Categories
Kartuše in tonerji Produkti Računalništvo in internet Tiskanje

Poceni kartuše so na novo obnovljene kartuše

Poceni kartuše niso originalne kartuše, ki jih izdeluje priznano podjetje, ki se med drugim ukvarja tudi z izdelavo tiskalnikov. Poceni kartuše so neoriginalne, kompatibilne, generične, na novo napolnjene, pa tudi takšne, ki jih lahko s posebnimi seti za polnjenje napolnite celo sami. Poceni kartuše pa lahko kupite tudi pri prodajalcih, ki prodajajo obnovljene kartuše. Postopek obnove je v tem primeru izpeljan na profesionalen način, zaradi česar je stranka lahko prepričana, da bo izdelek deloval brezhibno. Poleg tega takšne poceni kartuše imajo tudi garancijo, tako kot vsi izdelki, ki se prodajo, tako da skrb pred tem, da bi obnovljene poceni kartuše nekoga pustile na cedilu, je popolnoma odveč. V primeru, da hočete nove in ne pristajate na uporabo obnovljenih, potem pa bo nakup poceni kartuše nekoliko bolj težaven.

Originalne kartuše so v primerjavi z neoriginali veliko bolj drage, predvsem zato, ker se plača blagovna znamka. Poceni kartuše pa ne polnijo priznane blagovne znamke, ampak izključno podjetja, ki se s ponovnim polnjenjem nekoč že uporabljenih kartuš ukvarjajo. To naredijo tako, da zberejo že uporabljene kartuše, jih s posebnimi čistili očistijo, pregledajo, če je vse na mestu in jih ponovno napolnijo. V bistvu so poceni kartuše v primerjavi z novimi, originalnimi kartušami praktično enakih lastnosti, edina razlika, ki se med njimi pojavlja, je, da je lahko uporabljeno drugo črnilo. Obstajajo sicer deljena mnenja glede tega, ali so obnovljene poceni kartuše na enakem kakovostnem nivoju kot nove originalne kartuše.

Vsak proizvajalec tiskalnika proizvaja tudi kartuše in, če kupite kartušo te blagovne znamke, potem ste nabavili originalno kartušo, te pa ne spadajo med ravno poceni kartuše, saj določene presegajo celo ceno novega tiskalnika. Pri nakupu poceni, na novo obnovljene kartuše naj vas ne bo strah, da bi izgubili na kakovosti tiska, morda so le majhna odstopanja v barvi in v kontrastu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.