Categories
Zavarovanje

Preverjanje zdravstvenega zavarovanja omogoča vpogled v vaše pravice

Za plačilo premije obveznega zdravstvenega zavarovanja je odgovoren delodajalec, v primeru lastne dejavnosti ali brezposelnosti pa mora zavarovanec za to poskrbeti sam. Preverjanje zdravstvenega zavarovanja je eden od načinov, da ugotovite ali imate urejeno obvezno kot tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

 

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije je javni zavod, ki je nosilec in izvajalec obveznega zdravstvenega zavarovanja. Z rednim plačevanjem premije obveznega zdravstvenega zavarovanja si v določenem obsegu zagotovite plačilo zdravstvenih storitev, nadomestilo plače med začasno zadržanostjo od dela in povračilo potnih stroškov v zvezi z uveljavljanjem zdravstvenih storitev.

Preverjanje zdravstvenega zavarovanja je zelo enostaven postopek

Pomembno je, da preverjanje zdravstvenega zavarovanja opravite pred obiskom zdravnika. V primeru, da nimate urejenega obveznega zdravstvenega zavarovanja se lahko zgodi, da boste morali plačati zdravstvene storitve v celoti. Ker pa to običajno niso majhni zneski, vas to lahko veliko stane. Prav tako je pomembno, da opravite poizvedbo tudi za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki je prav tako pomembno. Res je, da zanj običajno poskrbite sami, vendar nikoli ne veste kdaj in kje lahko pride do določenih napak in nesporazumov.

Preverjanje zdravstvenega zavarovanja lahko storite zelo enostavno z mobilnim telefonom. Pri tem pošljete SMS sporočilo s ključno besedo in 9-mestno številko, ki je na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja. Če imate možnost dostopa preko spleta se lahko odločite za drugi način preverjanja. To je preverjanje preko spleta. Obiščite spletno stran Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, kjer enostavno vpišete številko, ki je na vaši zdravstveni kartici in dobili boste odgovor na vašo poizvedbo.

Categories
zaposlitev Zavarovanje

Kako poiskati novo zaposlitev

V Sloveniji imamo kar nekaj brezposelnih oseb, ki predstavljajo potencialne iskalce nove zaposlitve. Poleg tega zaposlitev iščejo tudi nekateri že zaposleni ljudje. Vse to pa pomeni, da imate pri iskanju nove službe kar veliko konkurenco. Pri iskanju morate torej poseči po načinih, ki se jih drugi iskalci ne poslužujejo. Vsekakor ne bodite samo eden izmed množice iskalcev, ki zaposlitev išče izključno samo preko objavljenih prostih mest. Zavedati se morate, da se na vsako tako objavljeno delovno mesto prijavi ogromno ljudi.

Kako poiskati zaposlitev

3 pristopi, s katerimi si lahko poiščete novo zaposlitev

Prvič: Poiščite ljudi, ki vam lahko pri iskanju službe pomagajo. Pri iskanju zaposlitve res ne gre le za pregledovanje oglasov in pisanje prošenj. Poskusite najti zaposlitev na drugačen način – poskusite dobiti podatke o zaposlitvi znotraj svojega osebnega kroga poznanstev. Delo vam lahko priporočijo prijatelji, družina, kolegi in sodelavci, ljudje znotraj podjetja in podobno. Velik odstotek prostih delovnih mest se namreč sploh ne oglašuje.

Drugič: Iskanje zaposlitve je kot marketinška kampanja. Le s tem, da se boste aktivno tržili (vi sami ste namreč izdelek, ki ga prodajate), boste premagali številno konkurenco. Poiskati morate novo zaposlitev oziroma nova delovna mesta, in sicer še preden so le-ta objavljena na spletu. Sami sebe boste najbolje tržili tako, da poiščete ljudi, ki vas lahko povežejo z novo zaposlitvijo. Ves čas jim pripovedujte, česa vse ste zmožni in kako dobro usposobljeni ste. To lahko storite v pogovoru v živo ali preko telefona, lahko pa napišete tudi pisno ponudbo.

Tretjič: Potrebujete seznam opravil, ki jih redno opravljajte. Vztrajajte pri tem, da boste vsak dan opravili veliko telefonskih klicev, tako boste zagotovo prišli do razgovora. Vsaj enkrat tedensko se udeležite kakšnega seminarja ali konference, saj se vam bodo s tem odprle možnosti za novo zaposlitev. Storite prav vse, da bi dobili priložnost za zaposlitveni razgovor in uspeh prav gotovo ne bo zaostal.

Categories
Zdravje

Probiotiki, liofilizirani mikroorganizmi

Probiotiki se med drugim nahajajo v zdravilih, katerih sestavni del so liofilizirani mikroorganizmi .

Na trgu so takšni probiotiki predvsem prehranska dopolnila in zdravila. Ponudbe so različne, dobimo jih predvsem v obliki kapsul, pastil, peroralnih praško peroralnih kapljic. Pri izbiri med različnimi ponudbami, možnostmi predvsem pa pred jemanjem se velja zavedati, da so težave lahko večje in kompleksnejše, kot si sprva mislimo. Problem sodobnega človeka je v tem, da ni več sposoben potrpeti, si vzet čas za zdravljenj ter bi najraje bili naslednji dan zdravi. V oglasnih sporočilih so probiotiki lahko označeni kot zelo učinkoviti in koristni, kako je z njimi v resnici moramo preprosto ugotoviti. Pred izbiro se velja posvetovati z zdravnikom, farmacevtom ali drugo strokovno osebo. Probiotiki so različni, zato jih ne gre jemati prosto po Prešernu oziroma samostojno izbirati po nekih svojih načelih. Če nismo sposobni strokovno oceniti vsebino ali vsaj razumeti zapisano na embalaži ali v navodilih, je bolje odločanje prepustiti strokovnjakom, zdravniku ali farmacevtu. Težave lahko ne bomo čutili takoj, ampak se bodo postopoma akumulirale. Ter kasneje v bolj ali manj oddaljeni prihodnosti vplivale na zdravje. Ob uživanju imajo probiotiki različne terapevtske indikacije. Znanstveno dokazan je njihov pozitivni učinek pri preprečevanju in lajšanju driske. V primeru takih težav so lahko probiotiki naša izbira, vseeno pa pred odločitvijo povprašajmo zdravnika ali farmacevta za mnenje. V pro biotičnih zdravilih se uporabljajo rodovi bakterij kot so : bifidobakterije, kot Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium infantis in Bifidobacterium longum, laktobacili, ki so Lactobacillus acidophilus in Lactobacillus gasseri, Enterococcus faecalis, Enterococcus faecium spadajo v rod enterokoki ter ešerihije oziroma Escherichia coli Nissle 1917. V zdravilih lahko imamo bakterije bodisi posamezno, lahko pa imamo zdravila, ki imajo mešanico več vrst bakterij.

Probiotiki nam lahko pomagajo pri težavah s prebavo, pred izbiro in uživanjem je priporočljiv nasvet farmacevta, zdravnika ali drugega strokovnjaka.

Categories
Zdravje Zdravje in lepota

Zdravstveno zavarovanje za študente, zakaj dodatno zavarovanje

Zdravstveno zavarovanje za študente poraja vprašanje zakaj se odločiti za dopolnilno zavarovanje .

Odločitev o dodatnem zavarovanju je zahtevna za vse zavarovance. Zdravstveni sistem omogoča pravice zavarovancev z zakonom, kaj jim pripada je natančno določeno preko izpolnjevanja pogojev. Sistem poleg obveznega zavarovanja imajo zavarovanci na voljo tudi prostovoljna, kot je zdravstveno zavarovanje za študente. Prostovoljna zavarovanja prinašajo bodisi ugodnejše kritje razlike oziroma doplača, bodisi dodatne storitve. S tem imamo pravično razdeljeno breme plačila, omogočeno pa je tudi svobodno izbiranje. Obvezno zavarovanje imajo sklenjeno praktično vsi državljani, samostojno, kot družinski član ali na kakšen drug način. Poleg državljanov morajo skleniti zavarovanje vse osebe, ki opravljajo pridobitno dejavnost v državi. Prostovoljno zdravstveno zavarovanje za študente obstaja dopolnilno ali dodatno. Razlika je v tem, da bodo zavarovanci pri dopolnilnih imeli krito razliko do polne vrednosti storitev, katere obvezno zavarovanje ne krije. Izbrano zdravstveno zavarovanje za študente pa lahko nudi tudi večji obseg pravic oziroma višji standard storitev. Veliko oseb je že imelo vsaj eno od zavarovanj, niso pa redki primeri oseb, ki so imeli sklenjene vse naštete oblike zavarovanja. Trajanje vseh zavarovanj je bilo pri tem različno in sicer trajno oziroma so bili zavarovani ves čas ali za določen čas. Za krajši čas se zavarujemo takrat, ko smo prepričani, da bodo koristi, ki jih prinaša zavarovanje učinkovalo le določen čas. Po preteku tega časa pa koristi ni. Zdravstveno zavarovanje za študente je zavestna odločitev, pri kateri se zavarovanec, v tem primeru študent, odloči, da bo z doplačilom pridobil bistveno več. To praktično pomeni preglede, zdravila, prevoz z reševalnim vozilom ter vse podobno, kar prinaša pomemben prispevek k večji učinkovitosti zdravljenja. Za zdravstveno zavarovanje za študente je pri odločitvi dovolj zgolj preprost izračun, ter zavedanje možnosti potreb po zdravstvenih storitvah in pripomočkih v prihodnosti.

Zdravstveno zavarovanje za študente je pametna odločitev za več ugodnosti.

Categories
Zdravje

Zavarovanje v tujini, modra odločitev

Zavarovanje v tujini je modra odločitev .

Modra odločitev je zavarovanje v tujini, ker nudi številne ugodnosti . Številne ugodnosti, ki jih nudi zavarovanje v tujini so lahko dosegljive v primeru nastanka nezgode, lahko pa jih nudi tudi v primerih, ko nezgode ni. V primeru nezgode zavarovanje v tujini nudi ugodnosti, katere so dogovorjene in navedene na zavarovalni polici. Druge ugodnost, katere niso navedene na zavarovalni polici za zavarovanje v tujini pa so predvsem občutek varnosti in zavedanje prisotnosti pomoči takrat, ko jo zavarovance potrebuje. Danes že praktično vsak državljan ve, da je zavarovanje v tujini na praktično vseh poteh v tujini več kot dobrodošlo. Sklenitev se začne tako, da je zavarovancu ponujen izračun zavarovanja. Zavarovancu izračun zavarovanja ponuja številne informacije. V prvi vrsti sporoča izračun zavarovanja vrednost ter vse, kar je vključeno v izračun. Dober izračun zavarovanja je za zavarovalnico predvsem tisti, ki nudi dobro poslovanje. Hkrati pa je za zavarovalnico dober izračun zavarovanja, ki pomeni, da potencialni zavarovanec ne bo iskal alternativ pri konkurenčnih zavarovalnicah. Vsako zavarovanje, pa naj si gre za zavarovanje za mlade, dopolnilno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje ter druga zavarovanja imajo tako skupne značilnosti, kot tudi posebne lastnosti. Zavarovanec se za zavarovanje za mlade, dopolnilno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje ter druga zavarovanja odloči takrat, ko čuti potrebo po varnosti. Lahko pa zavarovanec sklene zavarovanje za mlade, dopolnilno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje ter druga zavarovanja zaradi raznih motivov in dejavnikov. Motivi in dejavniki, ki vplivajo, da zavarovanec sklene zavarovanje za mlade, dopolnilno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje ter druga zavarovanja so lahko splošni, lahko pa tudi osebni. Splošni dejavniki, ki vplivajo na to, da zavarovanec sklene zavarovanje za mlade, dopolnilno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje ter druga zavarovanja so varovanje premoženja ter možnost povračila škode.

Zavarovanje v tujini velja razumeti, kot dobrodošlo pomoč.

https://www.vzajemna.si/sl/zavarovanja/zavarovanje-za-tujino/o-zavarovanju-za-tujino/

Categories
Zavarovanje

Goveja juha, slovenska klasika

Goveja juha je tradicionalna jed .

Dobra goveja juha je klasika dobrega kosila. Dobro kosilo je danes mogoče tudi na druge načine. Vendar je goveja juha med vsemi drugimi pridobila statusni simbol. Goveja juha se pripravi iz dobrega kosa mesa. Kot samo ime pove, goveja juha ne more obstajati brez govejega mesa. Goveja juha poleg dobrega kosa govejega mesa vsebuje tudi kosti in jušno zelenjavo. Jušno zelenjavo sestavljajo korenje, čebula, navadna zelena, por, peteršilj, česen. Goveja juha vsebuje tudi začimbe, vendar jih dodajamo po svojem okusu. Največkrat se odločimo za sol ali poper. Dodana količina je zelo odvisna. Nekateri dodajo več popra, drugi več soli, nekateri pa obe začimb. V nekaterih primerih lahko govorimo o pretiravanju oziroma pretiranih količinah popra ali soli ali obeh začimb hkrati. Zdravniki in zdravstveni strokovnjaki to sicer odsvetujejo. Vendar nekatere to ne izuči vse do takrat, ko nastopijo težave zaradi pretiranih količin točno določenih začimb. Zmernost je bila in je še vedno dobra popotnica za zdravo življenje. Čeprav je pri okusu jedi večkrat prekršena. Juho postrežemo kot bistro juho. Deluje zelo krepčilno. Imamo pa možnost dodati tudi rezance, riž, nekateri dodajo tudi jušne kroglice ali kakršne koli druge dodatke. Kosilo v tradicionalni predstavi brez dobre juhe ni pravo kosilo. Časi se seveda spreminjajo, kosila obsegajo tudi druge jedi. Odločitev je na strani posameznika. Možnosti je zelo veliko. V veliko primerih je odločitev pogojena z možnostmi. Doma si kuhanje prilagodimo svojim sposobnostim in zmožnostim. V primeru, jemo zunaj se prilagajamo ponudbi. Juha je klasika veliko gostinskih obratov. V nekaterih krajih jo je pravi greh izpustiti. Seveda pa to ne velja v vseh primerih. Ponudba je danes tako pestra in bogata, da velikokrat ljudje ne vedo kaj izbrati. Odlična alternativa je gobova juha, posebno v primerih, ko gre za sveže sestavine. Goveja juha je v Sloveniji zelo priljubljena jed.

Categories
Zdravje

Zavarovalnica, dejavnost s tradicijo

Zavarovalnica je dejavnost s tradicijo .

Najstarejši viri govorijo o tem, da je zavarovalnica oziroma dejavnost zavarovalništva obstajala že v času skoraj dve tisočletji pred našim štetjem. Zapis govori o tem, da bodo lastniki karavan vzajemno krili škodo osebi iz njihovega kroga. Zavarovalnica je zagotovo obstajala že v starejših obdobjih, vendar dokazov o tem ni. Podobno kot so razmišljali lastniki karavan v ohranjenem viru, so zagotovo razmišljali njihovi predhodniki. Sredozemlje z zaledjem je bilo svoj čas ves takrat znani svet, na območju Sredozemlja in zaledja so potekale živahne trgovske poti. Bogati tovori seveda niso zanimali le poštene, ampak tudi nepridiprave. Oškodovani je pri napadu doživel škodo, ki bi jo sam težko nadomestil. Ideja o vzajemnem kritju deleža je tako verjetno vzniknila kmalu po množičnem pojavu napadov. Lastniki so se zavedali, da bodo z združenimi močmi lažje z manjšimi deleži dosegli nadomestilo povzročene škode. Ideja o vzajemnem kritju škode se je razvijala tudi v kasnejših obdobjih. Največji interes na tem področju so bili takratni prevozniki na daljših poteh. Predvsem je šlo za ladjarje. Najstarejša ohranjena zavarovalna pogodba izhaja iz štirinajstega stoletja, šlo pa je za pomorsko zavarovanje. V kasnejših obdobjih so se zavarovanja širila na druga področja. V šestnajstem stoletju vznikne ideja o zdravstvenem zavarovanju. V Bavarski prestolnici je bil v tistem obdobju ustanovljena prva zdravstvena blagajna. Kmalu za tem je zavarovalnica zavarovala požarno nevarnost. V sedemnajstem stoletju je bila ustanovljena prva požarna zavarovalnica, ki v sodobni različici deluje še danes. Za razmah zavarovalništva je pomembno predvsem devetnajsto in dvajseto stoletje. Takrat so namreč v Evropi nastajale prve pravne podlage za podjetniško organiziranje zavarovalne dejavnosti . Zavarovalnica se je na podlagi teh predpisov lahko razvila v pomembno gospodarsko dejavnost. Posebno pozornost so ji namenjale razvite države. Zavarovalnica tudi v današnjem času pomeni pomemben del gospodarstva.

Zavarovalnica je posebej pomembna na področju socialne varnosti ljudi.

Categories
Zavarovanje

Zavarovalnica, nekoč in danes

Zavarovalnica je organizacija, ki omogoča zavarovanje oseb, stvari in koristi.

Zgodovina, ki jo je zavarovalnica od svojega nastanka danes doživela je dolga in bogata. Najstarejši ohranjeni pisni viri govorijo o tem, da je zavarovalnica nastala v starem veku. Ker je to najstarejši ohranjen vir, lahko sklepamo, da je zavarovalnica lahko nastala tudi pred tem. Vendar o tem, da bi zavarovalnica nastala prej, ni ohranjenih virov. Najstarejši ohranjen vir govori o vzajemnem kritju nastale škode lastniku karavane. V starem veku so karavane povezovale različne oddaljene dežele in kulture. Pomenile so predhodnico današnje globalizacije. Za naše kraje so bile pomembne, ker je svoj čas Sredozemlje pomenilo ves do takrat znan svet. Karavane pa so pristanišča Sredozemlja oskrbovale z izdelki, kulturo in drugimi koristmi iz oddaljenih krajev. Na poteh karavan so na žalost obstajali tudi ljudje, ki so si želeli nezakonito pridobiti njihovo bogastvo. Lastniki karavan so se te nevarnosti zavedali. Za lastnika karavan ni bila škodljiva le izguba predmetov katere so tovorili ali tovornih živali. Z izgubo predmetov, katere so tovorili lastniki karavane in izgubo njihovih tovornih živali niso mogli opravljati svoje dejavnosti. Sam nakup in povrnitev nastale škode, pa je lastnika finančno zelo obremenil. Tega so se zavedali vsi lastniki karavan, zato so sklenili, da je najbolje nastalo škodo poravnati vzajemno. Vsak član takšne skupine je prispeval določen majhen delež, ki je v skupni vsoti prispevka vsakega udeleženca, predstavljal za oškodovanca veliko pomoč.

Danes zavarovalnica v osnovi deluje na podobnem principu. Veliko majhnih vplačil se združi v veliko vsoto, kar pomeni, da lahko na osnovi majhnega vplačila zavarovanec dobi veliko korist. Do današnjih dni se je zavarovalnica spreminjala. Predvsem pa so se spreminjali zavarovalni produkti. Od starega veka, iz katerega izhaja najstarejši ohranjen dokaz o obstoju zavarovalnice, do danes se je spremenilo marsikaj. V veliki meri se je spremenila dostopnost zavarovanja. Omenjeno zavarovanje v starem veku je bilo dostopno premožnejšim. Lastnik karavane ni bil kdorkoli, ampak je predstavljal premožnejši del družbe. Preprosti ljudje si niso mogli privoščiti ni zavarovanja, kaj šele karavane. Danes za razliko od starega veka, zavarovanje lahko pridobi veliko večje število ljudi. Prilagojeno je njihovim potrebam in željam. Karavane so danes bistveno bolj redke kot nekoč, zato pa zavarovalnica zavaruje njihove sodobne naslednike. Podobno kot karavane predstavlja zelo staro obliko zavarovanja zavarovanje ladji oziroma ladijskega tovora. Na obalah so se pojavljale prve zavarovalnice, katere so prerasle v današnje poznane oblike. Ladijski tovor, ladijske povezave in ladje, so v preteklosti bile odraz sodobnosti. Ladijske povezave so predstavljale najhitrejšo možno obliko potovanja ljudi in dostave blaga. Zato je bila kakovost potovanja zelo pomembna. Ljudi so morali prepeljati v najkrajšem možnem času, enako je veljalo za blago. Podobno kot pri karavanah je blago na ladjah privabljalo ljudi, kateri so si ga hoteli prisvojiti na nezakonit način. Izguba blaga ali poškodba ladje je za lastnike pomenila podobno škodo kot za lastnike karavan. Zato so podobno kot pri karavanah nastale predhodnice današnjih oblik zavarovanj.

Zavarovalnica se je s časom spreminjala. Tovor lahko podobno kot nekoč zavarujemo, poleg tega pa imamo mnoge druge oblike zavarovanja, katere se prilagajajo sodobnemu načinu življenja. Danes tako poznamo tudi : življenjska zavarovanja, nezgodna zavarovanja, zdravstvena zavarovanja, pokojninska zavarovanja, avtomobilska zavarovanja, zavarovanje nepremičnin ter druge oblike zavarovanja. Zavarovanje oseb in premoženja ima velik pomen za tako posameznika kot družbo. Posameznik je pri izgubi osebnih koristi in sposobnosti posebej ranljiv, zato je hitra in kvalitetna nadomestitev nastale škode zelo pomembna. Z razmeroma majhnim vplačilom mu je omogočeno, da si zagotovi varnost oziroma povračilo nastale škode. Veliko raznih oblik zavarovanja govori o tem, da so ljudje različnih mišljenj in imajo različne potrebe. Ljudje dajemo prednost različnim vrednotam in stvarem. Tudi posamezne vrednote ljudje različno cenimo. Nekaterim določene stvari, sposobnosti ali koristi pomenijo več, drugim manj. V vsakem primeru zavarovalnica, kot celotna družba napreduje in se razvija. Že lep čas je zavarovalnica pravna oseba, ki samostojno opravlja dejavnost zavarovanja oseb. Od svojih redno zaposlenih in pogodbeno vezanih zavarovalniških delavcev zavarovalnica zahteva profesionalen odnos do dela. Zagotavljanje ustrezne ravni strokovnega znanja pri prevzemanju rizika, oceni škod in njihovem obravnavanju in izvrševanju ostalih obveznosti, ki izhajajo iz zavarovalnih poslov, je pomemba prvina vsake zavarovalnice. Poslovanje v odnosu do stranke mora s strani zavarovalnice temeljiti na načelu medsebojnega zaupanja in načelu zaščite pravic in koristi stranke, ob upoštevanju pravil in načel zavarovalniške stroke. Ker je na vsakem razvitem trgu več konkurenčnih zavarovalnic morajo biti odnosi med njim temeljiti na načelu profesionalnosti in izogibanju konfliktu interesov. V primeru nastali nesporazumov, nesoglasji in različnih mnenj, se navedene težave morajo reševati s pogovori in medsebojnimi dogovarjanj, na temelju medsebojnega spoštovanja in pravil poslovnega obnašanja. Vsaka zavarovalnica mora v prid svojih konkurenčnih prednosti skrbeti za razvoj zavarovalniške dejavnosti, zavarovalniške stroke in izpopolnjevanje strokovnega znanja zavarovalniških delavcev. V odnosu do strank oziroma zavarovancev mora zavarovalnica oziroma njeni zaposleni in pogodbeno vezani zavarovalniški delavci, spoštovati dobre poslovne običaje. Dobri poslovni običaji v primeru zavarovalniške dejavnosti pomenijo predvsem poslovanje v slovenskem jeziku razen v nekaterih izjemah, ustrezno identificiranje v vseh stikih s stranko oziroma zavarovancem, zapis vseh bistvenih sestavin zavarovalne pogodbe na zavarovalno polico ter označbo cene storitve in izdajo računa skupaj z zavarovalno polico. Nedopustna ravnanja redno zaposlenih ali pogodbeno vezanih zavarovalniških delavcev so posredovanja netočnih podatkov o vsebini zavarovalne pogodbe, zamolčanje bistvenih določb zavarovalnih pogojev, posredovanje podatkov o zavarovancu, zavlačevanje postopka obravnavanje škode, odklanjanje izplačila nespornega dela odškodnine ter nedostojno ali zavajajoče oglaševanje. Zavarovalnice oziroma v njihovem imenu redno zaposleni ali pogodbeno vezani zavarovalniški zastopniki morajo skrbeti za enakopravnost strank in enak odnos do vseh zavarovancev. Potencialnim zavarovancem morajo pred sklenitvijo zavarovalne pogodbe dati točne informacije in mu na njegova morebitna vprašanja posredovati ustrezna pojasnila o svojem statusu, finančnih, organizacijskih, kadrovskih in drugih možnostih glede ponudbe zavarovalnih storitev in sposobnosti prevzemanja rizikov v zavarovalno kritje. Pred sklenitvijo zavarovalne pogodbe morajo zavarovalni zastopniki zavarovance seznaniti o zavarovalnih pogojih, izračunani zavarovalni premiji, možnostih zavarovalne zašite in načinu uveljavljanja pravic in obveznosti, katere izhajajo iz zavarovalne pogodbe. Razjasnjena morajo biti vsa vprašanja in morebitne negotovosti v zvezi z zavarovalno pogodbo.

Dobra zavarovalnica se ponaša s tradicijo in dobrim imenom, kar zagotavlja zavarovancem profesionalnost vseh zavarovalnih storitev.

Več si preberite tukaj.

Categories
Zavarovanje

Študentsko zavarovanje, zavarovanje mladostne norosti

Študentsko zavarovanje je zavarovanje mladostne norosti .

Posebno pomembno je študentsko zavarovanje pomembno zaradi pretečih nevarnosti, katerih se dijaki še ne dobro zavedajo. Pomanjkanje zavedanja dijakov izvira iz neizkušenosti, nezrelosti in nedoraslosti. Odrasla oseba je na enak način odraščala izkušnje pa lahko nabirala med drugim tudi z kakšno nezgodo in vsemi posledicami. Študentsko zavarovanje tako bolj razumejo odrasle osebe, osebam, ki niso dovolj stare za samostojno odločanje in investiranje pa tako ali tako študentsko zavarovanje omogočajo starši ali skrbniki. Študentsko zavarovanje je namenjeno dijakom srednjih šol, študentom visokih šol in fakultet. Pogoj za zavarovanje študentov visokih šol in fakultet je veljaven status. Študentsko zavarovanje ima določene omejitve zavarovanja predvsem glede starosti in drugih lastnosti zavarovanca. Zato je potrebno študentsko zavarovanje skleniti z doslednim upoštevanjem pogojev in tudi odgovornostjo. V primeru, da oseba ni dovolj stara za samostojno odločanje, to v njegovem imenu storijo starši ali skrbniki. Študentsko zavarovanje študentom omogoča kritje posledic nezgod, ki se lahko zgodijo kjerkoli. Študentje na svojih vsakodnevnih poteh niso omejeni zgolj na širšo okolico domačega kraja ter kraja izobraževanja. Izobraževanje lahko poteka tudi v tujini zato študentsko zavarovanje v enaki meri krije posledice nezgod, ki se zgodijo v tujini. Poleg tega študentsko izobraževanje ni omejeno na čas študija, ampak velja tudi za prosti čas ali nekatere športe. Študentko zavarovanje poleg tega nudi možnosti dodatnega zavarovanja nekaterih rizičnih skupin. Rizične skupine študentov so predvsem aktivni športniki. Posebna zavarovanja oziroma doplačila lahko sklenejo le registrirani športniki oziroma športniki z ustreznim potrdilom športne organizacije. Študentsko zavarovanje krije nevarnosti kot so invalidnost, posledice nezgode, nadomestila za čas zdravljenja v zdravstvenih ustanovah. Za študente so vse posledice lahko ovira pri njihovem izobraževanju in odraščanju v odrasle osebe. Poškodbe imajo lahko negativne posledice ne le na področju zdravja, ampak tudi izgubi možnosti izobraževanja.

Študentsko zavarovanje je modra odločitev v času razigrane in razgibane mladosti.

Categories
Zdravje

Zavarovanje za tujino, zavarovanje pred posledicami nesreč v tujini

Zavarovanje za tujino je zavarovanje, s katerim se zavarujemo pred stroški, kateri nastanejo kot posledica nezgode ali bolezni izven meja Slovenije.

V današnjih časih veliko potujemo in se gibljemo tudi izven meja naše domovine. Poti izven meja Slovenije so lahko poslovne narave, lahko se na pot podamo z namenom izobraževanja ali kakšne podobne aktivnosti, v tujini lahko preživljamo dopust ali počitnice. Zavarovanje za tujino je pri takšni potovanjih in bivanjih prek meja Slovenije nujno predvsem za omogočanje kvalitete življenja. Kvaliteta življenja je človeku omogočena samo takrat, ko je zdrav in lahko brez ovir opravlja aktivnosti v okviru svojih zmožnosti. Ker pa je življenje nepredvidljivo, se nam v tujini lahko pojavi bolezen ali nezgoda, zaradi katere potrebujemo nujno zdravstvene storitve ter vse z njimi povezane dejavnosti.
Zavarovanje za tujino je modro skleniti že zaradi zavedanja, da smo doma praktično vsi zavarovani in s tem omogočamo kvaliteto življenja. Poleg tega je zavarovanje za tujino dobrodošlo ob zavedanju, da smo v tujini zaradi tujega okolja še toliko bolj izpostavljeni boleznim oziroma zmanjšanju sposobnosti na račun poslabšanega zdravstvenega stanja. Poslabšano zdravstveno stanje se lahko zgodi nezavedno, saj na to vplivajo čisto vsakdanje stvari. Tako imamo lahko težave z hrano in pijačo ali pa drugimi vsakdanjimi pritiklinami.

Zavarovanje za tujino je dobrodošlo tudi zaradi zavedanja različnih ureditev zdravstvenih storitev v tujin, kamor potujemo ali nameravamo bivati. Dobrodošlo je zavedanje, da zavarovanje za tujino obsega celo vrsto storitev, ki so namensko izbrane glede na statistične podatke. Namenska izbira glede na statistične podatke, zavarovanje za tujino opremi z paketom storitev, ki so glede na statistiko najbolj pogosto zaželene in iskane v tujini. Paket storitev se navezuje na medicinsko oskrbo, obisk zdravnika, nakup zdravil in zdravniških pripomočkov, prevoza do bolnišnice, zdravljenja v zdravstvenih ustanovah, stroškov bivanja za osebo, ki ostane v spremstvu in vse druge storitve, ki so povezane z zdravljenjem bolezni ali odpravljanjem posledic nesreč.

Zavarovanje za tujino je dober sopotnik v tujini.

https://www.vzajemna.si/zavarovanja/tujina/