Categories
dom

Priljubljene storitve profesionalnega čiščenja

Vsak čistilni servis ima širok nabor storitev, med katerimi lahko izbiramo. To je seveda dobra novica, saj imamo na voljo prave storitve, s katerimi kar najbolje poskrbimo za čistočo svojih poslovnih, stanovanjskih ali drugih prostorov. Bo pa treba dobro pobrskati po ponudbi in izbrati storitve, ki se bodo v dotičnem primeru kar najbolje obnesle. Pri tem nam sicer pomagajo čistilni mojstri s svetovanjem, običajno so tudi dovolj prilagodljivi, da lahko poljubno izbiramo specifične storitve pri čiščenju. Zelo verjetno pa je, da nam bodo najbolj koristile tiste storitve, po katerih je tudi sicer največ povpraševanja.

Čistilni servis

Globinsko čiščenje

Osnovno čiščenje je lahko že zadostno za vzdrževanje čistoče trdnih talnih oblog in prostorov, ki nimajo kakšnih posebej občutljivih mehkih materialov. Ne moremo pa povsem računati na to, da bo rezultat takšnega čiščenja dolgoročno res prepričljiv. Pogosto je potrebno globinsko čiščenje, ki bo ponudilo boljši učinek, še posebej če imamo mehke talne obloge, oblazinjeno pohištvo, zavese in podobne materiale, ki jih ne moremo enostavno čistiti sproti.

Globinsko čiščenje je nujno za vzdrževanje visokega higienskega standarda, pa tudi za splošno urejenost in čistočo prostorov. Pogosto je vključeno v komplet storitev, ki jih čistilni servis opravlja v sklopu čiščenja poslovnih prostorov, pa tudi za fizične osebe je to lahko zelo koristna storitev, recimo pri čiščenju kakšnih sedežnih garnitur, preprog in podobno.

Generalno čiščenje

Globinsko čiščenje lahko dopolnimo še z generalnim čiščenjem, ki ga ima v ponudbi vsak čistilni servis. Pričakujemo lahko zelo celovito storitev, saj generalno čiščenje zajema kompletno čiščenje površin in prostorov na delovnem mestu ali v stanovanju. Takšni projekti se praviloma izvajajo le občasno, lahko tudi le enkrat na leto, kar pomeni, da bodo stroški precej nizki, z vsem skupaj pa ne bo veliko dela ali skrbi. Je pa rezultat nadvse navdušujoč, saj bodo vsi prostori brezhibno čisti.

Categories
Uncategorized

Ali se pravilno lotevate čiščenja

Najpravilneje se čiščenja lahko lotite tako, da najamete čistilni servis, ki bo to opravil namesto vas. Še vedno pa se veliko ljudi čiščenja loteva samih, zato si bomo v tem članku ogledali nekaj nasvetov, ki so vam lahko v veliko pomoč pri hitrejšem opravljanju tega dela. Je že res, da so plačljivi čistilci mojstri svoje obrti, ki bodo to delo opravili veliko hitreje in bolj učinkovito, kot bi ga opravili vi. Prav v današnjem članku pa bomo predelali tudi nekaj nasvetov, ki se jih poslužujejo čistilni servisi, da je čiščenje hitro in učinkovito.

Čiščenja se lotite tako, kot bi se lotili službe. Ustvarite si urnik in se ga striktno držite, recite si naprimer, da boste pospravljali vsako soboto od 9-12h ali pa kaj takega. Ni boljšega občutka od tega, ko je dom popolnoma očiščen. Tako kot profesionalni čistilci pa tudi vi ne odnehajte dokler vaše delo ne bo končano. Ker se boste med čiščenjem po vsej verjetnosti tudi precej umazali, se oblecite tako, da vas obleke pri delu ne bodo ovirale ter, da jih boste kasneje lahko oprali.

Precej čiščenja poteka na kolenih, zato je dobro, če imate kakšne ščitnike, ki bodo vaša kolena zavarovali pred odrgninami in modricami. Za profesionalno čiščenje ne bo dovolj oprema, ki jo vidite prodajati na televiziji. Tako kot pravi čistilci si tudi vi priskrbite profesionalno orodje. Kvalitetno orodje za čiščenje ter ostala oprema kot so čistila in podobno vas ne bodo stale prav veliko, zato tu ne varčujte, boljše orodje in oprema, lažje bo čiščenje.

Preden se samega čiščenja lotite pa si tudi pripravite teren. Iz tal poberite vso nepotrebno navlako, stole postavite na mizo, pospravite vse kar se da, manj stvari, kot vas bo oviralo, lažje bo vaše čiščenje. No tako, ogledali smo si nekaj nasvetov, ki bodo olajšali vaše čistilne podvige.

Categories
Storitve

Zakaj je strojno čiščenje bolj kakovostno od ročnega

Da je strojno čiščenje bolj kakovostno od ročnega ni prav nobenega dvoma. Predvsem, ko je govora o večjih površinah, ki jih je treba očistiti, je strojno čiščenje, s pomočjo čistilnih strojev nepogrešljivo, saj ne le, da zmanjšajo sam čas čiščenje, temveč hkrati zmanjšajo porabo čistil, ki se za čiščenje uporabljajo. Časi, ko so se za čiščenje večjih površin trudili posamezniki z metlami in krpami, so minili, saj se v današnjem času to skoraj izključno počne s strojnim čiščenjem. Nekateri izračuni so pokazali, da so stroji za čiščenje tudi do kar 45 krat hitrejši od najboljših čistilk in čistilcev. S tem lahko dokazano trdimo, da s strojnim čiščenjem dosežemo velik prihranek na času.

Pri strojnem čiščenju, ki ga izvaja čistilni servis cunj’ca, je govora o čistilnem stroju, ki so v današnjem času praviloma visoko učinkoviti, enostavno jih je vzdrževati, še lažje upravljati. Z njimi poleg tega, da prihranite čas, znižate same stroške, saj čistilni stroji očistijo še tako umazana tla. Strojno čiščenje se navadno izvaja v delavnicah, za tla v kopališčih, v skladiščih, trgovinah, trgovskih centrih, športnih dvoranah, bolnišnicah, skratka na vseh večjih površinah. Strojno čiščenje s pomočjo čistilnega stroja je veliko bolj kakovostno od ročnega, saj se pri ročnem rado zgodi, kljub veliki količini porabljenih čistil, rezultat ni zadovoljiv. Pri strojnem čiščenju uporabljajo manjše količine čistil, a se velikokrat uporablja para visoke temperature in stroj, ki ima različne krtače in čistilne plošče.

Visok pritisk krtače očisti še tako umazana tla, vsesplošno pa je znano, da se s pomočjo pare visoke temperature uniči večina bakterij. Treba se je zavedati, da kvalitetno strojno čiščenje, ne le zagotavlja popolno čistočo, ampak ohranja vrednost objekta ali poslovnega prostora. Strojno čiščenje, ki ga izvaja čistilni servis cunj’ca, je bolj kakovostno od ročnega, ker je bolj učinkovito in natančno, saj se izvaja s kakovostnimi čistilnimi sredstvi in z napredno tehnologijo.