Categories
Delovna mesta

Prosta delovna mesta – Maribor

Maribor – pomanjkanje prostih delovnih mest?

Zavest o pomanjkanju prostih delovnih mest je v Sloveniji prisotna že kar nekaj časa, pri čemer ni izvzeto niti drugo največje slovensko mesto Maribor z okolico. Pa je realno stanje res tako katastrofalno? Dejstvo je, da je za nekatera prosta delovna mesta zanimanje izredno veliko, službo pa lahko dobi le nekaj kandidatov, morda celo zgolj eden, vendar pa po drugi strani ostaja mnogo nezapolnjenih prostih delovnih mest, ker delodajalci enostavno ne najdejo človeka, ki bi to mesto zapolnil. Kako je s situacijo v Mariboru? Katera področja so najbolj perspektivna, kar se tiče prostih delovnih mest?

Po katerih poklicih je največ povpraševanja?

Trenutno je na območju Maribora največ prostih delovnih mest na področju elektromehanike, ključavničarstva, montaže, veliko prostih delovnih mest ponuja tudi gostinstvo, zelo iskani pa so tudi različni poklici znotraj zdravstva. Kot kaže, se rešitev ponuja predvsem v usmerjanju mladih v poklice z bogato ponudbo prostih delovnih mest, pri čemer pa ni mogoče spregledati tudi njihovih konkretnih želja glede nadaljnje izobraževalne poti. Še vedno pa seveda obstaja možnost kasnejše prekvalifikacije, za katero tudi na območju Maribora odloča vse več ljudi, ki ne uspejo najti prostega delovnega mesta na svojem primarnem področju.

Prosta delovna mesta – Maribor. Kako iskati?

Ste ostali brez zaposlitve in vas zanimajo aktualna prosta delovna mesta? Maribor je poskrbel za iskalce dela na svojem območju. Tako lahko na spletni strani Zavoda za zaposlovanje RS redno spremljate ponudbo prostih delovnih mest na področju Maribora kar iz udobja svojega doma, kar vam bo prihranilo ogromno časa in denarja.  Poučite se lahko tudi o tem, kako uspešno iskati novo delo, in vnesete svoj življenjepis, kar bo zagotovo pospešilo vaše iskanje. Ključ do uspeha je predvsem v vas samih – vi ste tisti, ki lahko aktivno spreminjate svoje življenje. Začnite še danes!