Categories
dom Pohištvo

Posteljni okvirji, izbira lastnosti in dodatkov

Posteljni okvirji so lahko osnovni ali individualno nadgrajeni v kolikor dodatna oprema to omogoča.

Med seboj so posteljni okvirji različni v mnogih značilnostih. Visoko ležišče ali nižje ležišče pomeni različno oddaljenost od tal. Izbira optimalne oddaljenosti od tal je odvisna predvsem za osebe, ki težje vstajajo iz postelje oziroma imajo druge gibalne omejitve. Bolj svobodna izbira so posteljni okvirji za mlade in zdrave osebe. Vstajanje iz postelje je praktično trenutek v celotnem dnevu, zato je lastnost za mnoge žrtvovanja vredna v prid drugim lastnostim. Hkrati ta lastnost ni nepomembna za vse, ki jih zanimajo posebni posteljni okvirji. Gre za izvedbe, ki vsebujejo poleg okvirja vzmeti, vzmetnico, pokrivalo in vzglavje. V tem primeru se vzmeti v postelji premikajo z vzmetmi vzmetnice, kar zmanjša pritisk na vzmetnico. S tem je zmanjšana obraba ter omogočena daljša življenjska doba. Podlaga postane mehkejša zaradi absorbiranja togosti in trdote preko premikanja in upogibanja. Takšni posteljni okvirji so zanimivi za vse, ki imajo raje mehkejše podlage ter možnost višjega ležišča. Nadalje pa je mogoče izbirati tudi po drugih lastnostih, ki v večji ali manjši meri vplivajo na uporabniško izkušnjo. Pomembnejše razlike so v osnovnih materialih, izvedbi, letvenem dnu ali brez njega, dvižnem letvenem dnu ali brez te možnosti, v ponudbi z vzmetnico ali brez nje, v predalu pod posteljo ali brez njega ter v raznih drugih lastnostih. V prvi vrsti morajo izbrani posteljni okvirji koristiti uporabniku, sicer so bolj ali manj neuporaben balast. Nekatere izmed lastnosti se nam na prvi pogled zdijo uporabne, vendar bomo z boljšim razmislekom ugotovili njihovo neuporabnost. Za njihovo neuporabnost ni kriv proizvajalec, ampak naša neuporaba oziroma majhno število uporab. Pri odločitvi velja pomisliti na naše dosedanje izkušnje uporabe.

V primeru izobilja obstoječega prostora za shranjevanje so posteljni okvirji z pod posteljnimi predali nesmisel ter obratno smiselni v primeru skromnega obstoječega prostora za shranjevanje.

https://www.harveynorman.si/spalnice/postelje-in-posteljni-okvirji

Categories
dom

Vrtno pohištvo, oprema okolice doma

Vrtno pohištvo zagotavlja domu razširjeno uporabnost .

Kako bo v ta namen izkoristili vrtno pohištvo je odvisno predvsem o nas samih. Nekaterim je prostor v katerem bo postavljeno dodatna površina, ki je uporabna določen del leta. nekateri gredo korak dlje, prostor si opremijo v slogu oaza miru . V tem primeru gre za prostor, ki je z ostalimi povezan zgolj z dostopom iz notranjosti, pred ostalim svetom pa je skrit. To pomeni, da bo človek v tem prostoru bival, ustvarjal takrat, ko si bo želel odmaknjenost od ostalega sveta. Taki primeri niso redkost, saj ljudje danes vedno bolj cenijo mir in zasebnost. Izbrano vrtno pohištvo je lahko dodatno prilagojeno takšnim pobegom v mir in zasebnost. Lahki materiali in konstrukcije omogočajo, da bodisi v prostor prinesemo pohištvo ali ga situaciji primerno prerazporedimo. Drugi prisegajo na bolj masivno vrtno pohištvo, ker jim daje pomemben občutek varnosti, ima pa tudi druge prednosti. Z izbiro seveda danes praktično ni omejitev, posebnost je izdelava po naročilu. Gre za podoben trend kot pri pohištvu za notranje prostore. Kupci se zavedajo, da bodo v vsakem primeru morali investirati, ker cenijo svojo individualnost jim vrtno pohištvo po meri pomeni smiselno odločitev. Podobno kot pri notranjem pohištvu izberejo praktično vse, dodaten plus pa je natančno prilagoditev prostoru in drugim zahtevam. Gre lahko za prilagoditve oblike, velikosti, materialov, barv, vzorcev in vseh drugih lastnosti. Takšna odločitev je posebno dobra, ko imamo omejen prostor, ko mora vrtno pohištvo ustrezati okolici ter v raznih drugih primerih. Če imamo omejen prostor nam klasična ponudba nudi bodisi prevelike ali premajhne kose pohištva. Ustreznost pa pomeni, da želimo imeti enak slog oblikovanja, materiale in drugo kot ga najdemo v okolici. V okolici, kjer prevladuje les, bodejo v oči plastične mase, primerov neskladja pa je še več.

Vrtno pohištvo izbirajmo tako, da bo nam v celoti všeč in popolnosti koristno.

Categories
dom

Lesena vhodna vrata nudijo pridih domačnosti

V zadnjem času se pri gradnji hiš in stanovanj ne poudarjata le videz in modernost temveč tudi stroškovna učinkovitost. Les je en tak material, ki je bil že od nekdaj velikokrat v uporabi, tako pri gradnji kot pri opremljanju hiše oziroma stanovanja. Ima namreč kar nekaj dobrih lastnosti, zaradi česar ljudje danes še vedno ostajajo pri njegovi uporabi. Konec koncev pa živimo v deželi, ki je z lesom še kako bogata in le zakaj ga ne bi izkoristili?

Les je lahko precej dober zvočni in toplotni izolator, je masiven, trpežen, lepega videza, naraven in še in še. S tem pa kot smo že v začetku dejali, ni les le lepega videza, ampak imamo lahko z njim tudi kakšen prihranek kot je recimo to, da les pomaga ohranjati toploto v prostoru.

Zaradi svojih prednosti in seveda tudi zaradi izobilja lesa, je v slovenskih domovih še vedno moč opaziti kar precej lesenih elementov. Lesena vhodna vrata in tudi lesena notranja vrata so čisto tipična za naše domove. S tem pa seveda ni čisto nič narobe. Le-ta dajo domu pridih domačnosti in je na pogled prijetnejše kot pa recimo kakšna plastična zadeva. So zelo masivna, kvalitetna, dober izolator, predvsem pa so naravna. Pri lesu lahko za razliko od plastike izbiramo tako vrsto lesa kot vse kasnejše obdelave. Pri plastiki pa lahko izbiramo le njeno končno barvo. Tako nam nudi les tudi zelo pestro izbiro in si lahko prilagodimo stvari po svojih zamislih oziroma željah.

Categories
Razno

Vrtno pohištvo, paleta različnih možnosti

Vrtno pohištvo je danes različno, loči ga paleta različnih možnosti izbire.

Okusi kupcev so različni, podobno kot so različni pogledi in pričakovanja glede uporabnosti, praktičnosti in vseh drugih pripadajočih lastnosti. Vrtno pohištvo kupci izbirajo po različnih načelih, izkušnjah in pričakovanjih. Razlike se kažejo v izpostavljenih lastnostih, katere kupci postavljajo kot prioriteto oziroma med važnejše. Vrtno pohištvo ja lahko preprosto ali zahtevnejše za vzdrževanje, lahko je cenovno ugodno ali zahtevnejša investicija, uporaba je lahko namenska ali v široki paleti možnosti. Temu primerno je vrtno pohištvo različno, prilagojeno različnim okusom, zahtevam in pričakovanjem. Les, kot zelo star in klasičen material, ima konkurenco v plastičnih masah. Razlika med njima je poleg izgleda v vzdrževanju. Vzdrževanje lesa je zahtevnejše, izgled je večini kupcev prestižnejši, bolj všečen in domač. Obratno so plastične mase večini po izgledu manj prijetne, vendar bistveno manj zahtevne za vzdrževanje. Podobne razlike so, ko govorimo o investiciji. Plastične mase so zaradi cenovne ugodnosti tudi velikokrat preprosto zamenjane, ko gre za lepotne napake, poškodbe in druge nepravilnosti, kot posledice uporabe. Les, že zaradi same investicije, zahteva nekaj več premisleka o popravilu ali zamenjavi. Popravilo je lahko različno zahtevno, vsekakor pa les nudi večjo paleto možnosti v primerjavi z plastičnimi masami. Vrtno pohištvo se poleg lesa in plastičnih mas izdeluje iz različnih materialov. Podobno kot pri lesu in plastičnih masah je vrtno pohištvo tudi pri drugih materialih različno v vseh navedenih lastnostih. Vrtna miza iz kamna je glede življenjske dobe praktično večna, brez težav preživi več generacij. Hkrati ni tako uporabna kot aluminijasta vrtna miza, katero lahko brez težav prenašamo na različne lokacije. Vrtno pohištvo je zato potrebo izbirati in ocenjevat z več vidikov. Dobra referenca pri izbiri je lahko pridobljena na več načinov.

Vrtno pohištvo je pomemben sestavni del doma, z njim okolica pridobi svoj karakter in značilnosti, razlikuje se od sosednje in drugih okolic doma.

Categories
Vrtno pohištvo

Vrtno pohištvo v novi podobi vrta

Ste že razmišljali, da bi korenito spremenili videz vašega vrta tudi tako, da bi zamenjali vrtno pohištvo? Vzemite v roke list papirja in svinčnik ter pričnite risati načrt, kakšna bo nova podoba vašega vrta. Določite kraj, kjer bodo po novem ležale gredice z rožami. Poleg njih določite prostor, kjer bo stalo vrtno pohištvo: vrtni stoli, vrtna miza, klopi in ostala vrtna garnitura, na katero se boste lahko udobno namestili in opazovali lepote cvetličnega vrta.

V naslednjem koraku morate določiti mesta, kjer se bodo nahajala drevesa in razni okrasni grmi. Odločiti se morate, ali bo vaš vrt bolj podoben sadovnjaku ali pa bo bolj podoben parku, seveda pa lahko uberete tudi vmesno pot. Vrtno pohištvo za sadovnjak je precej manj številno kot za vrt, ki ima zasnovo parka. V sadovnjaku boste potrebovali vrtno mizo, ki je precej robustna, če jo boste želeli uporabljati tudi kot delovno mizo. Za ta namen je bolj priporočljivo, da izbirate med vrtnimi mizami, ki so izdelane iz masivnega lesa, ali pa imajo mizno ploščo izdelano iz kovine. Tudi ostalo vrtno pohištvo za sadovnjak mora biti nekoliko bolj vzdržno, zlasti v primeru, da boste nanj odlagali orodja in druge pripomočke, ki jih boste uporabljali.

Če ste se odločili za vrt, ki bo imel videz parka, potem imate veliko več manevrskega prostora pri izbiri tega, kakšno vrtno pohištvo boste nanj namestili. Če ne nameravate porabiti veliko denarja, potem pozabite na masivni les ali pa na vrtno pohištvo iz kovine. V tem primeru poglejte raje za kakšno dobro ponudbo vrtnega pohištva iz umetnih materialov. Zagotovo boste našli kakšno dobro ponudbo po zelo dostopni ceni. Ne pozabite, da na vrt spadajo tudi vrtni ležalniki, na katerih se lahko odpočijete na prijetnem soncu ali v zavetju sence. Kadar kupujete vrtno pohištvo morate imeti v mislih predvsem to, da si boste z novo opremo povečali udobje.

http://www.vrtno-pohistvo.si/

Categories
Hiša Stavbno pohištvo

Na kaj je dobro paziti pri nakupu vrtnega pohištva

Pravo vrtno pohištvo bo dalo piko na i okolici vašega doma. Seveda so pomembne urejene cvetlične gredice in skrbno pokošena trava, toda če želite svoj trud razkazati svojim gostom, jim kavo in piškote postrezite kar zunaj (seveda, ko je vreme toplo in sončno). Pa tudi sami boste uživali na prostem, če se boste lahko namestili na udoben fotelj ali gugalnico.