Categories
digitalni marketing

Zanesljiva pot do uspeha na spletu

Spletno poslovanje bi bilo povsem enostavno, če ne bi imeli opravka s konkurenco, ki si želi na vsak način zagotoviti večji prodajni delež med širno spletno publiko. Tako je treba stalno skrbeti za to, da so spletne vsebine prilagojene trenutnim trendom, privlačne za ciljno publiko in tudi dobro uvrščene med rezultati spletnih iskalnikov. Najboljša možnost bo celovit pristop, ki ponuja najbolj zanesljivo pot do uspeha pri spletnem poslovanju.

Optimizacija spletnih strani

Primarni namen spletne optimizacije je izboljšanje uvrstitve spletišča med rezultati spletnih iskalnikov za relevantna iskanja. Ni pa to edina prednost, ki jo prinašajo ti postopki. Pravzaprav pomeni optimizacija spletnih strani tudi redno osveževanje vsebine in prilagajanje spletišča zahtevam trga. Optimizirana spletna stran bo v koraku s časom, s tem tudi hitra in odzivna ter varna. Kar imajo radi iskalniki, imajo radi tudi obiskovalci in stranke. Ne gre torej le za specifične ukrepe za izboljšanje pozicije v iskalnikih, temveč za celovit pristop k spletnemu poslovanju.

Optimizacija spletnih strani se začne že pri izdelavi oziroma oblikovanju spletne strani, tako pa vpliva tudi na samo predstavitev vsebine. V končni fazi lahko močno odloča o tem, ali bodo obiskovalci na spletišču našli potrebne informacije in morda celo opravili nakup ali naročilo. Velik delež optimizacije se opravi na spletni strani sami, pri pripravi in predstavitvi vsebine, ureditvi navigacije, optimizaciji programske kode in delovanja spletišča … Vse to nasploh koristi spletnemu poslu.

Poleg tega pa se optimizacija spletnih strani opravlja tudi zunaj ciljnega spletišča. Na ta način se pridobiva povezave in povečuje ugled strani v očeh iskalnikov, utrjuje pa se tudi prisotnost znamke in ponudbe med ciljno publiko. Spet lahko ubijemo dve muhi na en mah, s tem pa koristimo neposredne in daljnosežne koristi, ki jih prinaša dobra optimizacija. Na dolgi rok je to vsekakor pravi pristop za podjetnike, ki želijo ostati korak pred konkurenco! Kliknite tukaj in si preberite več o storitvah Red Orbita.

Categories
Optimizacija

Seo optimizacija je proces izboljšanja vidnosti spletne strani

Seo optimizacija je proces, s katerim spletna stran lahko pridobi boljšo uvrstitev med rezultati iskanja. S tem pa seo optimizacija lahko pomaga do boljših poslovnih rezultatov. Spletno poslovanje ali poslovanje s pomočjo spleta je danes vedno bolj priljubljena praksa. Posebno to velja za večja mesta in na splošno področja s potencialnim večjim povpraševanjem.

Izdelava in optimizacija strani - SEO
Na uspešnost spletne strani vpliva več dejavnikov

Informacija več, manj zadreg

Informacijska družba ima na voljo veliko več informacij, kot so jih je imela družba v preteklosti. To lastnost je hitro s pridom izkoristil poslovni svet. Dobra seo optimizacija je omogočila, da je predmet prodaje postal dosegljiv. Ko je uporabnik spleta v iskalnik vtipkal določeno ključno besedo, se mu je po aktiviranju pojavilo večje število rezultatov. Seo optimizacija je bila toliko boljša, kolikor višja je bila uvrstitev spletne strani med rezultati iskanja. S tem je bila večja možnost, da bo uporabnik spletnega iskalnika postal dejanski kupec izdelka ali storitve. Možnosti za to uresničitev so bile odvisne tudi od drugih podpornih dejavnosti. Seo optimizacija je lahko poskrbela za dobro uvrstitev, vendar se zaradi drugih dejavnikov nakup ni uresničil. Ponudba izdelka je lahko preveč oddaljena, kar pomeni nedosegljivost za kupca. Med prodajalca in kupca se v realnem svetu postavlja več ovir, kot virtualnem svetu. Vendar se pri tem poslovni svet ni ustavil, ampak je iskal rešitve. Kmalu pa je postalo tudi jasno, da bo za boljšo vidnost spletne strani oziroma poslovnih aktivnosti ne bo potrebna zgolj seo optimizacija. Boljše pozicije med rezultati iskanja si želi čisto vsak poslovnež. Z razvojem, so se spreminjali tudi načini motiviranja kupca. Uporabnikom kmalu ni bilo več dovolj pridobiti ponudbo, želeli so tudi čim več informacij o predmetu nakupa. Zato danes ni nič nenavadnega pridobiti ponudbo, kot tudi pripadajoče razširjene informacije o ponudbi na isti spletni strani. Koristne informacije so danes prav tako pomembne, kot seo optimizacija in pripadajoča čim boljša uvrstitev med rezultati iskanja. Ali potrebujete optimizacijo spletnih strani? Obiščite stran red-orbit.si.

Categories
Oglaševanje in marketing

Optimizacija – pomemben sestavni del vaše spletne strani

Optimizacija strani je posel v porastu, saj je v znatnem porastu tudi število spletnih strani, in je kot taka, storitev, ki pridobiva na pomembnosti, če nekdo želi iz svoje spletne strani iztisniti največ. Optimizacija strani pa je daleč od tega, da bi bil zgolj pridobivanje povezav, najprej mora biti zagotovljena osnovna higiena na sami strani, da je prijazna iskalnikom, ki jo periodično obiščejo, da preverijo njeno stanje ter da je prijazna uporabnikom, ki jo obiščejo – slednje spada pod uporabniško izkušnjo, s katero optimiziramo učinek strani po tem, ko obiskovalce na strani načeloma že imamo in analiziramo njihovo obnašanje, kaj jih odvrača in nato stran prilagodimo. Samo pridobivanje povezav pa tudi ne poteka več kot po tekočem traku, vendar je pri tem početju potrebno presojati kje bomo stran promovirali, da bo to za našo stran koristno, vse več je namreč škodljivih spletnih strani, ki navzven delujejo zdrave, a so pod površjem bodisi okužene ali pa kaznovane iz različnih razlogov.

Iskalniki, kakršen je Google, prisegajo na ‘eko’ oziroma na ‘naravno’, zato optimizacija strani že dolgo ni več zgolj ‘štancanje’ povezav pod eno in isto ključno besedo na čimveč krajih in koncih. Pod ‘naravno’ je mišljeno to, da bi vsaka stran zunanje povezave pridobivala s pomočjo uporabnikov spleta, ki bi določeno stran promovirali oziroma jo predlagali zaradi njene vsebine, zaradi te in one zanimivosti ali koristnosti. Naraven način najbolje deluje pri straneh državnih ustanov, za katere je optimizacija strani manj pomembna, saj navadno nosi uradne  informacije za vse državljane in ima kot taka prednost pri avtomatsko večjem obisku, vendar te strani naj ne bi bile tržno usmerjene, zato po navadi niso direktna konkurenca tržnim spletnim stranem, niti se ljudje ne zadržujejo na njih več kot se morajo.

Pravi strokovnjaki, katerih področje dela je optimizacija strani, morajo poleg zgoraj navedenih zadev upoštevati tudi novosti, ki redno spreminjajo način dela, zato ne izberimo kar prvega, ki nam z lepimi besedami proda, da nas bo spravil na prvo mesto – vprašanje je za kako dolgo ali pa vam bo za lažjo ključno besedo, ki jo praktično nihče ne išče po spletu, pretirano računal, od česar pa vi ne boste imeli nikakršnega učinka, razen stroška. Preden se odločite za izvajalca, ki mu bo z vaše strani zaupana optimizacija strani, se dobro prepričajte o referencah podjetja. Več informacij o optimizaciji, vključno z brezplačno analizo, pa lahko najdete na spletni strani podjetja Dominatus.

Categories
Oglaševanje in marketing

Spletna stran in optimizacija za spletne iskalnike

Optimizacija spletnih strani pomeni pomoč doseči vaši spletni strani uvrstitev na prvi strani v iskalniku za ključne besede. Te strani vam prinašajo kar največ prometa, zato je optimizacija za spletne iskalnike zelo pomembna.

Pri optimizaciji so potrebne ključne besede, saj vaše stranke iščejo po spletnem iskalniku glede na ključne besede, ki jih zanimajo. Strokovnjaki bodo optimizirali tako vašo spletno stran, kot tudi njeno strukturo. Optimizacija je nekakšno grajenje kakovostnih povezav vaše spletne strani z drugimi spletnimi stranmi in s tem vašo stran strokovnjaki pripeljejo vse do najvišjih mest v spletnem iskalniku.

Optimizacija spletnih strani je torej lahko odločilna za vaš posel in vam lahko prinese veliko nadaljnih uspehov. Skratka, optimizacija spletne strani je le eden izmed korakov izdelave spletne strani. Pri izdelavi spletne strani se najprej strokovnjak in naročnik pogovorita in izdelata načrt. Naročnik mora pojasniti, komu je spletna stran namenjena, kaj z njo želi doseči, kako naj bi razporejena vsebina in podobno. Drugi korak je grafično oblikovanje glede na zahteve naročnika, sledi pa izdelava ter razvoj. Četrti korak je torej optimizacija, ki je vključena v ceno izdelave spletne strani in pomeni prilagoditev spletne strani za potrebe iskalnikov. Kot zadnji korak pa je vpis v iskalnik, kot je naprimer Google, Najdi.si, Yahoo in tako dalje.

Kaj pa so koristi optimizacije in analize? Optimizacija poveča obisk vaše spletne strani, s tem tudfi občutno povečanje prodaje in vračilo investicije, ki ste jo namenili za optimizacijo ter analizo. Optimizacija tudi izboljša pozicijo na iskalnikih za najbolj pomembne ključne besede, ki ste jih izbrali ter poveča vidnost in prepoznavnost vaše blagovne znamke doma ter v tujini.

Če se odločate za optimizacijo vaše spletne strani, potem kontaktirajte strokovnjake, ki vam bodo razložili vse o celotnem poteku in vam podali približne oziroma točne cene storitev. Priplezajte na sam vrh spleta tudi vi.

Categories
Optimizacija

Pomembna rešitev za marsikatero spletno stran je optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani je pomemben del spletnega oglaševanja, saj predstavlja način kako doseči kar se da visoko uvrstitev v spletnih iskalnikih. Raziskave so pokazale, da kar okoli devetdeset odstotkov ljudi najde iskano spletno stran preko spletnega iskalnika. Da bodo uporabniki ali bodoči kupci našli vašo spletno stran pa še ni dovolj, da ste samo uvrščeni v spletne iskalnike, temveč tudi, kako visoko ste uvrščeni. Dejstvo je, da daleč največ obiskovalcev dobi spletno mesto, v spletnem iskalniku postavljeno na prvo mesto. Cilj optimizacije spletnih strani je torej ne samo uvrščanje na spletne iskalnike, temveč čim višje uvrščanje za iskane ključne besede.

Optimizacija spletnih strani
Optimizacija spletnih strani

Tako je osnovni in seveda najpomembnejši del določitev in iskanje ključnih besed. Optimizacija spletnih strani nam torej daje večji obisk in s tem več obiskovalcev in posledično več kupcev, ki jih želimo na tak način privabiti. Ni le dovolj sodobna in grafično najmodernejša spletna stran na katero smo sami upravičeno ponosni. Optimizacija spletnih strani ali tudi SEO postaja vedno bolj potreben in vedno bolj uporaben pojem pri spletnem programiranju. Prav zato, ker predstavlja enega izmed najbolj pomembnih dejavnikov za dober obisk spletne strani. Prav zato je pomembno, da pustimo optimizacijo spletne strani v roke izkušenega strokovnjaka. Pomembno je, da je vsaka ključna beseda zelo dobro pretehtana in vzeta, dobesedno kakor investicija v podjetje in ne le kot trofeja v boju s konkurenco. Za visoko uvrstitev na spletnih iskalnikih je potrebno veliko časa, truda in energije, da je uspešna optimizacija spletnih strani.

Categories
Optimizacija Računalništvo in internet

Optimizacija spletne strani najpomembnejši dejavnik višjega obiska

Optimizacija spletne strani je danes verjetno najpomembnejši dejavnik, ki vpliva na število obiskov vaše spletne strani. Danes večina »deskarjev« po spletu na še neobiskane spletne strani dostopa preko spletnih brskalnikov in iskalnikov kot je na primer Google. Optimizacija spletne strani pri tem igra pomembno, pravzaprav ključno vlogo, saj s pravilno razvrstitvijo ključnih besed vašo strani spremeni v razpoznavno, ki jo bo iskalec zlahka in hitreje našel.

Categories
Optimizacija

Optimizacija za iskalnike – več obiska, večja prepoznavnost, večja prodaja!

V zadnjem letu je po spletu vedno več govora o t.i. optimizaciji spletnih strani za iskalnike. Kaj pa sploh je ta tako famozna in opevana optimizacija za iskalnike? Optimizacija spletnih strani za iskalnike je posebna storitev, katere rezultat je, da se spletna stran znajde visoko med zadetki posameznih spletnih iskalnikov (Google, Yahoo, Najdi.si, itd.). To se doseže zgolj z učinkovito razvrstitvijo pravih ključnih besed na prava mesta. S tem bo vaša stran visoko med najdenimi zadetki in s tem bo mnogo večja možnost, da iskalec obišče prav vašo spletno stran.

Raziskave kažejo, da se skoraj 90% obiska spletnih strani zgodi preko spletnih iskalnikov, poleg tega pa si več kot 80% iskalcev ogleda le prvo stran rezultatov iskanja. Optimizacija za iskalnike je zato bistvenega pomena, saj ta statistika kaže, da je možno, da kljub najboljši ponudbi, najnižjim cenam in privlačni spletni strani le ta ne bo obiskana. S samo izdelavo spletne strani in njeno postavitvijo na strežnik delo torej še ni končano, programsko kodo spletne strani je potrebno še prilagoditi lastnostim iskalnikov, da bodo vaše ključne besede uvrščali med najvišje zadetke. Optimizacija za iskalnike je pravo orodje za dosego tega cilja.

Pred samo optimizacijo za iskalnike pa je priporočljivo, da stranka sama določi nekaj ključnih besed, ki opisujejo njeno dejavnost, saj iskalniki delujejo na principu ključnih besed. Bolj premeteno so te besede izbrane, bolje je optimizirana stran in višje med iskanimi zadetki je zato stran. Z optimizacijo za iskalnike bo vaša spletna stran v koraku s časom in daleč pred konkurenco.

Categories
Optimizacija

Optimizacija spletne strani nujna za višji obisk in večjo prepoznavnost

Optimizacija vaše spletne strani je danes izredno močan dejavnik števila obiskov vaše spletne strani. Danes večina »deskarjev« po spletu na še neobiskane spletne strani dostopa preko spletnih brskalnikov in iskalnikov kot sta Google in Yahoo. Optimizacija spletne strani pri tem igra pomembno, pravzaprav ključno vlogo.

Optimizacija spletne strani s pomočjo ključnih besed?

Če so ključne besede, ki jih na vaši spletni strani pogosto uporabljate v kodi spletne strani posebej dobro zabeležene bo tudi spletni iskalnik to našel in prepoznal ter vašo spletno stran postavil višje med iskanimi zadetki kot sicer. Optimizacija spletne strani prav to lastnost iskanja po spletu obrne v vašo korist. Kar vprašajte se kolikokrat določen podatek, ki ga iščete s pomočjo spletnega iskalnika poiščete še na kakšni strani, ki je dlje kot na prvi strani med najdenimi zadetki. Vzemimo kar konkreten primer: preko enega izmed najpopularnejših spletnih iskalnikov Google iščemo album neke skupine. Naslov plošče vtipkamo v iskalno okence in Google nam prvih deset najdenih zadetkov ponudi na prvi strani. Kliknemo na prvo najdeno stran, kjer običajno že lahko najdemo iskano, nato pa običajno še iz »firbca« kliknemo na drugi in morda še tretji zadetek. Vsekakor pa ni nujno, da je informacija na prvi strani popolna ali pravilna, mnogo boljšo informacijo lahko morda ponudi prav vaša spletna stran. Ker pa ni bila opravljena optimizacija spletne strani, vaše spletne strani ne bo med prvimi nekaj zadetki in bo zato veliko večja možnost, da bo ostalo povsem neopažena in spregledana.

Optimizacija spletne strani je zato danes nujna za preživetje v poplavi informacij, ki švigajo po svetovnem spletu. Le s pravilno optimizirano spletno stranjo boste dostopnejši, mnogo bolj prepoznavni in prijaznejši do svojih strank.