Categories
Terme

Terme Maribor in športna aktivnost

Terme Maribor so turistično središče, ki privablja goste zaradi številnih storitev, ki jih ponuja. Veliko gostov se odloči, da bodo svoj dopust izkoristili za plavanje. Nekateri hoteli v Termah Maribor omogočajo plavanje v notranjih in zunanjih bazenih. Ker pa gre za termalno vodo, lahko pričakujemo, da se bo njena temperatura gibala med 29 in 35 stopinjami Celzija. Vendar pa se Terme Maribor ne ponašajo kar s katerokoli termalno vodo, ampak je ta obogatena s fluoridi in z jodidi. Plavanje je športna aktivnost, ki je že sama po sebi izjemno blagodejnaza telo, hkrati pa telo tudi učvrsti in kondicijsko izboljša. Vendar pa poleg tega, bo plavanje v Termah Maribor pripomoglo tudi pri drugih oblikah izboljšave počutja.

terme Maribor

Terme Maribor imajo namreč takšno termalno vodo, ki vsebuje takšno kemično sestavo, ki pomaga pri zdravljenju vezi in mišic. Pa tudi tisti, ki imajo težave s sklepi, bodo čutili blagodejne učinke te zdravilne vode. Dokazano je tudi, da ta termalna voda pomaga pri boleznih prebavil in celo pri nekaterih psihosomatskih obolenjih. Obiskati Terme Maribor pa ne pomeni, da se mora naša športna aktivnost nujno omejiti le na plavanje. V primeru, da obisk opravimo v zimskih časih, imamo izjemno priložnost za smučanje na Pohorju. Poleg smučanja tamkajšnja smučišča omogočajo tudi deskanje in tek na smučeh in sicer na nadmorski višini med 300 ter 1300 metrov. Iz športno rekreativnega vidika se Terme Maribor splača obiskati tudi v primeru, da se ukvarjamo s kolesarjenjem ali pa s pohodništvom, saj tamkajšnja okolica ponuja številne poti, ki so primerne za oba omenjena športa.

Categories
Terme

Terme Maribor: pestra ponudba savn

  1. Terme Maribor: finske savne

Finske savne so verjetno najbolj znane in priljubljene; temperature so sicer res precej višje kot pri ostalih oblikah savn, vendar pa je zrak relativno suh, kar je manj obremenjujoče za organizem. V Termah Maribor lahko izbirate med dvema različnima tipoma tovrstnih savn. Za začetnike bo verjetno manj primerna ekstremna finska savna, saj temperature zraka v njej dosegajo kar od 80 do 100 °C. Če torej savnanja ne prakticirate pogosto, se ob obisku Term Maribor raje odločite za bolj blago različico finske savne – vlažnost zraka je tam sicer enaka kot v ekstremni (15–30%), temperatura pa je nekoliko nižja, saj sega od 60 do maksimalno 80 °C. Terme Maribor v svojem pravilniku svetujejo, da v finski savni ne ostanete več kot 15 minut.

  1. Terme Maribor: turške savne

V Termah Maribor so vam poleg finskih na voljo tudi turške savne. Temperatura v njih je občutno nižja, vendar pa je po drugi strani tudi relativna vlažnost zraka precej višja – prav zaradi tega je znana tudi pod imenom parna savna. Tovrstna oblika savnanja je priporočljiva predvsem pri dihalnih težavah. To še posebej velja za kombinacijo turške savne in eteričnih olj, ki jo poznajo tudi v Termah Maribor; na ta način se bodo vaše dihalne poti nedvomno prečistile, za morebitnim prehladom pa ne bo več sledu. Tudi v turški savni pa naj ne bi ostajali dlje kot 15 minut znotraj enega sklopa.

  1. Terme Maribor: infrardeče savne

V zadnjem času postaja vse bolj priljubljena infrardeča savna, ki jo lahko prav tako obiščete tudi v Termah Maribor. Zanjo je značilno, da je tu prevodnik toplote infrardeča toplota (za razliko od klasičnih savn, pri katerih toploto prevaja zrak), kar povzroči precej hitrejše izločanje strupov iz vašega telesa.

Obiščite Terme Maribor in izberite savno po svoji meri!

Categories
Terme Turizem

Terme Maribor so odlično izhodišče za sprehode v naravi

Terme Maribor so izjemno privlačna turistična destinacija za vse tiste, ki obožujejo naravo. Predstavljajo namreč dobro izhodiščno točko za obisk številnih izletniških točk, ki se nahajajo v središču neokrnjene narave. Sprehajalci bodo nedvomno uživali, če bodo odšli na ogled Lovrenškega barja, ki ima 21 manjših jezer in je pokrito s travniki, ki so okrašeni s številnimi cvetlicami. Po jutranjem kopanju, ki smo ga opravili v enem izmed bazenov, ki jih ponujajo Terme Maribor, lahko gremo na sprehod do Črnega jezera. Zaradi barve dna jezera je videti, kot da bi bilo jezero zares črno, vendar pa je voda v resnici popolnoma čista. Obiščemo pa lahko tudi naravni rezervat Šumik ob Lobnici, kjer se nahaja fascinanten slap. Naj k tej pestri paleti pohodniških točk dodamo še eno. Da bi Terme Maribor ostale v kar najlepšem spominu, lahko obiščemo še pohorske cerkve, ki imajo zanimive steklene izdelke.

terme Maribor

Pred več kot sto leti, so na tem območju namreč izdelovali steklo, kozarce in steklenice. Vidimo lahko, da nam priložnosti za lahkotne sprehode na tem območju ne bo kar tako zlahka zmanjkalo. Terme Maribor pa nam po tako intenzivnem dnevu, ki ga imamo za seboj, ponujajo izvrstne priložnosti za okrepitev ob dobri hrani in pijači. Kvalitetna in pestra gostinska ponudba bo poskrbela za zadovoljitev okusov še tako zahtevnih gurmanov. Poskrbljeno je tudi za tiste, ki bi radi gostili kakšne dogodek, na katerega je povabljeno večje število gostov. V ta namen bodo gostinske storitve, ki jih ponujajo Terme Maribor, stopile v pomoč s cateringom, ki bo poskrbel za pogostitev.

 

Categories
Terme

Na terapijo v terme Maribor

Terme Maribor nam s svojimi inovativnimi prijemi s pridihom tradicije v mirnem okolju, tako v središču Maribora kakor na mariborskem Pohorju, ponujajo programe za odpravljanje zdravstvenih težav, aktivnosti za preživljanje prostega časa in prostor za poslovna srečanja.

 

Medicinsko terapevtski center Fontana na Koroški cesti v Mariboru nam preventivno ali z napotnico ZZZS v delu za diagnostiko z vrhunsko opremljenimi specialističnimi ambulantami ponuja temeljit in vsestranski vpogled v naše zdravstveno stanje. Izkušeni kadri nato v delu namenjenem za fizikalno terapijo in rehabilitacijo opremljenim z masažnimi prostori, bazeni, savnami, fitnesom ter notranjo in zunanjo telovadnico odpravljajo ali vsaj lajšajo tako odkrite bolezni kakor tudi prikrite zdravstvene tegobe. V bližini so trije hoteli. Mestni hotel Orel s tremi zvezdicami, poznan po tradicionalno dobrem zajtrku je primeren tudi za individualne goste, saj zanje od skupno 69 sob namenja kar 25 le teh. Zraven omenjenega hotela je hostel Uni, katerega Terme Maribor tržijo zlasti za študente popotnike in avanturiste, ki iščejo zgolj streho nad glavo. Poslovnežem je pisan na kožo hotel Piramida na elitni lokaciji v središču mesta. Stara vinska trta, mariborski grad, trg Svobode reka Drava, stadion Ljudski Vrt in seveda Lent so le nekatere znamenitosti, ki jih v mestu moramo obiskati preden se s smučmi, kolesom ali pohodniškimi palicami odpravimo na mariborsko Pohorje. Spotoma za brezskrben dan v travel shopu nakupimo še vsakodnevne življenjske potrebščine. Hotel Habakuk je elitni hotel za najzahtevnejše goste s svojevrstnim preventivnim wellness in spa centrom na obrobju pohorskih gozdov. Lastni welness center ima tudi idilični hotel Belleuve v samem osrčju Pohorja.

 

Pohorski gozdovi so bogati z lesom. Terme Maribor se kot ekološko usmerjen subjekt zavedajo te naravne danosti praktično pred domačim dvoriščem in vse svoje hotelske kapacitete v največji možni meri opremljajo z tem tradicionalnim slovenskim materialom.

Categories
Terme

Terme Maribor – združite prijetno s koristnim

Razvajanje v Termah Maribor

Velika utrujenost, neznosen stres, naveličanost, brezvoljnost, nenehna želja po oddihu. Vam je znano? Potem je skrajni čas, da nekaj ukrenete in si privoščite sprostitev v Termah Maribor, ki si jo zagotovo zaslužite. Prepustite se izkušenim rokam maserjev, kozmetičnih strokovnjakov, vrhunskih kuharjev … V Termah Maribor vedo, kaj potrebujete, zato so poskrbeli za vaš popoln užitek. Vzemite si nekaj dni zase, daleč stran od delovnih obveznosti. Oddih v Termah Maribor vam bo povrnil energijo, ki vam je primanjkuje, in vas na ta način pripravil na nove izzive. Na voljo so vam zunanji in notranji termalni bazeni, savne, sproščujoče kopeli … Poleg tega vam Terme Maribor ponujajo tudi celovite dermatološke preglede, svetovanje in nego. Počitnice, s katerih se boste vrnili povsem prerojeni in pomlajeni.

hotel terme Maribor

Terme Maribor – storite nekaj dobrega zase

Ker pa bistvo sproščanja ni samo v razvajanju, so Terme Maribor za vas pripravile tudi obilico športnih aktivnosti, namenjenih izboljšanju vaše fizične pripravljenosti in zdravja. Preizkusite meje svoje zmogljivosti in razgibajte telo, ki je obremenjeno zaradi prevelike statičnosti, kar je zelo pogost pojav pri večinoma sedečem delu. Oddih v Termah Maribor bo ponovno pognal kri po vaših žilah, kar se bo zagotovo odrazilo v vašem izboljšanem počutju. Izberite aktivnost, ki vam najbolj ustreza in pri kateri se ne boste zgolj dobro prepotili, temveč predvsem zabavali in sprostili. Terme Maribor vam ponujajo možnost kolesarjenja, igranja tenisa, lokostrelstva, golfa, pohodništva, smučanja, fitnesa … Ponudba različnih dejavnosti je izredno bogata, zato lahko prav vsakdo najde nekaj zase. V Termah Maribor se namreč zavedajo, da zdrav duh potrebuje tudi zdravo telo.

Dober počitek je pol dela. (slovenski pregovor)

 

Categories
Terme

Terme Maribor – za tiste, ki imajo pod palcem nekoliko več

Terme Maribor svojo široko in pestro ponudbo ponujajo na večih lokacijah po Mariboru, upravičeno pa se lahko Terme Maribor pohvalijo z odlično ponudbo za petične goste v hotelih Habakuk, Bellevue in Piramida, od katerih se prvi lahko pohvali s petimi zvezdicami, druga dva pa s štirimi. V Habakuku se lahko Terme Maribor pohvalijo predvsem s tem, da lahko tam pobegnete v svet miru, harmonije in sprostitve. Vrhunski wellness spa center vas bo razvajal do onemoglosti, na voljo pa je vse od nežne nege obraza in telesa, številnih različic sproščujočih masaž, kraljevskih manikur in pedikur ter različnih savn in drugih pomirjujočih užitkov.

Če v Habakuku in Belleveuju s prefinjenostjo poskrbijo za sleherno željo bogatih gostov pa v Medicinsko termalnem centru Fontana, kot pomembnem delu Term Maribor, poskrbijo za vaše zdravje in dobro počutje. V sklopu Term Maribor Center za diagnostiko, Center za fizikalno terapijo in rehabilitacijo in Center za rekreacijo nudijo medicinske storitve in možnosti za rekreacijo. V okviru Term Maribor Medicinski termalni center Fontana deluje že od leta 1996 in skrbi za medicinski in zdravstveni del, ki je v Termah Maribor močno zastopan. Zato Terme Maribor pogosto imenujejo kar Terme zdravja. V Termah Maribor tako s sodobno medicinsko opremo in vrhunskimi strokovnjaki poskrbijo za zgodnje odkrivanje vseh vrst bolezni, zdravstvene tegobe pa tudi blažijo in odpravljajo. Seveda pa se lahko v Termah Maribor tudi sprostite v savnah, masažnih salonih in solarijih ter se rekreirate v številnih notranjih in zunanjih bazenih, fitnesu ter aerobiki. V Termah Maribor boste našli svoj notranji mir.

Categories
Prosti čas Terme Turizem Zdravje

3 razlogi za shujševalni program v Termah Maribor

  1. terme MariborKakovost

Verjetno ste že ugotovili, da je prekomerna teža problem, ki ga ni mogoče rešiti čez noč, zato pospravite razne hitre diete z zeljnimi juhami v skriti kot svojega spomina in se raje odločite za korenito in dolgotrajno spremembo, ki vam jo ponuja 14-dnevni shujševalni program v Termah Maribor. Na voljo vam je usposobljena ekipa strokovnjakov (medicinsko osebje, osebni trener, profesionalni kuharji …), ki bodo sestavili povsem individualen program za vas. Terme Maribor vam tako ponujajo varno in zanesljivo pot do zmanjšanja telesne teže. Vaš napredek bo vseskozi nadzorovan, kadarkoli se boste lahko posvetovali s strokovnjakom z določenega področja. Poleg naštetega pa vam Terme Maribor nudijo tudi možnost bivanja in koriščenja ostalih storitev (bazeni, savne …).