Categories
Razno

B.D.Bonako d.o.o in okna

Superokno.si je spletna stran, ki vam omogoča dostop do kvalitetnih in cenovno ugodnih oken, okenskih polic, industrijskih vrat, rolet in podobnih izdelkov. PVC okna izpod rok skupine Hanus so namreč v vrhu ponudbe cenovno ugodnih in tudi energetsko varčnih oken. Linije profila so elegantne in mehko zaobljene ter tako oknu zagotavljajo vrhunski estetski design ter omogočajo tudi enostavno čiščenje in vzdrževanje oken. Pri PVC oknih boste lahko izbirali kar med enajstimi različnimi vrstami zasteklitve in med trinajstimi različnimi vrstami barv ter imitacij.

Poleg PVC oken pa lahko preverite tudi ponudbo ALU oken, PVC-ALU oken, lesenih oken, les-alu oken in drsnih oken ter vrat. Lesena, energijsko varčna okna so izdelana iz borovega lesa, okvir oken pa je narejen kar po najmodernejših tehnologijah in idejah. Lesen profil okna je inovativna rešitev, ki pa vključuje dober izgled, nudi malo truda pri vzdrževanju, ampak ima visok standard pri izolaciji in zvočnem parametru. Tudi pri tej vrsti oken boste lahko izbirali med različnimi barvami in drugimi lastnostmi okna.

Na spletni strani www.superokno.si boste našli vse informacije o različnih vrstah oken, ki vam bodo omogočile tudi lažjo končno odločitev. Seveda pa lahko pri izbiri in nakupu oken povprašate za nasvet tudi strokovnjake.

B.D.Bonako d.o.o vam torej ponuja največ kvalitete za vaš denar.B.D.Bonako d.o.o bo vaš partner, ki vam bo znal strokovno svetovati in vam bo zagotovil celovito rešitev na enem mestu. Če torej kupujete okna, vhodna vrata ali garažna vrata, senčila, ograje ali ostalo stavbno pohištvo ter si želite najboljšega razmerja med kvaliteto in ceno se prepustite strokovnjakom B.D.Bonako d.o.o.

Categories
Okna

Pvc okna so zelo iskana in cenjena

okno8Okna so osnovni element vsake stavbe. Nekoč so izdelovali večinoma lesena okna. Imajo veliko prednosti pa tudi nekaj slabosti pred okni z drugimi materiali. Večinoma ljudi moti in vidijo slabost v prevelikem vzdrževanju.
Pvc okna so izdelana v različnih barvah, oblikah in velikosti. Izdelava je zelo napredovala in nam nudijo vse kar od oken lahko pričakujemo. Pomembno je, da so lepa in da nam nudijo maksimalno izolativnost in, da nam za vzdrževanje ne vzamejo preveliko časa. Ker so pvc okna prožna, se vračajo v prvotni položaj, tudi ob velikih temperaturnih spremembah. Imajo zelo dolgo življensko dobo in veliko let izgledajo kot nova. Velikokrat izgledajo pvc okna kot da so iz lesa. Ker jih ne kupujemo za nekaj let temveč za leta in leta, za veliko let, moramo biti zelo pozorni na kvaliteto. Ne smemo gledati samo ceno in stroške. Kmalu se nam bodo vsi stroški povrnili, če bomo kupili kvalitetna. Privarčevali bomo v zimskih mesecih za ogrevanje in v poletnih mesecih pri klimi. Klime praktično ne bomo več potrebovali.
Ste se že odločili s čim izolirati vašo hišo? Če ste še neodločeni si preberite še nekaj več na to temo na spletni strani prodajalca Maton.

Pvc okna so prevzela trg, zaradi vseh prednosti, ki nam nudijo. Ker prevečkrat gledamo na stroške, so pvc okna za enako kvaliteto cenovno bolj ugodna od lesenih. Pred leti njihova kvaliteta ni bila tako dobra kot je danes. Tehnologija izdelave je zelo napredovala. Nekateri so bili mnenja, da bodo les šel v pozabo. Vendar se to ni zgodilo. Še vedno so nekateri ljudje, ki kupujejo samo naravne materiale in nebi nikoli zamenjali les s plastiko.

Categories
Okna

Ali poznate vse lastnosti, ki jih imajo pvc okna?

Pvc okna so vedno bolj priljubljena, tudi kadar se ljudje za njih odločajo pri novogradnjah, kakor takrat, ko svoja stara okna menjajo za nova. To so okna, ki so perfektna rešitev, za vse, ki se zavedajo, da je skrb za energijo in ekologijo osnovno, če želimo naš planet ohraniti tudi prihodnjim rodovom.

Eden od glavnih in najpomembnejših razlogov za tako hiter razvoj v zadnjih letih je seveda poleg estetskih, varnostnih in tehnoloških lastnostih tudi zmanjševanje toplotnih izgub. Prav iz tega razloga lahko prihranimo kar nekaj denarja pri ogrevanju, saj so izgube toplote skozi takšna okna res minimalen. Še posebej se prihranek pozna, če se odločimo za nakup oken, ki imajo dvojno ali trojno zasteklitev.

Pvc okna – http://www.mke.si/pvc-okna/ so zelo kvalitetna, njihova cena, pa je v primerjavi z nekaterimi drugimi kar znatno manjša. To so okna, ki imajo poleg toplotne zelo veliko zvočno neprebojnost, saj v večini primerov ostane prav vsak hrup, na njihovi drugi strani, naš spanec pa je v tišini popolnoma miren. S nakupom pvc oken skrbimo za gozdove, le tako bodo ostala naša pljuča celotnega sveta dolgo zdrava. Narejena so iz umetnega materiala, ki so obstojni na ultravijolične žarke, kar pomeni, da tudi po nekaj letih ne rumenijo, ne bledijo ali se kako drugače starajo. Povrh vsega se nakup takšnih oken še kako izplača, saj ne potrebujejo posebnega vzdrževanja, pa tudi čiščenje je zelo enostavno. To je velik plus še posebej pred lesenimi okni, ki jih moramo skozi leta velikokrat prebarvati.

Categories
Okna

PVC-okna – funkcionalnost in estetski videz

Zakaj ravno PVC-materiali?

PVC-okna so v primerjavi z okni, izdelanimi iz drugih materialov, precej bolj obstojna, odporna na različne vremenske pogoje in omogočajo prihranek energije, saj z montažo PVC-oken izboljšate toplotno izolacijo. To ne pomeni zgolj zmanjšanja stroškov ogrevanja v zimskih mesecih, ampak bo vaše stanovanje prav po zaslugi PVC-oken tudi v poletnih mesecih prijetno hladno. Na ta način bo poraba klimatskih naprav precej manjša, kar se bo poznalo tudi pri debelini vaše denarnice. Poleg tega so PVC okna tudi cenovno zelo ugodna, materiali pa so enostavni za čiščenje in vzdrževanje. PVC-okna so načeloma izdelana s pomočjo računalniško vodene opreme, ki omogoča preciznost pri izdelavi in poskrbi za neoporečen končni produkt. PVC-okna – okna prihodnosti …

 

Različni modeli PVC-oken

Za razliko od aluminija in lesa so PVC-materiali precej enostavni za oblikovanje, kar omogoča bolj domiselne in estetsko dovršene izdelke. Prav zaradi tega lahko izberete takšna PVC-okna, ki se bodo povsem prilagodila podobi vašega doma. Ponudba je izjemno bogata – privoščiti si lahko zapletene dizajne in eksperimentiranje z barvami. Namesto izstopajočega tujka, ki skazi podobo vašega bivališča, se bodo PVC okna zlila z njo v popolno harmonijo.

 

Kako je z montažo?

Skrbno preučite ponudbo PVC-oken, saj nekateri prodajalci ob nakupu ponujajo tudi brezplačno montažo. Strošek ni zanemarljiv in je tako lahko pomemben faktor pri odločitvi. Šele kvalitetna montaža PVC-oken, ki jo izvedejo izkušeni mojstri, bo poskrbela, da bodo vaša nova okna resnično služila svojemu namenu – tako pragmatičnemu kot povsem estetskemu …

 

PVC-okna – kvaliteta, estetskost in cenovna ugodnost … Ker si vi in vaš dom zaslužite le najboljše!

Categories
Okna

Prednosti pvc okna pred alu in lesenim oknom

Okna so nepogrešljiv del vsake hiše. Če gradite novo hišo ali menjate stara okna, vas najbrž zanima, katera okna so najboljša izbira za vas.

Najboljša izbira so zagotovo PVC okna. Prva dobra lastnost teh oken je, da je PVC zelo dober toplotni izolator, zato taka okna pozimi ohranjajo toploto v hiši in hlad zunaj, poleti pa zadržujejo hlad znotraj in vročino zunaj. S PVC okni boste zato pozimi zagotovo prihranili pri kurjavi. Poleg dobre toplotne izolacije imajo ta okna tudi visoko stopnjo zvočne izolacije. Zaradi preprostega oblikovanja obstaja veliko dizajnov in barvnih odtenkov PVC oken, med katerimi lahko izbirate in tako poskrbite za dobro usklajenost med okni in zunanjim ter notranjim videzom hiše ali drugega objekta. Ta okna so zelo vzdržljiva in tako dobro odporna proti vremenskim pojavom, prav tako pa so nezahtevna za vzdrževanjem, saj pri umivanju poleg stekel obrišete le še profile. Najboljša stvar PVC oken, poleg dobre toplotne izolacije in enostavnega vzdrževanja, pa je cena. V primerjavi z ostalimi tipi oken so ta okna najbolj poceni. PVC okna med vsemi okni torej predstavljajo verjetno najboljšo razmerje med ceno in funkcionalnostjo (varčnost in trajnost).

ALU ali aluminijeva okna so sicer dobra izbira, če želite zastekliti večje površine, saj so izjemno trdna in stabilna. ALU okna so precej vzdržljiva in odporna proti vremenskim pojavom, saj aluminij ne rjavi in lahko zato taka okna zdržijo več desetletij, vendar pa je njihov glavni problem v slabši toplotni izolaciji. Aluminij je namreč kot vse kovine dober toplotni prevodnik.

Okna iz lesa so najverjetneje prava izbira za vas, če gradite hišo v podeželskem slogu ali hišo iz naravnih materialov. Dejstvo pa je, da se glede na izolacijske lastnosti ne morejo primerjati s PVC okni. Tudi vremenski pojavi imajo na lesena okna veliko večji vpliv, zaradi zelo vlažnega okolja lahko hitreje preperijo, zato boste morali lesena okna redno vzdrževati z novimi nanosi lakov in barve. To nevšečnost bi se dalo rešiti z nakupom oken z dodatno PVC plastjo ali ALU oblogo, vendar pa je cena takšnih oken višja in tako razmerje med ceno in uporabnostjo ni več enako.

Categories
Okna

4 razlogi za montažo PVC-oken

  1. PVC-okna – prihranek energije

PVC-okna veljajo za odlične izolatorje, kar bo bistveno zmanjšalo porabo energije. V zimskem času bodo vaše stanovanje varovala pred mrazom, poleti pa pred vročino. S pomočjo PVC-oken lahko tako drastično zmanjšate stroške ogrevanja in ohlajanja različnih prostorov. Investicija, ki se vam na dolgi rok več kot povrne. PVC-okna pa niso dobra izbira le za vašo denarnico, temveč tudi za okolje. Z odločitvijo za montažo PVC-oken tako ubijete dve muhi na en mah!

Categories
Okna

PVC-okna: nizke cene in visoka kvaliteta

  • Prednosti PVC-oken

Ugodne cene niso edina prednost PVC-oken. Ena izmed njihovih številnih kvalitet je ta, da so izredno dobri izolatorji, kar bo precej zmanjšalo vaše stroške ogrevanja. Poleg tega so PVC-okna zelo obstojna in primerna za vse vremenske razmere, do živega jim ne pridejo niti močni sočni žarki, saj jih odlikuje posebna UV-zaščita. Tako se vam ni potrebno bati bledenja ali rumenenja, zaradi česar bi jih bilo potrebno barvati. Z montažo PVC-oken boste pomagali pri ohranjanju gozdov in preprečili razjedanje črvov, kar se pogosto dogaja pri lesenih oknih, hkrati pa boste zagotovili tudi večjo varnost v primeru požara. Zamenjava stekel pri PVC-oknih je enostavnejša,  za zunanjo barvo pa se lahko odločate sami.  PVC-okna tako ponujajo izvrstno razmerje med ceno in kvaliteto.

Categories
Okna

Plastična okna in vrata – prihodnost danes

Dandanes se v novogradnje vgrajujejo praktično le še plastična okna in vrata, saj imajo nešteto prednosti pred klasičnimi lesenimi okni in vrati. Žal pa je eko sklad prav v lanskem letu sprejel odločitev, da subvencij za vgradnjo plastičnih oken in vrat ne bo več podeljeval in se preusmeril povsem v lesena okna. Kljub temu pa je investicija v plastična okna in vrata še vedno izredno pametna, saj se investicija povrne že v nekaj letih, poleg tega pa imajo še številne dobre lastnosti, ki si jih lahko ogledate spodaj.

Categories
Okna

Mnogo je PVC oken, cenik pa je temu prilagojen

Cene PVC oken so zelo različne, čemur pa se ni za čuditi, saj so si PVC okna med sabo dokaj različna, čeprav na prvi pogled morda ne delujejo. Če se zanimate za PVC okna, cenik včasih lahko najdete na spletnih straneh podjetij, ki ponujajo vgradnjo PVC oken, pogostejša praksa pa zahteva, da interesent izpolni zahtevo za predračun, iz katerega je potem razvidna cena investicije.

Cena klasičnih PVC oken je primerljiva z lesenimi

Če se ozremo na klasičen model PVC oken, cenik ne odstopa od tistega, ki vsebuje lesena okna. Aluminijasta so seveda vedno malce dražja. So pa PVC okna lažja od lesenih, zato so stranski nosilci manj obremenjeni pri PVC oknih, cenik pa je še bolj opravičen. Toliko bolj, ko pomislimo na dejstvo, da PVC oken ni potrebno posebej vzdrževati, saj ne gnijejo, ne rjavijo, se ne krčijo ali raztezajo, torej ne pokajo, ampak enostavno so taka kot so ob nakupu.

PVC okna ne bledijo

Dobra lastnost PVC oken je tudi, da barve z leti ne bledijo, ne glede na to, kakšno barvo izberemo. Med barvnimi odtenki so tudi imitacije raznih vrst lesa, kar omogoča popolno prilagoditev siceršnjemu stilu hiše. Še en dokaz, da je, ko izberemo PVC okna, cenik edinole upravičen.

PVC okna naj meri tisti, ki jih bo vgrajeval

Če želite izvedeti čim bolj natančno ceno končne investicije v menjavo oken, poskrbite, da bo mere zanje jemal isti strokovnjak ali morda isto, kompetentno podjetje, ki bo kasneje vgrajevalo vaša PVC okna. Cenik bo v tem primeru najbolj verodostojen, vam pa bodo prihranjena neprijetna presenečenja.

 

Očitno lahko potrdimo, da so dandanes cenovno najbolj efektivna PVC okna. Cenik, ki jim pritiče, je torej daleč od spornega.

Categories
Okna

Izberite trajnost, izberite PVC okna

Ko prenavljate dom, je zamenjava oken zagotovo ena najpomembnejših točk obnove. Okna v vaš dom prinašajo svetlobo, so vaša povezava z zunanjostjo, prostorom dajejo občutek razsežnosti in skupaj s stenami skrbijo za primerno izolacijo. Če iščete najbolj vzdržljiva okna na trgu, izberite PVC okna.

PVC okna zahtevajo minimalno vzdrževanje

Vse, kar PVC okna zahtevajo od vas, je to, kar vaš estetski čut zahteva od vas – da jih od časa do časa pomijete ter da vsake par let podmažete njihove tečaje. Če ste bolj skrivnostne narave in se radi skrivate za umazanimi okni, ni potrebno niti čiščenje. Nasprotno morate lesena in aluminijasta vrata dokaj redno brusiti in ponovno lakirati, da ostajajo suha in zdrava – da ne gnijejo oz. rjavijo

PVC okna se ne cepijo ali upogibajo, temveč v vseh razmerah ostanejo primerno ravna. So požarno mnogo bolj varna kot kaka druga. Ko govorimo o vodoodpornosti, pri PVC oknih govorimo o stoodstotni zanesljivosti.

PVC okna so na voljo v raznovrstnih barvnih odtenkih, tako da se skladajo z ostalimi barvami vašega domovanja. V barvni lestvici so tudi imitacije različnega lesa, tako da na svoj račun pridejo tudi pristaši stare dobre lesene podobe. Pomembna prednost je tudi, da z leti ne zbledijo, temveč za vedno ohranijo svojo barvo.

PVC okna si lahko privoščimo

Čeprav so PVC okna najbolj vzdržljiva izbira na trgu, ostajajo v cenovnih okvirih, ki si jih lahko privoščimo. Cene so primerljive s cenami lesenih ali aluminijastih oken, lahko so celo nižje. Dandanes pomembna prednost pa je tudi, da je PVC okna možno reciklirati in torej material ponovno uporabiti, medtem ko lesena okna lahko predstavljajo nevarnost prevelikega poseka gozdov.

Članek lahko strnemo v kratko misel: PVC okna niso le trajna izbira, temveč tudi estetsko in ekološko prijetna.