Categories
Obutev

Crocs, sodijo v kategorijo boat shoes

Crocs je lahka in udobna obutev.

Obutev crocs sodi v kategorijo boat shoes, včasih zasledimo tudi izraz deck shoes. Temu primerno sploh ne presenečena dejstvo, da je bila crocs obutev najprej javnosti predstavljena na navtičnem sejmu. Obutev za takšne namene mora nuditi dober oprijem tudi na mokri podlagi, hkrati pa mora biti odporna na mokroto. Temu primerno se obutev crocs tudi načelom ne nosi z nogavicami, seveda pa ni prepovedano nositi nogavice. Obutev je zaradi udobne hoje, dobrega oprijema mnogim pri srcu tudi za uporabo v notranjih prostorih. V zimskem času si zalo lahko uporabnik crocs obutve, lahko omisli tudi nogavice, če ga zebe v stopala ali ima zato kakšen drug razlog. Največkrat pa crocs obutev uporabljamo brez nogavic, velja kot tipična poletna obutev. V poletnih mesecih nas ne zebe v stopala, velikokrat nam je celo prevroče. Z odličnim zračenjem je zato obutev crocs kot nalašč za vroče poletne dni ter uporabo v zelo različne namene. Nekateri jih uporabljajo z prosti čas in opravila v bližini doma, drugi pa obutev uporabljajo tudi drugod. Uporaba obutve crocs ob različnih priložnostih je predvsem posledica velikega udobja, enostavne uporabe, preprostega vzdrževanja ter tudi možnosti zelo individualne izbire estetskih lastnosti. Udobje omogoča posebna plastična masa, ki ne drsi ter omogoča odlično blaženje. Enostavnost uporabe je omogočena z izvedbo, ki omogoča enostavno obuti ali sezuti obutev crocs. Preprosto vzdrževanje je prav tako posledica materialov, ki se enostavno čistijo umazanije ter znoja. Zaradi enostavnega čiščenja je mogoče vzdrževati izredno visoko higiensko raven, kar je dodaten plus za vse, ki imajo razne zdravstvene težave s stopali. Individualna izbira je najbolje prikazana na spletni strani proizvajalca ali raznih drugih virih. Ugotovili bomo, da je izbira barvne palete ter drugih lastnosti preprosto povedano velika.

Pogosto pa je prav takšen crocs par težje najti, kot na prvi pogled izgleda.

Več informacij na voljo tu.

Categories
moda

Čevlji, obuvalo na stopalih

Čevlji so zaščita stopala , omogočajo pa izvajanje raznih aktivnost.

Človeško stopalo sodi med najbolj obremenjene dele telesa, saj se sila teže zreducira na njegovi površini. Dodatno obremenitev povzroča hoja, tek in druge aktivnosti. Za vse različne aktivnosti pa so namenjeni čevlji, športna obutev , zaščitna obutev ter različne druge izvedbe. Človek si obutev izbere po svojem okusu, potrebah in zmožnostih. Kako različni so okusi lahko vidimo na enostaven način, če opazujemo kakšni čevlji ali druga obutev se uporablja v vsakdanjiku. Ugotovili bomo, da gre za pisano množico zelo različnih izvedb, modelov. Hkrati pa bomo ugotovili tudi podrobnosti, čemur lahko rečemo modni čevlji ali modna obutev. Gre za skupek prepoznavnih skupnih lastnosti večjega števila obutve. Skupne lastnosti so lahko izvedba, materiali, barve in podobne lastnosti. V grobem lahko rečemo, da so vsi takšni čevlji oziroma druga obutev narejeni po istem kopitu. Narejen po istem kopitu je izraz, ki uporabljamo množično tudi na drugih področjih, izhaja pa iz čevljarske industrije oziroma obrti. Kopito je osnova, na kateri se oblikujejo bodoči čevlji ali druga obutev. Predstavlja osnovo, ki gledano vidika uporabniških izkušenj določenim osebam ustreza, manj ustreza ali je celo neprimerna. Zato pogosto v nekoliko bolj strokovnih pogovorih zasledimo, da ima določena obutev drugačno kopito. To praktično pomeni, da je že v osnovi drugačno, ter temu primerno bolj ali manj ustrezno. Mnogim zato modeli točno določene znamke ne ustrezajo, ker so zasnovani na točno določenem kopitu. Pomoči pri tem praktično ni, saj gre za neposrečeno kombinacijo individualnih lastnosti stopala in obuvala. Kot rečeno ne gresta skupaj, uporabniku zna takšna kombinacija povzročat številne težave ter celo poškodbe. Zato priseganje na točno določenega proizvajalca ni le trmasto in brezglavo vztrajanje, ampak dejanje z natančno določenim namenom in razlogom.

Čevlji so zelo pomemben del vsake garderobe, pomen njihovih lastnostih pa je v določenih krogih velik.

Categories
Šport

Smučarski čevlji, osnova smučarske opreme

Smučarski čevlji je za mnoge dobra smučarska oprema .

Slednji poudarjajo, da je z izbiro dobrih smučarskih čevljev možno zagotoviti dobro udobje in kakovost vodenja smuči. Njim so smučarski čevlji najpomembnejši del smučarske opreme. Vodenje smuči je tako dobro, kolikor dober je občutek in sposobnost prenosa. Najpomembnejše lastnosti, ki odločajo izbiro so velikost, trdota ter izvedba. Velikost poskrbi za optimalno udobje in nazor, trdota poskrbi, za ustrezen prenos. Pri tem se velja zavedati, da so smučarski čevlji povezava med smučarjem, smučmi in smučarskim terenom. Načeloma velja pravilo, da so smučarski čevlji za najbolj zahtevne trdi. Pri tem je prenos najbolj direkten. Zavedati se ob tem velja, da smučarski čevlji takih lastnosti zahtevajo tudi ustrezno pripravljenega smučarja. Kar pomeni, da smučarski čevlji ne morejo nadomestiti neustrezno pripravljenost. Z napačno izbiro jo lahko zgolj stopnjujejo v slabo ali zelo slabo izkušnjo. Zato pri izbiri velja pravilo sorazmernosti. To pomeni, da začetniki izbirajo sebi primerno trdoto, rekreativci trše čevlje, najtrši pa so namenjeni najboljšim. S tem, ko izberemo sebi primerno trdoto, si olajšamo smučarsko aktivnost oziroma jo prilagodimo svojim sposobnostim. Pravilna velikost je pri tem pomembna. Pravo velikost izbrati je zelo zahtevno. V pomoč so izkušnje, bodisi s čevlji iz preteklosti, bodisi s čevlji iz drugih športov, ki prestavljajo enak ali podoben prenos. Čevelj mora biti optimalno velik, kar pomeni, da se noga v njih udobno počuti ter ni preohlapna. Nepisano pravilo je, da v primeru dveh čevljev, med katerimi nam je prvi preohlapen, drugi pa malenkostno pretesen, izberemo slednjega. Utesnjenost je moč prilagoditi, medtem ko na prevelik čevelj nimamo možnosti vpliva z nastavitvami. Pri izbiri si lahko pomagamo z ustreznimi nogavicami. Danes je izbira namenskih nogavic že praktično klasika, razni kompromisi so bolj ali manj nezaželeni. Z njimi škodimo predvsem svojemu zdravju in smučarski izkušnji.

Smučarski čevlji omogočajo udobje in dobro vodljivost smučanja.

Categories
Šport

Geox, vitalen življenjski slog

Geox lahko omogoča vitalen življenjski slog .
Vitalen življenjski slog lahko Geox zagotavlja preko celega leta. Nekateri menijo, da velja Geox za sezonsko izbiro. Kar pomeni, da je Geox v določenih delih leta bolj izkoriščen. V drugih delih leta pa je Geox praktično neizkoriščen. Vendar sama ponudba zgovorno govori o tem, da je Geox brez težav celoletna uporabniška izkušnja . S tem dobi vitalno življenje dodano vrednost. Možnosti imamo večinoma vsi, potrebno jih je le izkoristiti v svoje dobro. Vitalno življenje je množica kakovostnih aktivnosti. Razlika v primerjavi z drugimi praksami je predvsem v tem, da se vsaka aktivnost izvede bolj premišljeno in kakovostno. Običajne prakse jemljejo aktivnosti in njihove učinke bolj površno. Kar pomeni, da poleg pozitivnih dobimo tudi negativne lastnosti. Za tipične uporabnike to ni moteče. Saj je v mnogih primerih pozitivnih lastnosti dovolj, da jim prinašajo zadovoljstvo. Pri vitalni različici je želja zmanjšati negativne lastnosti, ter pridobiti predvsem pozitivne. To je mogoče predvsem pri aktivnostih, ki so naravnane na učinkovitost. Samo izvedbo lahko prilagodimo osebnim zahtevam, pomembno pri načrtovanju pa je, da se zavedajo učinkovitosti. Mnogo aktivnosti je možno tudi nadgraditi z dodano vrednostjo. V primeru športih aktivnosti so razlike med bolj ali manj intenzivnimi. Vsekakor so tako intenzivne kot manj intenzivne pomembne. Med vsemi aktivnostmi najdemo tudi take, kjer intenzivnosti praktično ni oziroma je minimalna. Vendar je namen prav v tem. Saj se na ta način lahko pridobi pozitivne učinke. Ki kasneje koristijo bolj intenzivnim aktivnostim. Vitalni življenjski slog omogoča tudi bistveno več samostojnosti pri sprejemanju vsega iz okolice, kot tudi samostojnosti razmišljanja, odločanja in ukrepanja. Okolica je pri samostojnem določanju lahko vodilo ali usmeritev. Večino pa moramo sami samostojno opraviti. Ker bo le tako samostojnost prišla do izraza in prinašala pozitivne učinke za tako osebo, kot okolico.

Geox je zagotovilo za vitalno življenje ter bolj samostojno odločanje.

Več

Categories
Uncategorized

Obutev, modni trend

Obutev narekuje modni trend v estetskih, uporabnih in številnih drugih lastnostih.

Modni trend je obutev, ker ima sodobnim časom primerne lastnosti. Dobre lastnosti obutve so bile od nekdaj iskane. Izbrana obutev je vsakemu uporabniku prinašala izkušnje. Zadovoljstvo je bilo skladno z željami, ki so se v praksi različno izkazale. Seveda si vsi želimo obutev, ki bo imela predvsem dobre lastnosti. takšno obutev je težko najti. Največkrat bi radi, da v trgovini dobimo enako ali podobno obutev, kot je bila predhodna. Vendar je to lahko težava. Takšen model ni več naprodaj ali ga celo ne izdelujejo več. Zato moramo poiskati alternativo. velikokrat nam alternativo nudijo nasledniki. To poemi, da vzamemo novejši model naše stare obutve. To lahko pomeni dober nakup. Proizvajalec je v novem modelu uvedel vse spremembe, ki pri starem modelu niso bile dobre. Kar za kupca pomeni, da dobi na voljo izboljšano obutev. Tako bo lahko njegovo veselje še večje. Dobra obutev ima seveda od kupca do kupca veliko različnih pojmovanj. V prvi vrsti je to uporaba, kar pomeni, da kupec ocenjuje obutev skladno z izkušnjami uporabe. Seveda je v tem primeru uporabna vrednost odvisna od tako namena in načina uporabe, kot tudi primernosti obutve za to uporabo. Tako imamo lahko na voljo zelo različno obutev. Seveda je to le ena od možnosti. Veliko se danes upošteva modo in modni trend. Na policah takšna obutev velikokrat prevladuje. Starejši modeli, ki niso posebej prilagojeni trendom so odmaknjeni na obrobje ponudbe. Kar seveda še ne pomeni, da niso zaželeni. Obstajajo kupci, ki prisegajo na tradicijo. Všeč so jim starejši modeli, ker imajo z njim dobre izkušnje, ter želijo imeti takšno izkušnjo tudi z novo obutvijo. Danes izbira ni težava, problem je izbrati v vsej množični ponudi.

Obutev mora biti najprej osebi primerna, uporabniki pa poleg tega zahtevajo še številne druge lastnosti.

Categories
Prosti čas

Asics, blagovna znamka s tradicijo

Asics je poznana blagovna znamka, ki prihaja iz Japonske. Športna oblačila, ki jih nudijo, so namenjena predvsem za tek in za dvoranske športe. Že dolgo pa niso namenjena le temu, saj jih številni ljudje nosijo tudi kot vsakodnevna, pa tudi kot modna oblačila. S pravo izbiro kosov blagovne znamke Asics se lahko namreč odpravimo, kamorkoli želimo, saj lahko z njimi dosežemo odličen videz, pa še počutje bo na vrhuncu. V njihovi ponudbi lahko najdemo trenirke, kratke hlače in majice, tekaško opremo, vse od oblačil, pa do tekaških čevljev. Športna oblačila Asics so izdelana na takšen način, da zagotavljajo udobje, so lahka in maksimalno ščitijo pred zunanjimi vremenskimi vplivi ter še dodatno poskrbijo za optimalno oddajanje vlage, ki nastane med znojenjem v zunanjost.

Asics pa je tudi blagovna znamka tekaških čevljev, kateri so na podlagi intenzivnih znanstvenih raziskav treh značilnih faz gibanja med tekom zasnovali točno določene komponente sistema I.G.S. Acisc jih je prilagodil zahtevam posamezne faze. Na takšen način so izpopolnili najpomembnejše funkcije tekaškega čevlja, to so stabilnost, oprijem, blaženje in prilagajanje. Acisc športni copati imajo gel blaženje. Prednosti takšnih športnih copat je v tem, da zmanjšuje sile in pritiske ob udarcih noge ob tla, med samim tekom zagotavlja večje udobje in stabilnost, s tem pa se zmanjša tveganje za poškodbe.

V zadnjem delu podplata imajo Acisc tekaški čevlji prilagodljive zareze, ki pod blazinicami optimalno vodijo in stabilizirajo nogo, saj je tako stik s tlemi neposreden. Športni čevlji namenjeni za tek, dajejo tekaču večjo moč in zmogljivost, predvsem zaradi popolne koncentracije telesa na sam tek in ne na uravnavanje svojih nog. Različni modeli športne obutve Asics so namenjeni različnim vrstam teka, med nimi najdemo takšne, ki omogočajo tek po skalah in za vse, ki se želijo približati naravnemu načinu teka in pri tem potrebujejo udobno varnost.

Categories
Šport

Čevlji za sprehode in prosti čas

Pohodniški čevlji so za marsikoga najpomembnejši del pohodniške opreme. Včasih boste slišali izjemno zgovorno primerjavo, ki pravi, da so kvalitetni čevlji na stopalu tako pomembni kot dobri pnevmatiki na avtomobilu. V obeh primerih je varnost odvisna od njih, posebej od tega, kako se obnašajo na različnih terenih. Čevlji, ki jih posamezniki uporabljajo med pohodi, se razlikujejo predvsem glede na to, za kakšen pohod gre. Za tiste, ki obožujejo sprehode po gozdnih poteh, nižjih vzpetinah, raznih pešpoteh in nasploh po takšnem terenu, ki ni preveč zahteven, zadostuje že kvalitetna športna obutev za univerzalno rabo. Športni čevlji so nizki, lahki in takšni, da imajo podplat, ki zagotavlja dober oprijem s podlago. Tudi med sprehodi po manj zahtevnem terenu lahko pride do kakšnih prehodov, ki so nekoliko bolj spolzki ali na kakšen drugi način nepredvidljivi, zato je pomembno, da so čevlji varni.

Nevarnosti se ne sme nikoli zanemarjati, niti med najbolj običajnim sprehodom ne. Tudi travnate površine so lahko nevarne. Predvsem po dežju ali pa zjutraj, ko je vlaga nekoliko višja, so travnate površine precej spolzke. Za spolzek teren pa mora podplat obuvala imeti primeren profil. Zato se je potrebno izogibati takšnim čevljem, ki imajo gladek podplat, saj nimajo primernega oprijemališča s podlago, zaradi česar ne morejo pomagati pred zdrsom.

Za daljše sprehode in manj zahtevne vzpone so primerni treking čevlji ali pa kakšni bolj robustni telovadni copati. Vendar se za ta namen izogibamo čevljem za dvoranske športe. Ti imajo povsem neprimeren podplat za sprehajanje po razgibanem terenu.

Čevlji morajo biti udobni. To je potrebno imeti ves čas v mislih med samim nakupom. Zato morajo čevlji ostati obuti vsaj nekaj minut, v trgovini je priporočljivo z njimi narediti krajši sprehod, da občutimo, če nas čevlji kje žulijo. Če vas kje žulijo, potem zahtevajte drug primer istega modela, saj lahko gre za odstopanje pri izdelavi.

http://www.superge.si/

Categories
Čevlji

Čevlji za različne priložnosti

Čevlji se delijo na več vrst. Imamo moške, ženske in otroške različice, ki se nato delijo po namenu njihove uporabe. Teh pa je v končni fazi toliko, kolikor je različnih dejavnosti, katerih se ljudje udeležujemo. Pri tem je potrebno omeniti predvsem to, da je pri nekaterih vrstah postopek nakupa lahko izjemno zapleten. Predvsem tisti čevlji, ki so namenjeni določenemu športu, lahko pri nakupu povzročijo kar nekaj sivih las in preglavic. Navadni čevlji za dnevno uporabo morajo običajno zadostiti le nekaterim osnovnim lastnostim. Biti morajo udobni, kar pomeni, da nikjer ne tiščijo, da nudijo stopalu primerno oporo in da so čim bolj lahki.

Športni čevlji pri določenih športih pa zahtevajo zelo specifičen postopek nakupa. Bolj kot teža je v tem primer pomembna velikost. Kupec mora vnaprej upoštevati, da se bo čevelj s časom nekoliko razširil. Med športno aktivnostjo so pritiski na čevelj precej večji kot pri običajni dnevni rabi, zato se tudi hitreje razhodijo in raztegnejo. Zato nekateri kupijo model, ki je za okrog pol številke manjši od tiste vrednosti, ki jo običajno nosijo pri obutvi za vsakodnevne namene.

Pohodniški čevlji so tudi svojevrstno področje. Tukaj morate najprej dobro premisliti, za kako zahtevne pohode jih boste uporabljali. Manj zahtevni krajši pohodi in sprehodi zahtevajo manj napredna obuvala. Kakovostni pohodniški čevlji pa so odvisni predvsem od tega, kakšen podplat imajo. Različne blagovne znamke obuval imajo različno tehnologijo blaženja. Zelo težko je oceniti, katera je boljša, zato je pomembno predvsem to, da jo čevlji imajo. Med zahtevno hojo se ustvarjajo različni mehanski pritiski na sklepe in hrbtenico. Zato je pomembno, da je čim več mehanskih pritiskov absorbiranih skozi sistem vzmetenja v podplatih. Kakovostni pohodniški čevlji imajo precej trd podplat, ki ima nekoliko rebrast profil. Trd podplat je potreben zato, da ima pohodnik dober občutek, po kakšni podlagi hodi. Mehki podplati povzročijo, da se ta občutek izgubi.

Več na spletni strani.

Categories
Aerobika

Aerobika je vadba, ki jo le stežka opravljamo nepravilno opremljeni

Aerobika je rekreacija, kjer si zares temeljito razmigamo vsak delček našega telesa, zato sploh ne preseneča, da jo obožujejo prav vsi. Seveda so v prvi vrsti oboževalk prav ženske, zato so oblačila in obutev za na aerobiko velikokrat odličen izgovor za nakup novega športnega oblačila. Nakup lahko opravite kar tukaj! Oblačila za na aerobiko so sestavljena iz športne majčke in kratkih ali dolgih hlač, ki pa morajo biti narejena iz kakovostnega materiala. Takšna oblačila naj bodo oprijeta, a obenem nam morajo zagotavljati vso svobodo, vsaj kar se tiče gibanja. Naj bodo lahka in zračna, saj je aerobika vadba, ki zahteva zares veliko gibanja. V vsakem primeru nam mora biti v oblačilih udobno, oblačila pa naj bodo iz materiala, kot so mikrovlakna ali bombaž, nikakor pa ne dajajmo nase sintetičnega oblačila. Seveda je priporočljivo, da ženske nosimo pod temi oblačili tudi primerna spodnja oblačila, tu je govora predvsem o športnem nedrčku. Najbolj pomembna stvar za aerobiko je obutev, ki naj bodo športni copati, teniski, ki se od navadnih razlikujejo predvsem po precej bolj upogljivem podplatu, ki je še kako potreben, saj je tu govora o veliko poskakovanja. S takšnimi športnimi copati bo aerobika za nas veliko bolj varna.