaj njunih prednosti in pozitivnih vplivov na zdravje.

Ognjičevo mazilo je izdelano, kot vam lahko pove že ime iz cvetov ognjiča. Ognjič je dodobra poznan skozi človeško zgodovino, kot zdravilo pa ga uporabljamo že dolgo časa. V naravi ga boste hitro prepoznali, saj je malce spominja na sončnice čeprav je manjši ter oranžno rumenkaste barve. V zdravilstvu je izredno priljubljen saj so mazila izdelana iz ognjiča skoraj vsa naravna. Ognjičevo mazilo blaži številna stanja od dermatitisa, do srbečice, suhe kože, aknaste kože in še kaj. To mazilo je primerno tako za popolnoma normalno kožo, kot tudi suho ter občutljivo kožo.

Mazilo je res malce mastno, zato mogoče ni primerno za vsak del dneva, a vsekakor boste njegove pozitivne lastnosti hitro opazili. Tu pa je še konopljino olje, seveda govorimo o navadnem jedilnem olju. Nekateri ta izdelek mešajo s hašiševim oljem, vendar se ta dva olja med seboj kar precej razlikujeta. Hašiševo olje vsebuje psihoaktivno sestavino THC, nekateri to olje uporabljajo za lajšanje bolečin in bolezni, saj je precej učinkovito, a zaradi zdravstvenih lobijev prepovedano. Konopljino olje pa je povsem legalno, uporabljate ga lahko pri kuhi, solatah in drugje. Odlikuje ga distinktiven okus in pa visoka vsebnost zdravih maščob. Na žalost je pridobivanje tega olja kar precej zapleteno, zato je le-to precej drago. Če ga boste kje dobili izredno poceni je po vsej verjetnosti zmešano s kakšnim drugim oljem, zato poskrbite, da boste olje kupovali pri zanesljivem viru.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja