Categories
Zdravje

Krema za sončenje, zaščita kože

Krema za sončenje je zaščita kože pred nevarnimi sončnimi žarki.

Že lep čas je tudi znano, da krema za sončenje ni edina zaščita. Poleg tega je velikokrat zmotno prepričanje, da je zaščita potrebna zgolj v času letnega dopusta, ko letujemo na morju ali kjerkoli drugje. Sonce na našo kožo negativno vpliva tudi v drugih obdobjih. Zato je potrebno o zaščiti razmišljati vedno, ko smo
izpostavljeni soncu . Kar praktično pomeni delo v okolici hiše, na pohodih, kolesarjenju in povsod drugod. Posebno pozorni moramo biti takrat, ko se pojavijo negativni znaki, kot so glavoboli in drugi znaki. Zgolj krema za sončenje v tem primeru ne bo koristna, razmisliti moramo predvsem o zaščiti pred sončnimi žarki. Pri delu v okolici doma si lahko omislimo razne senčnike, pri pohodništvu razna pokrivala, pri kolesarjenju je velikokrat dovolj čelada in podobno. Doma se nam velikokrat zdi naravnost neumno, da bi si postavljali senčnik, pri določenem opravilu. Izpostavljenost soncu na drugi strani občutimo v večernih urah. V prvi vrsti je to koža, glavobol je lahko zgolj opozorilo. Ko naslednjič uporabimo senčnik, za zaščito kože pa služi krema za sončenje, bomo v večini primerov zaznali manj težav. Ponudba, ki presega dojemanje velikega števila kupcev je velikokrat težava pri izbiri. Vzeti si moramo čas ter temeljito pretehtati ponudbo. Velikokrat je najboljša krema za sončenje tista, ki ima ustrezne kemijske sestavine glede na naše osebne značilnosti in potrebe. Veliko napak se pri izbiri povzroči z izbiranjem raznih ponudb z dodano vednostjo. Zavedati se velja, da je bolje izbrati osnovno ponudbo, vendar kakovostno. Pri osnovni ponudbi praktično ne moremo zgrešiti, vse kar ima ustrezna krema za sončenje je pravi zaščitni faktor. Izbiro lahko potrdimo z odločitvijo za ponudnika s katerim imamo iz preteklosti ustrezno dobre izkušnje.

Krema za sončenje je pot do lepe, zagorele in zdrave polti v poletnih mesecih.

Categories
Počitnice

Kam na dopust?

Vas muči vprašanje, kam na počitnice? Hrvaška ima polno poletnih krajev, kjer lahko uživate svoj dopust!

Hvar, Pag, Baško in Krk so odlične destinacije, kjer si lahko spočijete od napornega vsakdanjega dela in zadihate. Pa tudi vročega sonca in morja ne manjka. Vas skrbijo finance? Hrvaška je glede cen precej raznolika. Za boljše apartmaje bo treba odšteti malo več denarja, ampak turistični kampi so precej boljša rešitev, saj vas bo stalo precej manj.

Ste se že odločili, kam boste šli? Poglejte, kakšno bo vreme.