Categories
Družba in mediji

Spletna trgovina in spletni nakupi

Spletna trgovina so spletni nakupi .

Spletni nakupi so spletna trgovina. Seveda ima trgovina preko spleta lahko tudi druge oznake. V svojih lastnostih se spletna trgovina razlikuje od klasične trgovine predvsem v načinu dostopa. Tako spletna trgovina ponudbo in povpraševanje sooči preko spleta. V tem pogledu je spletna trgovina drugačna od klasične trgovine. Vsekakor pa je spletna trgovina prihodnost. To nam kaže sam trend. Splet je v marsičem spremenil naš vsakdanjik. Spremembe so možne v več smereh. Nekateri splet izkoristijo, da si olajšajo klasične načine izvajanja raznih storitev. Tak primer so plačila, lahko pridobivamo informacije in številni drugi primeri. V tem primeru so lahko prihranki v času, stroških in mnogih drugih stvareh. Temu lahko rečemo koristen splet. Seveda pa lahko splet dosega drugo dimenzijo. S pretirano uporabo spleta se lahko čas izgubi oziroma se ga lahko porabi več. Za spletni marketing je zanimivo predvsem občinstvo, ki uporablja splet, ga informacije s spleta zanimajo, so ciljni kupci ter seveda nenazadnje nakup storitve ali blaga tudi izvedejo. Zato je danes zelo pogosto oglaševanje na iskalnikih in spletu nasploh. Tako imamo lahko oglaševanje na iskalnikih in spletu nasploh lahko kot koristno orodje. Seveda se je potrebno zavedati, da imajo oglaševanje na iskalnikih in spletu nasploh tudi svoje omejitve. Uspešno je oglaševanje na iskalnikih in spletu nasploh, ki dosega ciljne kupce. Pred tem mora seveda oglaševanje na iskalnikih in spletu nasploh kupce sploh prepoznati. Prepoznavanje kupcev je klasična lastnost. V tej lastnosti se spletni in klasičen marketing praktično ne razlikujejo. Lahko pa imamo preko sodobnega spleta možnost obogatitve klasičnega marketinga. Dobra lastnost marketinga na klasičen način je, da so to lahko dobri kupci blaga in storitev. Na spletu so kupci lahko bistveno bol različni. Ker je splet dostopen praktično vsakemu z znanjem osnov uporabe, je tako možno dostopati zelo različnim obiskovalcem.

Spletna trgovina je bodočnost.

http://www.red-orbit.si/blog/spletna-trgovina/

Categories
Oglaševanje in marketing Razno

Optimizacija spletnih strani, izboljšuje splet

Optimizacija spletnih strani uporabnikom izboljšuje splet .

Splet je danes rutina in vsakdanjik. Predvsem za mlajše generacije tudi dobrina brez katere si vsakdanjika težko predstavljajo. Optimizacija spletnih strani uporabnikom spletne vsebine približajo. Vse, ki spletne vsebine ustvarjajo je prav obiskanost lastnost, katera jih najbolj zanima in jo imajo kot cilj vseh aktivnosti.
Optimizacija spletnih strani se odvija skozi niz aktivnosti, ki omogočajo doseganje cilja, to je obiskanost spletne strani. Ob zastavitvi nalog se mora optimizacija spletnih strani zavedati vseh dejavnikov, ki pripomorejo k obiskanosti spletne strani. Optimizacija spletnih strani ima tudi določene pasti in ovire. Obiskanost spletne strani ni nujno posledica aktivnosti, ki jih je opravila optimizacija spletnih strani. Zgodi se tudi obratno, da je optimizacija spletnih strani, lahko ovira k boljši obiskanosti spletne strani. Uvrščenost spleten strani v rezultatih iskanja je za vsakega uporabnika drugačna in drugače razumljena. Visoka uvrstitev oziroma uvrstitev na najvišja mesta je zanimiva predvsem za spletne začetnike. Ker splet ne poznajo oziroma imajo z njim manj izkušenj nimajo občutka ločevanje med koristnim in manj koristnim. Obratno osebe z izkušnjami občutek za ločevanje med koristnimi in ne koristnimi imajo. Dobra uvrstitev zato pri njih ni nujno pogoj za obisk spletne strani. Dobre spletne strani so lahko same po sebi optimizacija. Ker je vsebina dobra in privlačna ima dobro obiskanost zaradi dobrega imena, katerega si je ustvarila z dobrimi aktivnostmi v preteklosti. V takih primerih obiskovalci spletni naslov dobre spletne strani imajo v spominu ali pa uporabljajo orodja, ki tak spomin omogočajo. Zato se poleg optimizacije lastniki in ustvarjalci spletnih strani vedno bolj zavedajo pomena kakovostnih vsebin spletnih strani. Informacije morajo biti aktualne, zanimive, poučne, edinstvene, za uporabnika na kratko povedano koristne. Dobro spletno stran uporabniki tudi redno obiskujejo skozi daljše obdobje, kar pomeni pomembno prednost med sebi enakimi.

Optimizacija spletnih strani ima veliko možnosti za vpliv na splet.

Categories
Računalništvo in internet Storitve

Spletno gostovanje za vašo spletno stran

S tisoči ponudnikov spletnega gostovanja je lahko zelo težko če ne celo, nemogoče najti ponudnika, ki vam bo ponudil dobro spletno gostovanje po racionalni ceni. Predvsem če imate dobro domeno s kvalitetnim spletnim gostovanjem, bo obisk na vaši spletni strani zagotovo večji.

 

Spletno gostovanje je v tem primeru ponudnik za katerega lahko z gotovostjo trdimo, da je eden od najboljših ponudnikov na spletu. Gostovanje nudijo po resnično ugodnih cenah na katere običajno dodajo še kakšen sezonski popust ali promocijsko kodo.

 

Vam pa svetujemo, da se brezplačnim gostovanjem v velikem loku izognete, saj običajno povzročijo več nevšečnosti kot pričakovanih koristi. Poleg tega se boste verjetno soočali z nižjo ravnijo podpore in večkratnim ugašanjem strežnika, kar pa zagotovo ni dobro za posel.

 

Prepričajte se, da boste imeli v paketu na voljo spletne trgovine, bloge, forume, chate in vse ostalo kar bi vaša spletna stran morda potrebovala.

Preračunajte tudi kolikšna bo rast vaše spletne strani, da bo lahko paket gostovanja še vedno služil potrebam strani. Pozanimajte se o možnostih nadgraditve paketa.

 

Tri pomembne lastnosti, ki jih je vredno iskati pri spletnem gostovanju so:

 

  • ·Izvrstna podpora: naj vaš ponudnik spletnega gostovanja nudi 24/7 podporo, ki bo poleg prijaznosti tudi učinkovita. Testirajte ponudnike in jim pošljite e-mail z nekim vprašanjem in počakajte na odgovor.
  • ·Dober uptime strežnika: na spletu obstaja veliko spletnih orodij s katerimi lahko preverite kolikšen je uptime strežnika. Visok uptime pomeni zanesljivo gostovanja.
  • ·Zanesljivost podjetja: če upravljate z zahtevnimi spletniki stranmi, si enostavno ne morete privoščiti, da bi vam čez nekaj mesecev ‘vse ugasnilo’.

 

Vse zgoraj omenjene lastnosti vam bodo definitivno pomagale pri izbiri ustreznega paketa in ponudnika gostovanja. Naj vas široka ponudba in veliko število spletnih ponudnikov ne prestraši, saj k sreči na spletu obstajajo tudi različni forumi preko katerih se lahko prepričate o kvaliteti storitev danega ponudnika.

 

Več si preberite tukaj.

Categories
Prevajanje

Kakšen mora biti kakovosten prevod iz angleščine?

Prevod iz angleščine je storitev, ki je na samem področju prevajanja v zadnjih letih na samem vrhu. To pa v prvi vrsti zaradi tega, ker je prav angleški jezik tako v poslovnem svetu, kakor tudi v strokovnem svetu prvi svetovni jezik. Tako kot vsak prevod, mora biti tudi prevod iz angleščine opravljen kar se da profesionalno, druga najbolj pogosta zahteva naročnika pa je v prvi vrsti tudi zanesljivost. Zelo je pomembno, kdo in na kakšen način je takšen prevod opravil. Zaradi slabih razmer na trgu dela se marsikdo oprime rešilne bilke, zato se pojavlja vedno več prevajalcev, ki delajo prevod iz angleščine zgolj na pamet, dobesedno, kar pa se vedno ne izkaže kot dobra odločitev. Prevod iz angleščine mora biti opravljen s strani kakovostnega samostojnega prevajalca ali pa prevajalske agencije. Takšen prevod je opravljen po dogovoru, v dogovorjenem roku, brez izgovorov in brez zamud.

Prevod iz angleščine, ki ga naročnik nujno potrebuje, a ga zaradi slabih navad prevajalca ni v želenem času od nikoder, lahko povzroči kar nekaj povsem nepotrebne jeze, pa tudi škode. Prevod iz angleščine mora biti opravljen kakovostno in strokovno, kar je za večino naročnikov izjemnega pomena. Posledice napačno prevedenega prevoda iz angleščine so lahko, če je napak malo sicer do določene mere moteče, predvsem, ko je govora o sodnih prevodih ter o prevodih raznih pogodb, celo usodne. Da bo prevod opravljen zares kakovostno, ga mora opraviti anglist, saj se lahko v nasprotnem primeru v besedilu pojavijo tudi nepopravljive napake, ki prinesejo veliko več škode, kot pa koristi. Samo tisti prevajalec, ki ima večletne izkušnje, znanje in je obenem vešč različnih prevajalskih orodij je tisti, ki lahko zagotovi kvaliteten prevod iz angleščine. Ker je angleški jezik zelo kompleksen, po svoje pa tudi zahteven, zahteva prevod iz angleščine veliko truda, znanja in izkušenj.

Categories
Optimizacija

Zakaj je pridobivanje povratnih povezav ključno za uspešnost spletne strani

Pridobivanje povratnih povezav je pomemben proces, ki ga uporabljajo strokovnjaki za optimizacijo spletnih strani. Vsak lastnik spletne strani mora imeti pred seboj naslednji cilj: spletni iskalniki morajo stran postaviti čim višje, kadar v iskalno okno uporabniki vpišejo določen niz ključnih besed, ki so vsebinsko povezane s spletno stranjo. Na tak način blogi pridobijo nove bralce, spletne trgovine nove kupce, spletne strani podjetij pa gradijo na prepoznavnosti in še bi lahko naštevali. V tem procesu je pridobivanje povratnih povezav zelo pomembno, saj spletni iskalniki uporabljajo različne algoritme za rangiranje spletnih strani na seznamu pomembnosti. Pri tem pridobivanje povratnih povezav pomeni, da se na drugih straneh nahajajo povezave do naše spletne strani.

 

Čeprav se zdi, da bi moralo biti pridobivanje povratnih povezav preprosto, v resnici pa ni tako. Ranžirni algoritmi iskalnikov namreč ločijo kakovostne in manj kakovostne povratne oziroma zunanje povezave do naše spletne strani. Najbolj pomembno za pridobivanje povratnih povezav, ki so kakovostne, je, da so spletne strani, ki s povezavami vodijo do naše, vsebinsko povezane.

 

Eden izmed pomembnih korakov za uspešno pridobivanje povratnih povezav je sodelovanje na socialnih omrežjih. Pomembno je, da se vi ali vaše podjetje mreži, to pa počne tako, da komentira objave na relevantnih Facebook in Google+ straneh, tako da podajate kvalitetno vsebino. S tem bodo drugi izvedeli za vas, vaše informacije bodo uporabili dalje in velika verjetnost je, da bodo v svojih prispevkih ustvarili povezavo da vas. Če boste strateško uporabljali različna socialna omrežja, boste pridobili tudi druge, ki se ukvarjajo s sorodno dejavnostjo kot vi. Sodobna ekonomija ne temelji le na tekmovalnosti ampak tudi na kooperativnosti. Tako kot vas tudi druge zanima pridobivanje povratnih povezav, ki so kvalitetne in s tem si lahko medsebojno pomagate.

 

Optimizacija spletnih strani v katero spada pridobivanje povratnih povezav je dinamični proces, ki ga je potrebno redno obnavljati, zato morate biti vedno na preži za nove kvalitetne povratne povezave.

 

Categories
Internet

5 nasvetov za oblikovanje internet strani

  1. Razmislite o namenu internet strani

Odločili ste se za oblikovanje internet strani. Kako naprej? Najprej je potrebno razmisliti, kaj od internet strani sploh pričakujete. Želite morebitnim novim strankam predstaviti svoje izdelke in storitve? V tem primeru bodite pri oblikovanju internet strani pozorni, da bo naključnemu obiskovalcu že na začetku jasno, za kaj gre. Na uvodni strani tako ponudite kratek in jedrnat opis tega, kar ponujate. Ne okolišite in ne pretiravajte s podrobnosti, ki preusmerijo pozornost z bistva. Preden se lotite samega oblikovanja internet strani, izberite ustrezno ime domene, iz katerega naj bo vaša dejavnost jasno razvidna.

Categories
Optimizacija

Čemu analiza spletnih strani?

Analiza spletnih strani – odkrivanje pomanjkljivosti

Uspešno trženje izdelka ali storitve je dandanes, ko obstaja nepregledna množica različnih ponudnikov, izrednega pomena. Spletne strani so postale eden izmed najpriljubljenejših načinov oglaševanja – vendar ne nujno tudi uspešen. Analiza spletnih strani bo pokazala pomanjkljivosti, ki jih je mogoče izboljšati. Pri tem so upoštevane želje in potrebe potencialnih kupcev, torej uporabnikov interneta. Analiza spletnih strani poteka predvsem po načelu prepoznavanja »vročih iskalnih pojmov«. Verjetno se niti ne zavedate, kje delate napako. Včasih lahko že drobne spremembe prinesejo velik uspeh. S pomočjo analize spletnih strani bodo tako odkrite šibke točke vašega oglaševanja – le na ta način jih namreč lahko izboljšate.

Analiza spletnih strani – predlogi izboljšav

Na podlagi analize spletnih strani je mogoče podati konkretne predloge izboljšav, ki bodo pripomogle k optimizaciji vaše spletne strani. Z upoštevanjem predlogov bo vaša stran zagotovo privabila več obiskovalcev kot doslej. Zakaj torej čakati? Analiza spletnih strani je zagotovo predpogoj za uspešno oglaševanje podjetij.

Analiza spletnih strani – večja prepoznavnost pomeni boljši uspeh

Zgolj opazna prisotnost na tržišču vam lahko prinese želene rezultate. Analiza spletnih strani je tako prvi korak na poti do uspeha. Poskrbite, da bodo vaše potencialne stranke obveščene o izdelkih in storitvah, ki jih ponujate. Ne dopustite, da vas konkurenca prehiti. Naj bo tokrat vaše podjetje prvo opaženo – pot do večje prepoznavnosti je namreč lahko tako zelo enostavna …  Z upoštevanjem mnenja in nasvetov usposobljenih strokovnjakov, ki so specializirani posebej za analizo spletnih strani, rezultat zagotovo ne bo izostal. Prepričajte se sami … Analiza spletnih strani – nekaj, za kar bi se morali odločiti že včeraj!

Categories
Optimizacija

4 razlogi za optimiziranje spletnih strani

1. 98 % ljudi za iskanje informacij uporablja spletne iskalnike

Že nekaj časa velja rek, da česar ni na internetu, ne obstaja. Orodje za iskanje vseh mogočih informacij pa so spletni iskalniki, ki so največkrat prvo okno v svet medmrežja. Ljudje celo uporabijo en iskalnik, da najdeno drugega – med 10 najpogostejšimi iskanji na najdi.si v letu 2010 je bila beseda ‘google’.  A 80 % ljudi pregleda le prvo stran, zato je pomembno, da se vaša spletna stran znajde med prvimi desetimi zadetki.

2. Optimiziranje poskrbi, da ljudje vašo spletno stran najdejo hitreje

Za optimiziranje je bistvena je analiza ključnih besed. To pomeni, da se bo vaša stran prikazala med najvišjimi zadetki, ko bo posameznik iskal določeno besedo, ki je povezana z vsebino vaše strani. Del optimizacije so tudi ciljno oglaševanje in druge strategije, s katerimi vplivamo na vsebino, HTML zapis strani in druge oznake, ki pomagajo iskalnikom, da lažje indeksirajo našo stran.

3. Pravi strokovnjaki bodo optimiziranje izvedli etično in transparentno

Optimiziranje spletnih strani je najbolje prepustiti strokovnjaku, saj je pri optimizaciji potrebno upoštevati določena pravila. Določeni posamezniki poskušajo doseči hitre rezultate s prepovedanimi metodami optimiziranja, kar pa lahko spletni strani zelo škoduje, saj lahko iskalniki spletno stran celo umaknejo s seznama zadetkov.

4. Dosegli boste večjo prepoznavnost in obisk strani

Z optimiziranjem se bo vaša spletna stran pojavljala med prvimi zadetki za določene ključne besede, kar pomeni, da bo več ljudi našlo in obiskalo vašo stran. Več obiskovalcev pa seveda pomeni, da se poveča krog vaših potencialnih strank. Optimiziranje je torej bistveno za boljšo prepoznavnost in obiskanost vaše spletne strani.

Categories
Optimizacija

Optimizacija spletne strani nujna za višji obisk in večjo prepoznavnost

Optimizacija vaše spletne strani je danes izredno močan dejavnik števila obiskov vaše spletne strani. Danes večina »deskarjev« po spletu na še neobiskane spletne strani dostopa preko spletnih brskalnikov in iskalnikov kot sta Google in Yahoo. Optimizacija spletne strani pri tem igra pomembno, pravzaprav ključno vlogo.

Optimizacija spletne strani s pomočjo ključnih besed?

Če so ključne besede, ki jih na vaši spletni strani pogosto uporabljate v kodi spletne strani posebej dobro zabeležene bo tudi spletni iskalnik to našel in prepoznal ter vašo spletno stran postavil višje med iskanimi zadetki kot sicer. Optimizacija spletne strani prav to lastnost iskanja po spletu obrne v vašo korist. Kar vprašajte se kolikokrat določen podatek, ki ga iščete s pomočjo spletnega iskalnika poiščete še na kakšni strani, ki je dlje kot na prvi strani med najdenimi zadetki. Vzemimo kar konkreten primer: preko enega izmed najpopularnejših spletnih iskalnikov Google iščemo album neke skupine. Naslov plošče vtipkamo v iskalno okence in Google nam prvih deset najdenih zadetkov ponudi na prvi strani. Kliknemo na prvo najdeno stran, kjer običajno že lahko najdemo iskano, nato pa običajno še iz »firbca« kliknemo na drugi in morda še tretji zadetek. Vsekakor pa ni nujno, da je informacija na prvi strani popolna ali pravilna, mnogo boljšo informacijo lahko morda ponudi prav vaša spletna stran. Ker pa ni bila opravljena optimizacija spletne strani, vaše spletne strani ne bo med prvimi nekaj zadetki in bo zato veliko večja možnost, da bo ostalo povsem neopažena in spregledana.

Optimizacija spletne strani je zato danes nujna za preživetje v poplavi informacij, ki švigajo po svetovnem spletu. Le s pravilno optimizirano spletno stranjo boste dostopnejši, mnogo bolj prepoznavni in prijaznejši do svojih strank.

Categories
Oglaševanje in marketing

Oglaševanje spletne strani kot ključ do uspeha

Oglaševanje dandanes še zdaleč ni več tisto, kar je bilo še ne dolgo nazaj. Sedaj namreč ne oglašujemo samo izdelkov in storitev, ampak kar naše spletne strani. Zakaj je to pomembno, si preberite v nadaljevanju.

Zakaj oglaševati spletno stran?

Spletna stran je sodoben medij, ki je za podjetja že postal nuja. Število potencialnih kupcev, ki pred nakupom izdelek poiščejo na spletu, se nezadržno povečuje. Ob iskanju izdelka na spletu pa interesenti odkrijejo tudi, kje izdelek kupiti.