Categories
Počitnice

Smučišča v Sloveniji, izobilje smučarskih centrov

Smučišča v Sloveniji so tako veliki smučarski centri kot srednje veliki in manjši smučarski centri.

Odlična smučišča v Sloveniji najdemo na praktično vsakem koraku, kar je zgolj dokaz več o izjemni naravni pestrosti in raznolikosti. Geografske značilnosti Slovenije so izjemna redkost, saj bi težko našli deželo s tako raznolikim številom pokrajin. Zaradi te danosti smučišča v Sloveniji nudijo možnost smučanja dopoldan ter kopanja v morju popoldan. Takšnih možnih ekstremov je še več, saj se pokrajine in panorame spreminjajo iz kilometra v kilometer. Največ možnosti ponujajo smučišča v Sloveniji na severozahodu in severovzhodu dežele, za popestritev pa najde nekaj možnosti tudi na jugu dežele. Na severozahodu najdemo smučišča v Sloveniji na območju Julijcev ter predalpskem hribovju ter območju dinarskega gorstva. Območje zahodnih Julijcev predstavlja Kanin, ki je hkrati najbolj zahodno smučišče. Vzhodni Julijci nudijo nekatera izjemno slikovita smučišča v Sloveniji. Vogel se spogleduje z Bohinjskim jezerom pod njim, Kranjska Gora je smučišče, ki vabi svetovno smučarsko elito, seznam dopolnjujejo Pokljuka, Kobla ter številna druga smučišč na območju Julijcev. Severno mejo zaznamujejo smučišča v Sloveniji na območju Karavan, na skrajnem severovzhodu pa Pohorje. Najbolj vzhodno točko tako slovenskih, kot tudi pohorskih smučišč, predstavlja Mariborsko Pohorje. Od velikih smučarskih centrov ne smemo pozabiti omeniti Krvavec, Cerkno, Roglo, Golte in Stari vrh. Krvavec se nahaja na območja Kamniško-Savinjskih Alp, nahaja se severno od Slovenske prestolnice. Od Ljubljane je Krvavec oddaljen vsega petindvajset kilometrov. Cerkno se nahaja na mejnem območju med Gorenjsko in Primorsko, zato je primer smučišča v Sloveniji , ki je dobro povezano z dveh strani. Nahaja se na nadmorski višini od osemsto do tisoč tristo metrov, ter nudi proge na sedemdesetih hektarjih. V njegovi bližini je smučišč Stari vrh, v Škofjeloškem hribovju med Poljansko in Selško dolino. Golte so smučišče na robu Kamniško-Savinjski Alp, Rogla pa je tudi zdravilišče na območju Pohorja.

Smučišča v Sloveniji nudijo izredne možnosti za raznolike zimske športe.

http://www.rogla.eu/si/aktivnosti/pozimi/smucanje-in-deskanje

Categories
Šport

Aktivne počitnice, oddih z odliko

Aktivne počitnice so aktiven oddih v čudovitem naravnem okolju ter aktivnostim prilagojenih pokritih prostorih.

Sodobnemu človeku aktivne počitnice več kot koristijo. Moderen življenjski slog zaznamujejo številne aktivnosti, zanje je značilna intenzivnost in dinamika dogajanja dan za dnem. Na vse te aktivnosti mora biti človek dobro fizično in psihično pripravljen, če želi dobro prenesti vse izzive in napore sodobnega časa. Dobro fizično in psihično pripravljenost nudijo aktivne počitnice, ki potekajo v naravnem okolju ter ustreznih pokritih prostorih. Kombinacija naravnega in umetnega okolja je ključna za uspeh aktivne krepitve telesa in duha. Rogla je čudovito naravno okolje Pohorja, ki tudi sredi poletja poskrbi za približno deset stopinj Celzija nižje temperature v primerjavi z dolino. Za aktivne počitnice ima Rogla poleg naravne danosti tudi pokrite prostore, kot so kolesarski center, športna dvorana ter razne druge namenske prostore. Kombinacija naravnega okolja in pokritih prostorov je idealna iz več razlogov. V naravnem okolju se človek lahko nadiha svežega zraka, kar aktivne počitnice oplemeniti z izjemnimi učinki za organizem. Pokriti prostori so namensko ustvarjeno umetno okolje, omogoča pridobivanje točno določenih koristi za človekovo fizično in psihično boljšo kondicijo. Poleg tega v primeru slabega vremena, lahko program vadbe poteka nemoteno oziroma ima na voljo ustrezno alternativo. Za aktivne počitnice je značilno, da nudi pestro paleto aktivnosti. Plavanje, hoja, kolesarjenje, plezanje, rolanje, namizni tenis ter številne druge aktivnosti poskrbijo, da je vsak del človeškega telesa razgiban in preko strokovnega vodstva tudi okrepljen. Kombinacija različnih športnih disciplin ter aktivnosti na splošno ni naključna, ampak je strokovno premišljena in načrtovana. Človeški organizem je celota sestavljena iz različnih organov ter drugih delov telesa. Skupaj so povezani v celoto, ki omogoča gibalne, umske in druge sposobnosti človeka. Njihovim lastnostim in zahtevam primerno jih lahko kakovostno izboljšujemo v njihovih sposobnosti zgolj na osnovi strokovnega znanja in izkušenj.

Aktivne počitnice so pametna odločitev, sodobnemu človeku bi morale postati rutina.

Tukaj

Categories
Apartmaji Turizem

Apartmaji Rogla – 3 razlogi za najem

  1.             Oddih v naravi

Ste naveličani vsakodnevnega mestnega vrveža in hrupa ter si želite pobegniti nekam v naravo, kjer si boste lahko zbistrili misli? Apartmaji Rogla so v tem primeru kot nalašč za vas. Obdani s prečudovitim Pohorjem boste pozabili na običajne skrbi in se prepustili sožitju z naravo. Svež gorski zrak vas bo napolnil z novo energijo. Zbujali se boste ob ptičjem petju, namesto ob ropotu avtomobilov. Apartmaji Rogla vam nudijo vse to in še mnogo več. Poleg uživanja v miru in tišini so vam namreč na voljo tudi številne aktivnosti, ki vas bodo prijetno utrudile in poskrbele za trden spanec. Od »paintballa« do aktivnosti v adrenalinskem parku.  Apartmaji Rogla – naj se doživetje prične!