Categories
Otroška oprema

Stolčki za hranjenje morajo biti zanimiv in lepo oblikovani

Izzivi vseh staršev so kako prepričati otroka naj pride za mizo v času kosila. Otroci so nemirni, razgrajajo pri mizi, zato je miren obrok z vašim malčkom prej izjema, kot pravilo.

Kako nahraniti otroka?

Čas kosila je za otroka nekaj kar predstavlja oviro pred zabavo. Ker mora biti med tem ko je pri miru, je hranjenje nekaj česar ne mara. Zato potrebujemo rešitev. Stolčki za hranjenje so vsem otrokom všeč. Zlasti, če so okrašeni z različnimi motivi in določenimi gumbki. Naj bo stolček vašega malčka nekaj kar bo hotel uporabljati in naj se na njem igra, med tem ko ga vi hranite.  Otrok se bo podzavestno hranil, ker bo zaposlen z igranjem.

Hranjenje otroka je nekaj kar predstavlja izziv vsakemu staršu. Predvsem prepričanje, da mora jest je tisto kar je najtežje. Ker pa se radi umažejo je tudi čiščenje tisto kar nas potem čaka. Kje je težava? Otrok na hrano ne gleda tako kot na hrano gledajo odrasli. Otrok vidi v hranjenju zabavo in igro. Zato ni hudič, da bo roka dajal na in v hrano in posledično bo vse okrog njega umazano. Pa še sam se bo umazal. Stolčki za hranjenje zopet predstavljajo odlično rešitev. Predvsem za to, ker so visoki in so nekako zaklenjeni. Naša naloga je potem la še spraviti žlico v tista majčkena usteca. Pa vendar tudi to ni lahko. Zato je pomembno, kot smo že zgoraj omenili, naj bo čas za kosilo ob enem čas, ko se otrok igra. Stolčki za hranjenje morajo biti oblikovani in narejeni tako, da bodo za otroka zanimivi. Nekako tako, da si bodo želeli biti v tem stolčku. Torej, vse je igra misli, kako prepričati otroka, da so stolčki za hranjenje varni in zabavni.

Categories
Igrače

Izbira dude za otroke

Pri nakupu dude za otroke je izjemno pomembno, da upoštevamo merila proizvajalca, ki določajo, kateri starostni skupini je namenjena. Otroci se v najzgodnejšem obdobju izjemno hitro razvijajo, temu pa se morajo prilagajati tudi dude za otroke. Zato je ključnega pomena pri izbiri dude za otroke to, kako so veliki in kakšna je njihova anatomska oblika.

Prav anatomska zasnova dude za otroke je ključni faktor kakovosti. Prav vsak del dude za otroke mora biti primerno oblikovan. Oblika zunanjega dela se mora prilagajati otroškim ustnicam in nosu. Ta vidik je pomemben iz več razlogov. Nepravilna anatomska oblika dude za otroke lahko negativno vpliva na razvoj tega dela obraza, zlasti pri tistih otrocih, kjer je uporaba dude za otroke izjemno intenzivna oziroma pogosta. Primerna anatomska oblika zunanjega dela pa je pomembna tudi iz vidika varnosti. V primeru, da otrok pade, mora biti oblika dude za otroke takšna, da ne povzroči poškodbe, če bi otrok zadel vanjo. Pri tem je pomembno tudi to, da material ni pretrd.

Tudi notranji del dude za otroke, ki ga otrok sesa, mora zagotavljati nekatere ključne lastnosti. Bistven je spoj med zunanjim in notranjim delom. Ta mora biti izjemno vzdržljiv, tako da zagotavlja, da otrok ne bo s sesanjem mogel ločiti zunanjega in notranjega dela. Silikon, iz katerega so dude za otroke izdelane, mora biti kakovosten in dovolj trd, da ga otrok ne more pregrizniti, hkrati pa dovolj fleksibilen, da ne povzroča negativnih posledic za razvoj notranjosti otroške ustne votline. Iz tega vidika je pomembno, da so dude za otroke izdelane po merilih ortodontske primernosti. S tem je zagotovljeno, da sesanje ne vpliva na pravilen razvoj zobovja in čeljusti. Za konec pa velja omeniti še to, da je dude za otroke pomembno zelo pogosto menjati, saj se na njih zadržujejo bakterije in druge škodljive snovi iz okolja, ki lahko vplivajo na zdravje otroka.

Categories
Otroška oprema

Praktično oblikovana previjalna torba je lahko tudi lepa in moderna

Previjalna torba je nekaj, nakupu česar se nekatere mame spretno ogibajo. A previjalna torba je nekaj kar bi morala imeti v lasti vsaka družina, ki ima v svoji sredi majhnega družinskega člana. Večina previjalnih torb današnjega časa je oblikovanih s prefinjenim okusom estetike, premorejo ogromno prostora, so prilagodljive in obenem zelo praktične. Potrebno je le izbrati pravo. Seveda se najbolje obnesejo tiste, ki imajo več predalov, ki jih ločujejo prekati. V takšno torbo lahko namreč pospravimo vse kar potrebujemo za nego in za popolno oskrbo dojenčka tudi takrat, ko smo z njim na poti. Moderna previjalna torba je mladim mamicam večkrat tako nepogrešljiv pripomoček na poti, kot tudi lep modni dodatek, saj lahko v njo zraven dojenčkove pospravijo tudi svoje stvari. Previjalno torbo lahko uporabimo tako za potovanje, kakor tudi za krajši sprehod v park ali k zdravniku. Še posebej v prvih mesecih, ko je obisk zdravnika velikokrat nujna stvar je takšna torba izvrstna za shranjevanje plenic, krpic, stekleničk, pa tudi za shranjevanje dodatnih oblačilc. Nepogrešljiva je v takšni torbi, ko otrok malo zraste kašica, kakšen keks ali kreker, pa tudi duda in . V vsakem trenutku pripravljena za nove dogodivščine je previjalna torba.

Categories
Otroška oprema

Poganjalec, igrača, ki je narejena za zabavo malčkov

Poganjalec, to izjemno zanimivo kolo brez pedal je dobesedno obnorelo svet. Narejen je za zabavo, a v sebi nosi nalogo naučiti malčka krmiljenja in lovljenja ravnotežja, na povsem enostaven in na sila zabaven način. Poganjalec je v zadnjih let prvi na listi rojstnodnevnih ali ostalih darov za malčke. Marsikdo težko verjame, da se lahko že tako majhen otrok nauči vožnje kolesa brez pomožnih kolesc in brez muke, ko ga s sklonjenim hrbtom držite na navadnem kolesu. Otrok se na poganjalcu najprej nauči ravnotežja in krmiljenja , šele kasneje se nauči poganjanja. Poganjalec nudi otroku enostavno vodenje in sila zabavno vožnjo. Da bo otroku zares v veselje pa je vrsta na starših in njihovi pazljivosti, ko se ga odpravijo kupovat. Pomembno pazljivost zahteva izbira teže poganjalca, ki je za otroke izjemnega pomena. Pomembno je, da je poganjalec dovolj nizek, da otrok udobno sedi, hkrati pa ima ravno na tleh obe nogi. Raje izberimo poganjalec, ki ima napihljiva kolesa saj so bolj obstojna, kot so plastična. Če izbirate glede na ceno, je pomembno dejstvo, da je cena vedno premo sorazmerna s kakovostjo. Če želimo, da bo naš otrok že zgodaj osvojil ravnotežje, mu kupimo poganjalec.

Categories
Otroci

Delovanje dude je velikokrat čudežno

Dude, njen nakup in uporabo najbolje poznajo mlade družine, ki imajo dojenčka. Dude so tiste h katerim se starši zatečemo, ko želimo svojega otroka potolažiti ali ga pomiriti. Na žalost lahko napačno izbrana duda povzroči kar nekaj zmede in otroka nauči napačne uporabe obraznih mišic. Zato pri nakupu dude posebno pozornost namenimo starosti otroka, za katerega izbiramo dudo in materialu iz katere je duda narejena. Duda, ki jo ponudimo otroku mora biti vedno čista, takoj po nakupu jo operemo s milom in s vročo vodo, kasneje pa jo vedno, ko pade na tla skrbno operemo. Delovanje dude je včasih prav neverjetno, otroka čudežno pomiri in ga obenem potolaži. Ortodontske dude so še posebej primerne, saj, če so pravilno oblikovane ne vplivajo na nepravilno obliko čeljusti in otrok nima težav s nepravilno oblikovanim zobovjem. Dude so narejene iz različnih materialov, še posebno pozornost moramo namenjati dudam iz gume, ki kaj hitro postanejo lepljive. Najboljše so silikonske, pa tudi dude, ki so narejene iz eko kavčuka. Dude ne smemo otroku nikoli obešati dojenčkom okoli vratu, če pa se nam pogosto dogaja, da duda pristane na tleh, kupimo posebne trakove. Lahko poiščete še kakšen nasvet tukaj. Za tolažbo svojega otroka se odločite za nakup dude.