Categories
Oblačila Obutev

Adidas športna oprema in dodatki

Adidas je blagovna znamka, ki jo športni navdušenci, športniki in rekreativci dobro poznajo.

Pomemben razlog za prepoznavnost je logotip Adidas. Prepoznamo ga kot tri črte v zelo različnih barvah, izvedbah ter kombinacijah. Športna tekmovanja in treningi brez športne opreme ne bi bili mogoči na ustrezno visokem zahtevanem nivoju. To vse vsak, ki je uporabljal Adidas športno opremo ali športno opremo druge blagovne znamke. Blagovna znamka Adidas je zaradi svoje izredne kakovosti izredno priljubljena tudi izven športnih igrišč ter drugih tekmovalnih terenov. To vedo številni uporabniki artiklov blagovne znamke Adidas v prostem času ali v profesionalne namene. Uporaba tako kakovostne opreme v profesionalne namene ni naključje. To vedo predvsem osebe, ki obutev in druge Adidas artikle uporabljajo ob izvajanju profesionalnih aktivnosti. Pogosto je to obutev, ki nudi stopalu izredno udobje, varovanje zdravja ter varen korak. Udobje je zagotovljeno z materiali, ki zagotavljajo številne funkcije. Edna pomembnejših je blaženje udarcev ob hoji, hoja je izredno lahkotna ter vedno varna. Varovanje zdravja Adidas obutev zagotavlja predvsem z vzdrževanjem optimalnih pogojev za stopala. Dodatno lahko optimalne pogoje za stopala prilagajamo. Nekateri modeli imajo dodatno izboljšano zračenje ter s tem zagotovljeno boljše ohranjanje optimalnih pogojev za stopala. Pri izbiri je predvsem treba vedeti, da zračnost lahko pomeni tudi manjšo primernost za mokroto. Vendar to pogosto ni problem, saj izredno zračnost največkrat zahtevamo za obutev v suhih prostorih. Na drugi strani obstaja ponudba Adidas obutve, ki lahko zagotavlja izredno vodoodpornost ter hkrati zračenje. Takšna obutev je primerna za vse, ki opravljajo profesionalne aktivnosti bolj ali manj pogosto na mokrih tleh ali drugače mokrih pogojih. Eden ključnih delov obutve je tudi podplat, ki je v Adidas ponudbi lahko zelo različen. Za ravne podlage je najboljši podplat z čim večjo površino, na neravnih tleh pa s posebnimi elementi za dober oprijem.

Adidas športna oprema, lahko bistveno izboljša opravljanje profesionalnih aktivnosti.

Categories
Šport

Adidas in legendarne Adidaske

Adidas je nemška mednarodna korporacija .
V okviru svojih aktivnosti Adidas oblikuje in proizvaja športno opremo in dodatke. Pod okrilje nemške mednarodne korporacije Adidas sodijo številne znane blagovne znamke, kot je na primer Reebok. V prodajni program sodijo tudi torbe, ure, majice, očala ter številne druge s športom povezane izdelke. V Evropi je Adidas največji proizvajalec športne opreme, globalno pa sodi v sam vrh. Na območju Slovenije je Adidas znana blagovna znamka, v pogovornem jeziku pogosto zaslišimo tudi skovanko blagovne znamke. Skovanka Adidaske je v vsakdanjih pogovorih pogosto slišana beseda, z njo pa označujemo športne copate. Pri tem velikokrat celo ni pomembno ali gre za blagovno znamko Adidas ali športne copate druge znamke. Posledica te široke uporabe izraza za blagovno znamko je prisotnost na slovenskem trgu. Ta je bila v bivši državi posebnost, saj tujih blagovnih znamk ni bilo veliko na prodajnih policah kot danes. Zato pa se je blagovna znamka ljudem tako približala ter jim postala pojem za športne copate. Posledično se je v pogovornem jeziku izoblikovala skovanka. Danes blagovna znamka prav tako uživa velik ugled med kupci, veliko zaslug ima prav dolgoletna prisotnost na trgu. Ljudje se velikokrat preprosto povedano držijo blagovne znamke, ker so spoznali prednosti ter te prednosti ohranjajo z vsakim novim nakupom. Spremembe so danes času primerne in opazne v praktično vsaki prodajalni s športno opremo. Namesto nekaj parov športne obutve in druge športne opreme imamo danes pisano paleto možnosti zgolj pri športnih copatah. Te so danes lahko bistveno bolj prilagojene specifičnim potrebam, saj imamo ponudbo za tek, nogomet, pohodništvo ter številne druge specifične namene. V prihodnosti ne gre pričakovati kakšnih bistvenih sprememb. Blagovna znamka Adidas bo še naprej razvijala in ustvarjala številne novosti, trg bo to cenil in nagradil.

Tako kot ceni danes klasično dobro ponudbo opreme Adidas z tradicijo ter velikim razvojnim potencialom.

https://www.tomassport2.si/Adidas/

Categories
Čevlji Šport

Kako izbrati kvalitetno obutev za nogomet v dvorani

Obutev za nogomet v dvorani mora zagotavljati prav vse kar potrebuje kakovostno obuvalo. Ker je v dvorani, v kateri se igra dvoranski nogomet praviloma položen parket ali katera izmed umetnih mas, se za igranje slednjega v nobenem primeru ne morejo uporabljati čevlji, ki se uporabljajo za igranje na zunanjih travnatih površinah. Kakovostna obutev za igranje nogometa v dvorani mora združiti več lastnosti, saj je le na takšen način tudi igra na najvišjem nivoju. Pomembno je vedeti kateri igralec ste, oziroma kakšne so vaše naloge pri igranju. V kolikor ste igralec sredine, to pomeni, da veliko tečete, zato je smotrno, da si kupite lahko športno obutev.

Kvalitetna nogometna obutev mora omogočati tako hitre starte, kot tudi eksplozivne gibe. Obutev za nogomet v dvorani morajo biti narejene tako, da zagotavljajo stabilnost nog v njih, kljub temu pa dajejo vso potrebno fleksibilnost. Prav to je pomembna lastnost kakovostnega, a hkrati dovolj lahkega čevlja za igranje nogometa. Obrambni igralci morate seveda nekoliko zanemariti lahek čevelj in kupiti obutev, ki omogoča kar se da najboljšo oprijemljivost s samo igralno površino. Obutev za dvoranski nogomet mora imeti predvsem stopalo narejeno iz materiala, ki ne drsi, ima dober oprijem, obenem pa na igralni površini za seboj ne pušča sledi, ob dotiku s podlago pa oddajajo čim manj motečih se zvokov. Materiali iz katerih je narejena tovrstna obutev naj bodo udobni in zračni. Velikokrat je pri igralcih zelo pomembno tudi dejstvo, da je barva obutve za nogomet usklajena z barvo dresa.

Categories
Čevlji Hobiji Hujšanje Prosti čas Šport Zdravje

Za redno vadbo in popolno telo si nadenite oblačila za fitnes

Oblačila za fitnes so v današnjem času, ko je postala za mnoge tovrstna rekreacija del vsakdana, ena od najbolj pomembnih stvari za nakup. Toda, če smo se pravkar odločili, da se odpravimo v fitnes ni potrebno takoj na začetku steči v prvo trgovino in nakupiti novih oblačil. Pomembno je, da izberemo oblačila, v katerih se bomo mi najbolje počutili.

In nikar ne pretiravajte, ne trudite se, da bi bili najlepši, niste prišli na modno revijo, saj je bistvo vsega fitnes, torej vadba.  Priporočljivo je, da se izognemo sintetičnim oblačilom in izberemo takšna, ki so tako funkcionalna, kakor tudi zadovoljijo vse naše potrebe. Biti morajo kar se da udobna, ne smejo pa omejevati gibanja. Oblačila za fitnes so navadno kratke hlače in majice, a nikar ne smemo pozabiti na kvalitetno spodnje perilo. Tudi slednje mora biti takšno, da našega gibanja ne ovira, predvsem za ženske pa je dobro, da si za v fitnes oblečejo kakovosten športni nedrček. Od tega kako bomo za opremo poskrbeli, na kakšen način jo bomo prali in sušili je odvisna njena življenjska doba. Sodobna oblačila za fitnes so narejena iz lahkega materiala, mešanica bombaža in umetnih materialov, ki so vedno bolj pogosta. To so oblačila, ki so narejena posebej zato, da odvajajo vlago od telesa, telo ohranjajo suho, med samo vadbo pa telesu dovajajo zrak. Hlače za fitnes so lahko kratke ali pa dolge. Tudi dolge hlače naj bodo oprijete in iz materiala, ki diha in je mehak.